Фан клуб - РК Металург

B

BBlisto

Гостин
Byåsen, Cluj и победникот од првата група...Ако добро разбрав, Металург ќе има можност да го организира турнирот...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.055
Металург блиску до Србите Лапчевиќ и Рашиќ, а се подалеку од Лазаров...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Некако не им оди со засилувањата на Металург....
Не знам кој ја диктира трансфер политиката,но некако слаби се на тоа поле...
Навистина не ги сваќам потезите на управата....:nesvest:
Покрај толку пари,покрај толкава логистика шо ја има клубот-тие трупаат играчи на исти позиции.3ца пикери,4ца леви бекови,а само еден десен бек,не знам дали остана Каваш,ама и Каваш не е тип на играч каков му треба на тим со амбиции како Металург....
Е сеа и сите засилувања шо ги донесоа овие неколку сезони-освен Мојсо кој е топ играч,речиси никој не остави посилен ВПЕЧАТОК.....
Сите имаа само епизодна улога,ќе одиграа неколку меча и ги пакуваа куферите.....
Можеби е лесно за некои просечни странски играчи да играат во една ваква лига,каде шо Металург си гази се пред себе,ама во Европа е друга песна,не врви таа тактика.тука мора да донесиш КВАЛИТЕТ за да можиш да парираш....
А од ова шо досега го донесе Металург,не знам колку ќе парираат во ЛШ,прашање е и дали Металург ќе ги помини квалификациите,противниците се се,само не слаби и наивни...:helou:
Е па во Европа не се оди само со еден играч во напад,и добра одбрана(за македонски услови,колку е добра за во Европа ќе видиме за брзо):smir:..
Без напад нема на шо да се надева Металург,дури и да ги поминат квалификациите,можеби нивната одбрана ќе пројде кај Динамо Минск,Порто,Запорожје,но со екипите од европскиот крем:nenene::nenene::nenene:
Ова го велам зошто Металург има УСЛОВИ какви шо немала ниедна екипа од Македонија,дури ни Кометал во своите најдобри денови,имаат огромен буџет(за балкански стандарди).спонзор кој е расположен да направи јак тим,добар тренер,и мора да се искористи оваа ситуација МАКСИМАЛНО,конечно еден наш клуб да игра некоја позначајна улога во ЛШ,не само да се задоволуваме со 4,5 то место..туку да се проба да се поминат групите....
Металург мора да ја засили бековската линија-зошто освен Мојсо немаат ВИСТИНСКИ БЕК.со секоја чест на квалитетите на Јоноски,Маркоски,Мите Стоилов-малку над нив отскокнува Филип Миркуловски,но ова се повеќе РАБОТНИЦИ во одбрана,одколку бекови кои ќе ја разбијат противничката зона...:kesa:..
Подобро наместо да земаа 5,6 засилувања да донесеа 2ца врвни играчи и да се видеше вистински ефект...
Ај со голманите направија вистински избор,Ракчевич е проверен играч,ама има недостаток на висина за да биди врвен пикер...
Ако не земат бекови шутери,и тоа по можност и лев и десен,не знам колку се реални амбициите на Металург да направи нешто повеќе....:nenene:
Нека ги поминат прво квалификациите,па ќе правиме муабет,сепак мора да се засилат,инаку тешко ќе одолеат на силните противници.
Од овие наведени играчи како потенцијални засилувања Лапчевиќ,Рашиќ,можеби подобра опција е Рашиќ,Лапчевиќ е сличен играч како Ацо Јоноски....
Сепак десен бек мора да донесат.и тоа не кој било,туку некој врвен играч,импрвизациите со Миркуловски на десен бек,во Европа тешко дека ќе пројдат...:kesa:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
^ Можеби донекаде си во право, а донекаде не.
Како прво, немаме човек кој може да преговара со силни имиња, тоа е факт ти тврдам од далеку. Немаме човек што ке може да направи голема зделка да земаме играч. Како прво гледаш дека зимаме само Срби,Босанци,Хрвати. Нема некое странско заслилување, (иако имаме пари), нема кој да преговара со нив, а и загуство е некојја ѕвезда да дојде во Македонија да игра Ракомет. Сепак Металург е (нели), да али нема квалитет во другите екипи.
Според мене по некоја си логика тие играчи ги зимат за само сезоната да ја прекоцкат, да бидат прво место, и да се менаат секои 1-2 минути по играч.
Што ако земиме ѕвезда? Според мене можно е да пропадне, како што гледам, играчот ке нема шанси да игра повеќе од доволно во Македонската лига, едноставно ке одмара, по логиките на Металург. И што? Само за ЛШ ке купуваме ѕвезда? Нивни мозок.

Абе да се зема 2-3 играчи врвни што имат искуство во ЛШ, што може да направат повеќе и повеќе да се трудат, да се зацврсти одбрана со некој добар играч познат, потенцијален квалитетен, да се зема 2 нека се напаѓачи што можат да придонесат се. И така би се качил моралот кај нив.

Незнам стварно и јас си се чудам, како можи така.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Е како нема човек за преговарање... Па Червар е едно од најавторитетните имиња во светскиот ракомет...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
^ Можеби донекаде си во право, а донекаде не.
Како прво, немаме човек кој може да преговара со силни имиња, тоа е факт ти тврдам од далеку. Немаме човек што ке може да направи голема зделка да земаме играч. Како прво гледаш дека зимаме само Срби,Босанци,Хрвати. Нема некое странско заслилување, (иако имаме пари), нема кој да преговара со нив, а и загуство е некојја ѕвезда да дојде во Македонија да игра Ракомет. Сепак Металург е (нели), да али нема квалитет во другите екипи.
Според мене по некоја си логика тие играчи ги зимат за само сезоната да ја прекоцкат, да бидат прво место, и да се менаат секои 1-2 минути по играч.
Што ако земиме ѕвезда? Според мене можно е да пропадне, како што гледам, играчот ке нема шанси да игра повеќе од доволно во Македонската лига, едноставно ке одмара, по логиките на Металург. И што? Само за ЛШ ке купуваме ѕвезда? Нивни мозок.

Абе да се зема 2-3 играчи врвни што имат искуство во ЛШ, што може да направат повеќе и повеќе да се трудат, да се зацврсти одбрана со некој добар играч познат, потенцијален квалитетен, да се зема 2 нека се напаѓачи што можат да придонесат се. И така би се качил моралот кај нив.

Незнам стварно и јас си се чудам, како можи така.
Не е дека нема човек кој би преговарал ИМА....
Најголем ПРЕГОВАРАЧ ќе биди БОЈАТА НА ЕВРАТА на газда Минчо....:zlo:
Точно е дека големите звезди тешко би се нафатиле да дојдат во една ваква лига,со никаков квалитет....но сепак,парата ги отвора вратите...:music3:
Во ракометот сумите за обесштетување не се ОГРОМНИ како во фудбалот или кошарката,овде и најдобриот играч можиш да го ангажираш да речиме за 500,600 илјади евра...
Ракометот за разлика од другите професионални спортови е сиромашен,и не треба многу преговарање кога се работи за парите-нормално зборувам за клуб кој нема да жали пари да донеси добри играчи....
А Металург досега се покажа како таков клуб-па и странците минатата сезона-Каваш,Блечиќ,Маркичевиќ,Чурувија...сигурно не се под 7,8 илјади евра месечен анганжман...
И играчите од Македонија кои ги донесоа..Диви,Јоноски,Маркоски,Митревски,малиот Мојсо сигурно и тие нема да бидат под 4000, евра месечна плата...
Со правилно распоредување на средствата се носат и тоа како добри играчи+добро спомна форумџијата над мене-Лино Червар е голем адут на Металург во битката за играчи.....
Муабетот ми е -нема потреба да трупаат по 4 играчи на позиција каде веќе имаат солидни играчи....
Десен бек воопшто немаат,а без добар бек шутер левак..тешко...:tapp:
Ме зачуди изјвата на Лино Червар-ќе ја базирале својата игра на ОДБРАНАТА и со брзи контри и полуконтри ќе пробуваат да ги решаваат утамиците...:nesvest:
Па Червару-не е Металург Хрватска:pos2:
Ок е,изјавата држи место,одбраната е клуч на успехот во ракометот,ама помина то време кога се даваа по 20 гола на утакмица.кога нападите траеја по 2 минути,сега се игра брз,модерен НАПАЃАЧКИ ракомет,со преку 60 гола на меч,ако сака да игра во ЛШ,само со одбрана ништо не прави....
Тука ќе играш со екипи од Шпанија,Германија,со силни тимови од Франција,Унгарија,Полска....и тешко дека ќе поминиш само со одбрана:nenene:
Таа тактика ќе помини со Вардар во домашниот шампионат,ама во ЛШ и општо во Европа-НЕ!!!!

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
^ Абе во право си, да. Ама сепак прашањето останува зошто? Викате имаме човек кој може да донеси, изгледа на газдата не му се дава пари, ( атолку пари има?).
Ако тој сака силен тим, и нешто што може да направи во ЛШ, мора да одврзи кесето и да земем барем стандард играч. Сум го приметил тоа, што на секоја позиција имаме повеќе играчи, али кој од кој по јак? Сите исто ниво, нема некој што дели игра.

Стварно незнам што се дешава останува да видиме, додека да почне со игрите, да се зема нешто по јако, ветувачко.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Лино Червар денеска ја напушти Хрватската репрезентација. Сега може "целосно" да се посвети на Металург :tv:
Ма да мене поише ми изгледа ко курташак да си игра тука,ништо посебно не направи лани ( со тој тим било кој тренер ќе освоеше двојна круна ) :toe:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Да видиме ова година што ке направи, се отпушти од секаде, треба да биде фокусуран тука.
А колку тоа го интересире и се замара ке видиме во текот на годината.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
ништо од доаѓањето на кире во металург потпиша за сиудад реал

П

Паспарту

Гостин
Ништо од најавувањата за "европски" Металург, со ваков тим каков што е во моментов се доминира во лига како нашава, но тешко дека ќе се помине квалификационата група за ЛШ...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Моментално Металург го игра првиот натпревар од квалификациониот турнир во Португалија со екипата на Динамо Минск, во група сме уште со Порто и Запорожје. Во првиот натпревар Порто издвојуваше победа над Запорожје со 27-20. Само првопласираниот од групата ќе обезбеди место во групната фаза. Натпреварот можеби е и завршен веќе, започна од 21:30, но информации за крајниот резултат, нема.

--- надополнето ---

21 - 27 пораз на Металург.

http://www.andystat.com/index.php?page=jdirecto_detail.php&id_jogo=2

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Моментално Металург го игра првиот натпревар од квалификациониот турнир во Португалија со екипата на Динамо Минск, во група сме уште со Порто и Запорожје. Во првиот натпревар Порто издвојуваше победа над Запорожје со 27-20. Само првопласираниот од групата ќе обезбеди место во групната фаза. Натпреварот можеби е и завршен веќе, започна од 21:30, но информации за крајниот резултат, нема.

--- надополнето ---

21 - 27 пораз на Металург.

http://www.andystat.com/index.php?page=jdirecto_detail.php&id_jogo=2
hahahha abe metalurg be

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па не е возможно ова очигледно Металург ќе заврши повторно во Кале цела сезона само против Вардар. Со поразов од аутсајдерот Динамо Минск Металург сега само на хартија има шанси за прво место и влез во група Ц во ЛШ.
Јас не знам како си дозволија ваков пораз кога правеа екипа што ќе била конкурента за ЛШ плус со Лино Червар ама очигледно работите сега се наопаку.

Kajgana Shop

На врв Bottom