Фан клуб - РК Вардар

Член од
4 март 2017
Мислења
2.265
Поени од реакции
6.560
Има уште простор за растење овој тим и во одбрана и во напад. Уште еден солиден среден бек во ротација со Гаџа ќе ни биде и тоа како од корист, му излага душата на Гаџа. Ме радува формата на Томовски. (y)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Neznam zasto ne probaa da go zemat stefan dodic, garant ne e skap a ke brka rabota ako nisto drugo bar za zamena... Od druga strana nas ni treba starter, moze i podobro sto ne e zemen ako planiraa da donesat nekoj podobar

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.910
Поени од реакции
2.946
Taleski site 3 gola vo vtoriot del gi lupna? :D
Go gledav prvoto poluvreme i bese ocaen vo napad, vo odbranata odigra korektno.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.752
Поени од реакции
6.157
Taleski site 3 gola vo vtoriot del gi lupna? :D
Go gledav prvoto poluvreme i bese ocaen vo napad, vo odbranata odigra korektno.
Пиче играч, кога ги виде Муса и Гојун во одбрана не ни помисле цел натпревар да се крени на скок шут, со 7 на 6 кога се кршеше резултатот продава топка, имаше и 2 пробивања, од кој едното беше подарок од судиите, во одбрана изигра добро за негови стандарди и имаше добри 3 гола иначе.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.759
Neznam zasto ne probaa da go zemat stefan dodic, garant ne e skap a ke brka rabota ako nisto drugo bar za zamena... Od druga strana nas ni treba starter, moze i podobro sto ne e zemen ako planiraa da donesat nekoj podobar
Јас колку што знам нашиве биле заинтересирани, ама не и он, ваљда е договорен со некоја посилна европска екипа. Едно време се шпекулираше дека потпишува за Киелце, не знам што стана со тоа.

Од двомечов со Загреб, јасно е дека го имаме кренато нивото на игра во одбрана. Црнчугиве (пред се' Тото) ни се погодија за игра во одбрана, така што во овој дел од теренот, веројатно сме далеку посилни од лани кога само Калараш се мачеше. Веројатно тука доаѓа до израз и ефектот на Вујо.
Е нападот реално е голем проблем. Бајаги се мачиме и повторно доаѓа до израз немањето на среден бек - креативец. Имаме добра внатрешна линија, а нема кој да ја разигра. Гаџа се труди колку може и умее, веројатно вади максимум од себе. Гурбиндо досега е тотално разочарување, а и Кудуз игра променливо, иако на првиот натпревар се размава добри голчиња со шут од зглоб. Не е пробивен и му треба некој да му изгради позиција за шут. Во еден од последните напади имаше шанса да се пробие и да шутне, он тргна, па се премисли и направи чекори.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Јас колку што знам нашиве биле заинтересирани, ама не и он, ваљда е договорен со некоја посилна европска екипа. Едно време се шпекулираше дека потпишува за Киелце, не знам што стана со тоа.

Од двомечов со Загреб, јасно е дека го имаме кренато нивото на игра во одбрана. Црнчугиве (пред се' Тото) ни се погодија за игра во одбрана, така што во овој дел од теренот, веројатно сме далеку посилни од лани кога само Калараш се мачеше. Веројатно тука доаѓа до израз и ефектот на Вујо.
Е нападот реално е голем проблем. Бајаги се мачиме и повторно доаѓа до израз немањето на среден бек - креативец. Имаме добра внатрешна линија, а нема кој да ја разигра. Гаџа се труди колку може и умее, веројатно вади максимум од себе. Гурбиндо досега е тотално разочарување, а и Кудуз игра променливо, иако на првиот натпревар се размава добри голчиња со шут од зглоб. Не е пробивен и му треба некој да му изгради позиција за шут. Во еден од последните напади имаше шанса да се пробие и да шутне, он тргна, па се премисли и направи чекори.
On bese gotov da potpise koga metalurg mu napravi film deka ke go prodavale na Kielce... Kielce go odjeba i go zede Skube a u meguvreme ovoj raskina so metalurg... bar taka izgleda momentalnata situacija. Sto znam, jas bi za pojak nekoj ama ako se nema pari ovoj bi popolnil mesto.

Gurbindo ke go bide, ne se sekiraj ne e seuste uhodan. Kuduz ili ke go bide ili ne posle nekoj mesec pod vujo... Vujo e ko sozdaden za na vakvi ili da im ebe mater ili da gi digne 2-3 nivoa pogore. Isto mislam i za so Gadza, zatoa Vujo e i pravo resenie vo momentot, za mene on e najdobar trener za da sredi ili utepa poluizdelkani igraci. Teleto iznenaduva na momenti pocnuva da lici na igrac ama seuste mislam deka ne e za nas.

Moment sto ne se iskomentra a treba e sto konecno ministerot presede edna cela utakmica. Bravo za Vujo za potegot i se nadevam pocesto sezonava ke gledame takvi utakmici a Borko vreme e poleka da se privikne deka ke ima epizodni ulogi i deka ke treba da pomaga so soveti poveke nego so minuti na teren.

Se na se, mislam deka bese odlicna utakmica za nas. Mozese mnogu polesno, ne morase na kraj 7 na 6 ama se idese na toa da se dade sansa na poveke igraci da se uigra kombinacija plus do kraj pa i pod pritosok... Vakva utakmica mene mi e poslatka i podobra za timskiot duh nego duri i da tepavme. MIslam deka ima prostor za podobruvanje i toa edno dobri 30% od ona sto odigravme.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.349
Поени од реакции
5.729
Одбранава изигра за 10ка, не знам од кај го купија Тото ама ми изгледа дека ќе е класа од пикер. И ЌЕ МИ ОБЈАСНИ ЛИ НЕКОЈ ЗАШТО ГУРБИНДО НЕ ШУТИРА?
Самиот има изјавено у интервју дека е играч што прво додава па после шутира, ама дека Вујо барал од него да се сконцентрира на шут.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.867
Поени од реакции
7.596
Се предвидува сценарио во кое загрепчани ќе го пополнат местото на вардарци и ќе излезат да се надигруваат во полуфиналето против Мешков Брест.Вардарци побарале да играат ковид-негативните, но хрватските власти инсистирале на враќање во Македонија, бидејќи во спротивно неизбежен бил карантин.

Kajgana Shop

На врв Bottom