Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
- Член од
- 19 март 2009
- Мислења
- 9.252
- Поени од реакции
- 19.549
Не одам против,туку реално кажувам од аспект на неутрален гледач на играта на Металург....Бидува, во ракометот повеќе битно е одбраната. Што ако оди и даде некој си 10 гола, кога ке примиме 20? Има фајда од тоа? Туку, кога се напаѓа нема реализација нема доволен вишок за поситгнување на голови.
Пример, ајде играме одбрана но барем кога ке промашат или кога ке фате нешто голманите да летеме на контри и да го пресечеме противникот, незнам точно што им мисли Червар ама сепак многу многу тешко.
Мора да се има малку реализација, шутевите ни се ... кеса.
Доста одиш напротив, биди малку индивидуален.
Точно се сложувам,ОДБРАНАТА и пред се добриот голман во ракометот се повеќе од половина екипа....
Но друг факт-одбраната на Металург можеби е гранитна со Тиквеш,Пелистер,па и Вардар-ама ова е Европа пријателу.....:smir:
Таа одбрана не е доволна за едни уиграни акции во нападот на Европските екипи-како и да изиграш во одбраната,колку и да одбрани голманот-пак нападот на тие квалитетни тимови ќе ја достигни квотата од минимум 24,25 гола.....и тоа зборувам за тимови како Мешков,Минск....да не зборувам шо ќе се случи кога,дај Боже еве Металург ќе оди во 3то коло и ќе им падне екипа од Германија,Шпанија....:kesa:..
Значи во нападот на Металург јас освен Мојсо не гледам играч кој можи да ја разбие противничката одбрана...
Миркуловски не е таков тип на играч кој можи сам да реши утакмица....+ Миркуловски не е шутер,тој е повеќе индивидуалец кој со пробиви во 6метри дава голови....
За напаѓачките квалитети на Велко Маркоски,Ацо Јоноски,Мите Стоилов немам високо мислење,напротив сметам дека нивниот придонес е добар само во одбраната...Шмигиќ беше добар но ете не можи да се опорави од тешката повреда...тој десниот бек шо се зеде гледам не остава силен впечаток....
Е па со слаб напад....тешко дека ќе се помини некоја квалитетна екипа....
Кажав помина тоа време кога мечевите завршуваа 18-17...
Можеби добра е замислата на Червар да се потпира на одбраната,ама тешко дека само со одбрана ќе се добие Европски меч...:nenene:
Во Европа се игра друг ракомет....:smir:
Тука нема импровизации....тука нема да го преценат Металург како во Македонија,па да им се сечат рачињата на играчите....:kesa:
Кога од една Белорусија,која рака на срце е земја со голема традиција во ракометот...уште од бившиот СССР...кога нивните тимови лесно си го победуваат Металург шо останува за другите екипи од земјите каде шо се вложуваат големи пари....
Не напаѓам јас,не сум воопшто контра Металург,напротив баш сакам тимот да оди понатаму,добро е шо постои во Македонија еден таков спонзор со такви амбиции-но со оглед на огромните пари кои ги вложи спонзорот..со оглед на енормно високите плати кои ги земаат играчите,Металург мора да изиграат подобро од ова...:nesvest:
Јас мислев дека се стремат кон Европскиот врв,тие губат од екипи од 3,4 ешалон од Европа-значи просечни екипи.....
Нема повеќе лесни противници-во цела Европа се вложува,си работат луѓето-ете Мешков во своите редови имаат 7 Руски интернационалци....искусни играчи,некои и бивши репрезентативци+6 Белоруски репрезентативци....
Се надевам дека ќе се подобри Металург во реваншот...дека ќе смогнат сили да го поминат Мешков....
За рејтингот на нашиот ракомет важно е сите екипи да поминат шо е можно повеќе кола....