B
BBlisto
Гостин
Byåsen, Cluj и победникот од првата група...Ако добро разбрав, Металург ќе има можност да го организира турнирот...
Не е дека нема човек кој би преговарал ИМА....^ Можеби донекаде си во право, а донекаде не.
Како прво, немаме човек кој може да преговара со силни имиња, тоа е факт ти тврдам од далеку. Немаме човек што ке може да направи голема зделка да земаме играч. Како прво гледаш дека зимаме само Срби,Босанци,Хрвати. Нема некое странско заслилување, (иако имаме пари), нема кој да преговара со нив, а и загуство е некојја ѕвезда да дојде во Македонија да игра Ракомет. Сепак Металург е (нели), да али нема квалитет во другите екипи.
Според мене по некоја си логика тие играчи ги зимат за само сезоната да ја прекоцкат, да бидат прво место, и да се менаат секои 1-2 минути по играч.
Што ако земиме ѕвезда? Според мене можно е да пропадне, како што гледам, играчот ке нема шанси да игра повеќе од доволно во Македонската лига, едноставно ке одмара, по логиките на Металург. И што? Само за ЛШ ке купуваме ѕвезда? Нивни мозок.
Абе да се зема 2-3 играчи врвни што имат искуство во ЛШ, што може да направат повеќе и повеќе да се трудат, да се зацврсти одбрана со некој добар играч познат, потенцијален квалитетен, да се зема 2 нека се напаѓачи што можат да придонесат се. И така би се качил моралот кај нив.
Незнам стварно и јас си се чудам, како можи така.
hahahha abe metalurg beМоментално Металург го игра првиот натпревар од квалификациониот турнир во Португалија со екипата на Динамо Минск, во група сме уште со Порто и Запорожје. Во првиот натпревар Порто издвојуваше победа над Запорожје со 27-20. Само првопласираниот од групата ќе обезбеди место во групната фаза. Натпреварот можеби е и завршен веќе, започна од 21:30, но информации за крајниот резултат, нема.
--- надополнето ---
21 - 27 пораз на Металург.
http://www.andystat.com/index.php?page=jdirecto_detail.php&id_jogo=2