Фан клуб - РК Металург

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.654
А зашто не би дошол? :)
И мене ми звучи неверојатно Вори да дојде во Скопје, но се е можно нели, кога се има пари се се може :)

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
А зашто не би дошол? :)
И мене ми звучи неверојатно Вори да дојде во Скопје, но се е можно нели, кога се има пари се се може :)
Еве три мали причини:)
1. Со Хамбург секое коло игра квалитетни натпревари против најдобрите ракометари со светот.
2. Хамбург има квалитетен тим кој атакува на освојување на Лигата на Шампионите (еден од ретките трофеи кои Вори ги нема освоено), додека со Металург мислам дека нема да ја има таа привелегија).
3. Мислам дека финансиски нема да добие подобар договор од оној кој го има со Хамбург, можеби ист, но повисок не сум баш сигурен.
Да се разбереме јас не сум против ова, баш напротив дај боже да ги донесат Кире и Вори, но сепак реално гледано тоа ќе биде тешко остварливо, особено кога е во прашање Вори.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Секоја чест за амбициите на Металург.
Одамна немало во Македонија во било кој спорт ваков клуб(можеби Кометал во своите најдобри денови)кој размислува да прави една Европска екипа.
И Вардар доста вложи овие години,(не во ваков обем како Металург,но имаа голем буџет за Балкански услови)но не успеааја да донесат некои екстра-засилувања(иако ги посакуваа).
Посебно не им се погодуваа стѕранците-чат пат по некој(Ракчевиќ,Прибак,Коваленко)..-другите просечни.
Металург оди на засилување со врвни ракометари од топ калибар.
Секоја чест,со еден добар и силен спонзор како Макстил можат многу работи да направат.
Доколку навистина ги донесат Лазаров и Вори(ако навистина се сериозни,треба добро да го одврзат кесето-зошто за овие двајца само да се донесат во Скопје ќе треба околу 1 мил евра на име оштета,договори,плати и сл за една сезона).
За Лазаров речиси сум сигурен дека на лето доаѓа во Металург,за Вори не знам,ќе видиме,сепак се работи за Хамбург,топ тим и нема лесно да се откажат од неговите услуги.
Лино Червар е главен поборник за нивно доведување,јасно е дека сака покрај себе да си има проверени играчи,играчи со кои долго работел.
Доколку ги донесат Кире и Вори,со Мојсо на среден.како негова замена Маркичивеќ,да се најди еден врвен лев бек,лево крило Чурувија-одличен избор,е сега десната страна треба да се покрие.
Со мали корекции таму,Металург ќе има шо да кажи во ЛШ в година.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Незнам од каде олку паре Минчо со оглед на тоа дека Макстил се распаѓа ка што гледам:toe:.Ако го направи ова(ги ангажира Кире и Вори)нека му служи на чест:toe:.Мислим дека ако веќе купува некој добар играч да купи лев бек место пикер,на таа позиција веќе има докажани 3 квалитетни играчи:helou:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.654
Еве три мали причини:)
1. Со Хамбург секое коло игра квалитетни натпревари против најдобрите ракометари со светот.
2. Хамбург има квалитетен тим кој атакува на освојување на Лигата на Шампионите (еден од ретките трофеи кои Вори ги нема освоено), додека со Металург мислам дека нема да ја има таа привелегија).
3. Мислам дека финансиски нема да добие подобар договор од оној кој го има со Хамбург, можеби ист, но повисок не сум баш сигурен.
Да се разбереме јас не сум против ова, баш напротив дај боже да ги донесат Кире и Вори, но сепак реално гледано тоа ќе биде тешко остварливо, особено кога е во прашање Вори.
Прво, мислам дека Лазаров и Вори се планираат за наредната сезона.
Сега за Вори... Вори веќе ќе полни 30 години и не знам колку ќе може да ги издржува силните дуели од Буднеслигата. Хамбург има квалитетен тим и можеби е еден од фаворитите за ЛШ... но искрено не верувам дека ќе може да ја освои ЛШ :) Инаку и Металург би бил фаворит кога во тимот би го имал најдобриот стрелец од последното СП, најдобриот играч на последното СП и најдобриот голман од младинското ЕП во 2002. Кога на тоа ќе се додадат одличниот Мојсоски, и се подобрите Миркуловски, Левов и Георгиевски, еден српски и еден словенски репрезентативец, мислам дека најмалце четврт-финале во ЛШ ќе ни биде обезбедено :) И Кометал ЃП не беше најјак тим во ЛШ, но со оглед на тоа што немаше толку тешки мечеви како Хипо, Виборг и остали и поддржани од можеби најдобрата публика кога станува збор за ракомет во светот... стигна три пати до финале и еднаш ја освои ЛШ.
Oд финансиска гледна точка, мислам дека може да понудат се и сешто, барем во ракометот не се толку високи платите како во фудбалот и може да се парира.
И знам дека немаш ништо против да дојдат Лазаров и Вори, и јас не верувам којзнае колку, ама секогаш постои надеж, посебно по тоа што наша екипа успеа да го донесе најдобриот ракометен тренер во светов :)

B

BBlisto

Гостин
Далеку од некој голем фан сум на металург, ама ако ги донесат, ќе почнам пак да идам на утакмици од ЛШ :)

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Незнам од каде олку паре Минчо со оглед на тоа дека Макстил се распаѓа ка што гледам:toe:.Ако го направи ова(ги ангажира Кире и Вори)нека му служи на чест:toe:.Мислим дека ако веќе купува некој добар играч да купи лев бек место пикер,на таа позиција веќе има докажани 3 квалитетни играчи:helou:
Морав на ова да реагирам...Главниот капитал на Минчо е настрана од Македонија.Тоа што за Минчо е макстил тоа занас е гардеробата за Нова Година што ќе си ја купиме.Човекот е проценет на околу 800 000 000 евра.Од тоа што читам во весниците како се движат цените со 10 мил евра се прави бомба тим за Европа

За Ќире со оглед на тоа што има 18 месечен договор со Загреб потребни се 500 000 евра за оштета плус неговата плата која е некаде околу 30 000 месечно...За Вори ме изненади пошто нема ни полусезона одиграно за Хамбург.Но Червар е магнет за добрите играчи...Мириса ова на добро

AquaCool

Sound Factory
Член од
25 ноември 2007
Мислења
144
Поени од реакции
0
Аххх уште и Балич да го спомнеа..ухуу:DDDD

M

Mario Gómez

Гостин
Јаооо ова му треба на ракометот во Македонија, ќе посерам од среќа ако дојдат. Металург тогаш растур ќе прави. :))

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Многу тешко, Вори игра во Хамбург кој сериозно размислува за освојување на Германската Лига и за финале во Лигата на Шампионите, сигурно мислам дека нема да дојде тука бидејки нема да му биде ништо поинаку само во минус ке го доведе. Ако во слулчај се случи чудо, ке дојде само поради трнеерот, тоа е сериозно.

Инаку и за Лазаров мислам дека нема шанси да дојде, немаат конкурент, зошто ке играат ? Смешки ке стане Македонскиот Ракомет ако Металург толку се засили треба некоја друга лига да се приклучат ебаго.

Они со овие играчи немааат конкурент, знаејки дека Вардар е паднат многу неголи кога ке купат играчи од калибарот на Вори и Лазаров.

:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom