Фан клуб - РК Металург

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
^Абе океј е се тоа што го вложува секоја чест на него,али ако се сеќаваш пред 2-3 години кога Вардар и Металург беа скоро на исто рамниште Македонската репрезентација беше на СП и дојде до 11 место,како што Металург станува посилен така се повеќе тоне репрезентативниот ракомет.И тие неколку силни наптревари со Вардар што ги имаа ќе се изгубат,ќе останат само на 10 натпревари на високо ниво во цела сезона (тие у групите од ЛШ).И чим веќе почнав со тој муабет за репрезентација,последните подготвителни натпревари што требаше да се играат со Словенија се откажаа токму поради отсуството на најголемиот дел играчи на Металург,Наумче,Борко,Левов,и Кире и Ацо јоноски уште двајца потенцијални играчи на Металург.... што не верувам дека е случајно.Само ај нејќам да продолжувам му посакувам успех на Минчо во намерата што ја има каква и да е...........

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Со ЕНОРМНИОТ буџет кој го има Металург досегашните засилувања според мене се погрешни....
Да не се лажиме,ако сака Минчо успех на меѓународна сцена,а сигурен сум дека сака,со овој играчки кадар тешко дека ќе се спротистави на просечни екипи-а камоли на гигантите кои го очекуваат во групите од ЛШ..
Ракчевиќ,Маркоски,Митревски.Ангелов се добри играчи,но за Македонска Лига,или за некое послабо натпреварување,не се ПРВА КЛАСА играчи,а за да успее Металург да направи нешто повеќе ќе им требаат врвни играчи,како Лазаров(се најавува негов трансфер),не само Лазаров,ќе им требаат уште два,тројца како него за да остават некој поголем впечаток......
Со таков милионски буџет треба,а и ќе мора Минчо да направи нешто повеќе во преодиот рок,од овие трансфери од Вардар.......
Заедно со Цеље и Загреб Металург е можеби најамициозниот тим од бивша СФРЈ и со право се очекува многу....
Треба да си направат добра стратегија,и со вистински засилувања конечно да покажат нешто во ЛШ...
Металург има услови какви шо немал ниту еден тим во Македонија досега,ниту Пелистер.,ниту Вардар-па ни Кометал Ѓорче во своите најдобри денови не располагале со вакви услови,и вакви финансии со кои моментално располага Минчо.....
Од нив се очекува успех на Европска сцена,успех во една ваква лига,против вакви противници воопшто и не го сметам за достигнување-туку за чиста рутина....

B

BBlisto

Гостин
Женскиот тим на Металург ќе игра во регионалната лига...Барем ќе гледаме големи тимови како Будучност, Крим, Хипо, Подравка...Зашо искрено не верувам дека Металург ќе се пласира во фазата по групи...Не со овој тим...

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Извлечени се калификациските групи за ЛШ.

1. HC Metalurg (MKD)
2. ZTR Zaporozhye (UKR)
3. HC Dinamo-Minsk (BLR)
4. FC Porto/Vitalis (POR)

3/4/5 септември. Домаќин ќе биде Порто. Ако не сакаат да се домаќини, тогаш ќе се префрли на 3, па на 2 и ако никој не сака, тогаш Металург би бил домаќин.
Тешко ќе биде. Многу екипи што се слаби се откажаа и сега ќе биде многу потешко да се обезбеди пласман во ЛШ.

Другата група е

1. Tatran Presov (SVK)
2. Drammen HK (NOR)
3. A1 Bregenz (AUT)
4. Besiktas JK (TUR)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Машкиот тим на Металург ги доби противниците за квалификациите за ЛШ... Тоа се Запорожје од Украина, Динамо Минск од Белорусија и Порто од Португалија... Лошо е што оваа година е тоа што најсилниот тим нема да биде домаќин, туку најслабиот, односно Порто во нашата група. Доколку ги минат квалификациите Металург ќе бидат во група со Чеховски Медведи од Русија, АаБ од Данска, Пик Сегед од Унгарија, Ваљадолид од Шпанија и Кадети Шафхаузен од Швајцарија. Мислам дека доколку се пласираат во групи ќе имаат реални шанси за втор круг, оваа група е полесна од онаа која ја доби Вардар минатата година.

Извлечени се калификациските
Си ме претркал :)

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Машкиот тим на Металург ги доби противниците за квалификациите за ЛШ... Тоа се Запорожје од Украина, Динамо Минск од Белорусија и Порто од Португалија... Лошо е што оваа година е тоа што најсилниот тим нема да биде домаќин, туку најслабиот, односно Порто во нашата група. Доколку ги минат квалификациите Металург ќе бидат во група со Чеховски Медведи од Русија, АаБ од Данска, Пик Сегед од Унгарија, Ваљадолид од Шпанија и Кадети Шафхаузен од Швајцарија. Мислам дека доколку се пласираат во групи ќе имаат реални шанси за втор круг, оваа група е полесна од онаа која ја доби Вардар минатата година.

Си ме претркал :)
Фото финиш :)

Оние Кадети Шафхаузен станаа редовни за нашите екипи. Се надевам и оваа година ќе дојдат. Ама некако ме плаши тоа што се игра во Португалија.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Извлечени се калификациските групи за ЛШ.

1. HC Metalurg (MKD)
2. ZTR Zaporozhye (UKR)
3. HC Dinamo-Minsk (BLR)
4. FC Porto/Vitalis (POR)

3/4/5 септември. Домаќин ќе биде Порто. Ако не сакаат да се домаќини, тогаш ќе се префрли на 3, па на 2 и ако никој не сака, тогаш Металург би бил домаќин.
Тешко ќе биде. Многу екипи што се слаби се откажаа и сега ќе биде многу потешко да се обезбеди пласман во ЛШ.

Другата група е

1. Tatran Presov (SVK)
2. Drammen HK (NOR)
3. A1 Bregenz (AUT)
4. Besiktas JK (TUR)
Нималку наивна група.....
Сите противници според мене се доста солидни....
Порто како шампион на Португалија и домаќин,не смее никако да се потцени,знаат да бидат доста незгодни на домашен терен Португалците.
Динамо Минск,доста добар состав,имаше некоја информација дека ќе се засилуваат додатно за ЛШ,така да нема да бидат лесен орев.
Запорожје според мене ќе биди најсилен ривал за Металург.
Ќе видиме,има време,ама ќе треба добро да се спреми Металург,и да ја уигра екипата,зошто нималку не се наивни противниците....

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Да се играше во Скопје ич не му ја мислев,ама македонски спортист,екипа,репрезентација чим игра на гости може да очекувате и со најслабиот да се посере.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.940
Поени од реакции
16.238
Ако скоцка добар состав Металург секако ќе ја помини оваа квалификациска група, а потоа во главната фаза по групите на ЛШ има и тоа како големи шанси за пласман во вториот круг, не се нешто многу јаки екипи, единствено Чех. Медведи имаат јак состав, а и Данскиот Копенхаген, со другите би требало да се како Металург според квалитетот. ...се надевам дека ќе напраи нешто и ека нема да се избламираат.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Ќе биде тешко... Само не ми е јасно, како може три шпански тима да играат директно, а ние кои и не сме така лоши во ракомет да играме ваков тип од квалификации со не баш наивни противници.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.055
Ќе биде тешко... Само не ми е јасно, како може три шпански тима да играат директно, а ние кои и не сме така лоши во ракомет да играме ваков тип од квалификации со не баш наивни противници.
Шпанците имаат по 2-3 преставника во повисоките фази од натпреварувањето игодини наназад учествуваат во финалињата и го освојуваат шампионатот. македонски преставник никогаш не минал група. Доволно е што сме носители при ждребката во квалификациите :)
Порано имавме едно загарантирано место, али го загубивме за 2 сезони...
Кометал и кога освои па после кога игравме финале, па едвај се изборивме да имаме уште еден преставник во квалификациите кога Еуростандард за влакно не влезе во ЛШ, па камоли маживе со никаков успех во ЛШ да се изборат за директен пласман, биди малку реален :)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.357
Поени од реакции
8.459
Teska grupa za Metlurg plus toa ako se zne deka se igra vo porto tesko ke pomine(ne veruvam deka ke bidat prvi) so ovaj segasen sostav i ke osvoi prvo mesto vo grupata
samo me nervira toa so savhauzen sigurno da bese vo ovaa pred grupa pa i pki seged tesko ke ja pomineja i ke bea prvi a ne veruvam i dancite deka lesno ek pomineja da igraa pred kvalifikacii vo ovaa grupa Vo sekoj slucaj toa e sto e sega mora da kupat uste barem dva beka i i eden piker za da imaat poveke sansi metluurg i da ni go obelat obrazot vo evropa oti od drugite klubovi uste od sega se gleda deka nemaat nikakvi abicii i sansi za uspeh

B

BBlisto

Гостин
Draw 1 – Qualification Tournament 1

A total of 18 teams (ranked 13 to 30) will take part in the two-phased Qualification Tournaments. In Qualification Tournament 1 the following four teams will play for two places in the next stage:
CDES Gil Eanes/Lagos D. (POR)
LK Zug Handball (SUI)
T+A/VOC Amsterdam (NED)
IK Sävehof (SWE)
The tournament will take place on 03/04/05 September 2010.
Draw 2 – Qualification Tournament 2

16 Teams (14 teams seeded 13-26 and the two teams from Qualification Tournament 1) will be divided to play four tournaments. The winners of each tournament will qualify for the Group Matches of the Women’s EHF Champions League. For the draw the teams have been positioned into four pots.
Pot 1 (to be drawn into row 1)
Randers HK (DEN)
DVSC-Korvex (HUN)
"U" Jolidon Cluj Napoca (ROU)
Zvezda Zvenigorod (RUS)
Pot 2 (to be drawn into row 2)
Byåsen HE (NOR)
TSV Bayer 04 Leverkusen (GER)
BM. Elda Prestigio (ESP)
KIF Vejen (DEN)
Pot 3 (to be drawn into row 3)
HC Metalurg Skopje (MKD)
SPR Lublin SSA (POL)
HC "Smart" (UKR)
A.C. Ormi-Loux Patras (GRE)
Pot 4 (to be drawn into row 4)
Maliye Milli Piyango SK (TUR)
RK Zajecar (SRB)
Winner Qualification Tournament 1
Second Qualification Tournament 1
The four tournaments will take place on 17/18/19 September 2010.

Мислење?:)
Според мене шансите да се пласира Металург во фазата по групи се многу мали..."U" Jolidon Cluj Napoca (ROU) е веројатно најпосакуван противник од првиот шешир...Можеби и со DVSC-Korvex (HUN) би можеле до негде, ама со другите два тима ако се паднеме, тогаш нема што да бараме...Од вториот шешир...Пак мислам дека сите се многу јаки за Металург...Норвешки, дански, германски тим...Веројатно Елда би бил најлесен протвник од овие, ама пак...Од четвртиот не би сакала само Зајечар да се паднат...Мислам дека се тука негде со нашиве...Секако, ќе зависи и тоа кај ќе се игра...

Kajgana Shop

На врв Bottom