Фан клуб - РК Металург

Член од
19 јули 2007
Мислења
551
Поени од реакции
2
Подобар резултат од 3 место во група не мозат да стигнат,инаку не ги бива со буџет од околу 1 милион евра толку! :toe:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
На моменти се покажаа како рамноправен ривал на европскиот првак, на моменти прикажуваа како изгледа една неискусна-неуиграна екипа. Вторите моменти беа почести од првите, затоа резултатот е каков што е. Сепак јас сум задоволен од тоа како изиграа, бидејќи покажаа дека има надеж за ракометот дека и Македонија е голем играч на европската сцена. Малку пристрасност од судиите, сепак реномето на Кил е ОГРОМНО, малку брзоплетост во играта на Металург, неискористување на играч плус, каснење во контри, трема и паѓање под имресии од самиот звук на К-И-Л... но, ајде да бидеме оптимисти, ќе се средат момците. Со еден класа играч кој ќе повлече во клучните моменти и со подобар стратег овој тим може да стигне меѓу најдобрите 4 во Европа. Браво за Металург. :)

Вицепрвак :)

Инаку јас само првото полувреме го гледав и бев задоволен од тоа што го видов, сепак не смее многу да им се замери на дечките, Кил пола и и повеќе од своите голови ги постигнува од контри, ништо чудно не беше тоа што (бар ја додека гледав) не полнеа од контри и брзо изведување од центар. Само да се намали бројот на технички грешки и ќе може да им парираме на реваншот во Скопје, каде што се надевам дека со огромна подршка од публиката Македонскиот ракомет повторно ќе одекне во Европа, после плескањето на Исланд :)

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Во право си дури сега се свестив, а цело време трубам. :)
Актуелен вицепрвак, a шампион од пред 2 години. Ги помешав сезоните 2006/07 и 2007/08 :)

Alex_DarklorD

Der Kaiser
Член од
1 октомври 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
како што знам Кил е најверојатно најак со Суидад и Загреб па така да ова вечер што го покажа Металург беше добро, со ваква игра дома можеме да ги тепаме Барселона

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Честитки за Металург за достоинствениот отпор против гигантот Кил. Она што најмногу радува е доброто издание на репрезентативците Ристовски, Миркуловски, Лазаров и Димовски. Шмигиќ и Живковиќ беа очајни.

Член од
20 септември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
Barselona misalm deka doma ke gi tepame,kako i ovie drugite,dremen,a so kil...ne znam.ke videme.Ama cestitki za igrata

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Ве нема нешто пирати.Иста приказна, добра игра прво полувреме, во второто има пад и разликата е над 10.Ама оптимист сум за 3то местсо во група.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
несвбатлиов прво играш добро втроро си тапа. промашуваш пенали кгоа резултато се крши, ил ибарем за подостоен пораз.

п.с. наредното коло од 17.00 во новата сала кај александар палас играме против драмен :vozbud:

Член од
19 јули 2007
Мислења
551
Поени од реакции
2
Драмен се слаби, само нив ке ги победиме во групата и ке решава на крај гол-разликата!!!

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Не се знае ништо, треба да чуваме и гол разлика оти не се знае шо ке биди на крајо.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Металург-Драмен 37:30 во третото коло од ЛШ
Го гледав натпреваров на телевизија и не знам што да кажам. Одличен напад, но многу технички грешки. Сепак, Драмен испаѓа дека грешеа повеќе и затоа успеа Металург да слави со 7 голови разлика.

Во еден момент коментаторот рече вака: „Металург не игра добро, но и покрај тоа успева да ја одржи разликата“ (во тоа време од 6 гола). Значи веројатно нападот е извонреден, што е компензација за многуте грешки.

Честитки за Металург во секој случај. :zver:

Kajgana Shop

На врв Bottom