Фан клуб - РК Металург

П

Паспарту

Гостин
Противник на женската екипа на Металург во 1/8 финалето на Купот на ЕХФ е екипата на Лада Тољати од Русија. Првиот меч се игра во Тољати (почетокот на февруари).

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Победа на Металург 21-29...браво,браво....

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
http://www.eurohandball.com/ec/ehfc/men/2010-11/round/4/Last+16
Металург во осмина-финалето од ЕХФ купот се падна со германски Гепинген. Како германски тим сигурно се јаки, ама не се непобедливи. Ајде кој знае повеќе нека каже што да се очекува од нив.

На мечот со Иври во Парис допатува и еден автобус од Скопје во кој бевме 40-тина Пирати. Французите ни се чудеа и рекоа дека никогаш не виделе такво навивање, барем не на ракометен натпревар. Секоја чест и на македонците од Парис и Белгија кои дојдоа на овој натпревар па се на се не имаше околу 200 души и во сала грмеше Македонија, Едно име имаме и Излези момче. :vozbud:

П

Паспарту

Гостин
Ако одигра Металург како што знае, според мене сигурно ќе го помине Гепинген... :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
германците ќе ве издишат не се правете бајрам на мозокот.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Не губајте надеж бе! Металург е силен, добар испит ова ке биде со Германците, иако таму се игра најдобар ракомет сепак мислам нема да се предадеме, барем на победа во Скопје !!
Верувам во них, кој и да се Гепинген што и да се, сепак не се слаби Металург!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Екипава била шеста во Германија минатата сезона, повеќе од половина од играчите имаат играно за репрезентација (Германија, Полска, Чешка и Босна), во 2006 играле во финалето на EHF купот, деветкратен ракометен првак на Германија (сепак последен пат во 1972). Дефинитивно нема да биде лесно.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Нема да биде ни најмалку лесно. Ке биде многу тешко, многу надигрувања и само треба сигурна игра. Таму во Германија нема да ни дадат многу простор односно игра, мислам дека треба да издржиме таму да не загубиме многу, се надевам на нерешен резултат или пораз со 1-2 разлика по што ке може да надминеме. Сега незнам дали играме прво дома или гости? Сепак има време.

Едит: Прво гостуваме, според мене тоа е добро.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Нема да биде ни најмалку лесно. Ке биде многу тешко, многу надигрувања и само треба сигурна игра. Таму во Германија нема да ни дадат многу простор односно игра, мислам дека треба да издржиме таму да не загубиме многу, се надевам на нерешен резултат или пораз со 1-2 разлика по што ке може да надминеме. Сега незнам дали играме прво дома или гости? Сепак има време.

Едит: Прво гостуваме, според мене тоа е добро.
како збориш како фудбал да ќе с еигра :pos2: оваа е ракоемт како ќе издржиш да не примиш гол ил ида отидеш на гости да изиграш нерешено? :pos2:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Ме разбра или сакаш да си играш со мене?
Што има нејасно? Кажав дека ке биде многу тешко, таму се игра друга зона на одбраната, може играаст 3-2-1, на нас таа всушност нема да ни оди кога ке напаѓаме затоа кажав дека немаме да имаме многу простор, а простор се има ако играт 6-0 одбрана. Друго, се оди и на нерешено, односно изненадување или победа, што ти е чудно?
Ич нејкам вакви, како тебе.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Гепинген е една силна екипа,нема дилема тука,штом се 4ти во најсилната лига во светот,секој коментар е излишен...
Засега имаат 9 победи,две нерешени и само 3 порази....
Се наоѓаат пред едни такви екипи како Ловен,Флензбург,Гумерсбах....се е кажано...
Секогаш се при врвот,сеуште не можат да им ги замрсат сметките на големите гиганти како Хамбург,Кил...во последно време и Ловен...
Но станува збор за една типична германска школа....
Доколку не се снајдат Металурзите во напад..и бијат избрзано ...и губат топки,ќе ги снајди потоп. од контри и полуконтри,за ова Германците се мајстори....
Според мене доста лоша ждрепка,можеа и подобро да поминат....
Ќе видиме,има време до февруари....

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не баш најдобра ждрепка..Неколку репрезентативци во екипата, ама мислам дека се ослабени од минатата сезона со заминувањето на Кауфман, репрезентативец на Германија. Сега се наоѓаат на 4-то место ама имаат порази и од Кил и од Ловен. Сега играат со Флензбург и Берлин па би требало да паднат..

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Сосема заслужено водство на Металург, многу добра одбрана, така ако продолжат сигурно ја имаме победата.
Напред Металург.

Kajgana Shop

На врв Bottom