Фан клуб - РК Вардар

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Црногорскиот стручњак Перо Милошевиќ се повлече од функцијата тренер на Вардар Про.

Оваа одлука тренерот ја донел по високиот пораз во Германија од Гумерсбах (33:21) во КПК.

Со овој пора Вардар остана беш шанса за пласман во финалето во ова натпреварување, а ја загуби и титулата во домашниот шампионат.

"Црвено -црните" сезоната ќе ја спаусваат со атак на трофејот во Купот на Македонија.

Неофицијално местото на Милошевиќ на клупата на Вардар ќе го заземе стариот тренер, Веселин Вујовиќ.

Дилемите околу новиот предводник на Вардар ќе бидат решени во понеделник, кога ќе биде извршена. извор

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Уште едно успешно гостување оваа сезона

Иако имавме долг пат направивме брзо да ни помине Tргнавме во средата околку 12,нормално со големи количини алкохол и недозволени средства за релаксација
На пат кон Гумерсбах немаше поголеми контроли на граничните премини.На некоја патарина(не се сеќавам точно каде) во србија се сретнавме со гробари,5 автобуси,2-3 комбиња и 10тина коли,но не се случи ништо(излегоа 3ца гробари кои беа вратени од големиот број на џандари кои ги пратеа).Само неколку часа по оваа случка почнаа да ни стигаат пораки мислеиќи дека имало неколку наши повредени при „инцидентите“.Низ хрватска не се случи ништо посебно освен што беа испразнети неколку фрижидери од бензинските Да се напомене дека во Марибор се приклучи еден стар член на Комити кои доста добро не забавуваше во автобусот.И ете стигнавме во Германија,возачите може слободно да кажам дека беа ретардирани бидејќи користеа GPS,гледаа на табли и го утнаа патот 2-3 пати..Во гумерсбах стигнавме 3 часа пред натпреварот,а браќата од УГЕ заедно со Комити Дизелдорф веќе не чекаа таму.Пиејќи во центарот на градот бевме испровоцирани од еден грк кои бараше тепачка 3на3 или 30на30(не сум сигурен пошто кога се случувало ова не бев таму).Дечкото го добил тоа што го барал и притоа беше уапсен еден наш член,но ослободен по пола саат.
Дојде време за натпреварот,влеговме во салата,атмосферата слична на онаа од романија,стари луѓе со свирки,тапани,вувузели но овој пат без звучници.Како гумерсбах ја зголемуваше предноста,така ние бевме погласни и погласни.Дел од играчите треба да се засрамат бидејќи им пеевме и пола саат по завршувањето на натрепварот а дојдоа да не поздрават само 5-6 играчи.После тоа тргнавме накај Гелзенкирхен во канцаларијата на УГЕ.После 2-3 часа забава беше време да тргнеме за Скопје.По пат истите глупости кака за натаму.За назад уште еднаш се покажа глупавоста на возачите кои не купиле маркици за патарините во ЕУ.Поради тоа јадеа казна и после тоа немаа пари за нафта.После тоа префрлање од банки,wester union и такви глупости..Друго за назад нема што да се кажува освен чекањето на хрватско-српската граница.Тоа е тоа...повеќе и да сакам неможам да пишам пошто сум преморен..

П.С Секоја чест за Матес кој навиваше повеќе од некои наши членови

П.П.С Се надевам дека во четврток достојно ке ги испратиме играчите,и дај боже да го пречекаме Вујо како старо-нов тренер,па од наредната сезона барем да го повториме овој успех

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Фала за извештајот, баш денес муабетевме за случките со Гробари :)
Гледам од К.Вода се во прв ред сте се наредиле на клипов :)
Искрено промениве на тренерската позиција незнам дали сдоаѓаат баш во право време. Наша единствена шанса за трофеј е само купот, а мислам дека ниеден тренер неможе да склопи тактика само на две недели од купот...
Стварно Перо беше не баш најдпбар избор за тренер, но требаше да се задржи до крај на сезоната. Бев за смена на Вујо во минатото, али сга би му дал втора шаса.
Уште не сме испаднати и од Европа, се надевам на барем достојно збогување :)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Брат незнаеш какво е Скопје за први мај, улиците се празни, нема жив човек, ама буквално...
И јас ќе бидам надвор од Скопје али ќе дадам се од себе за да стигнам вечерта :(
Инаку очекуван пораз. Дури очекував и 15+ да загуби8ме. Незнам како одел резултатот па ќе чекаме некој извадок од македонски спорт за да заклучиме како изиграл нашиот тим...
Вака незнам што да кажам, освен главите горе и да се избориме бар за една и макар минимална победа во реваншот :aplauz:
Со среќа иако пласманот е невозможен со оглед на квалитетот кој го поседува Гумерзбах...како и да е најверните на Вардар повторно ке бидат на трибина и нема да го остават сам... секоја чест за таквите !

Член од
9 август 2010
Мислења
105
Поени од реакции
27
Сепак Перо одлучи да остане на кормилото на Вардар до крајот на сезоната,а после тоа на негово место иде Веселин Вујовиќ

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Сепак Перо одлучи да остане на кормилото на Вардар до крајот на сезоната,а после тоа на негово место иде Веселин Вујовиќ
Добра опдлука на Перо, лошо ќе беше да се менуваше во последен момент.
Бтв се гледаме во сабота :)

Член од
9 август 2010
Мислења
105
Поени од реакции
27
Вчера Перо одлучил да остане,ама на денешниот состанок со Михо изгледа се предомислил :) Вујо стартува со Вардар уште на утрешниот натпревар со Борец во Велес :D

--- надополнето ---

п.с Најверојатно Вујо ке дојде,зашто денес на тренинг Перо се поздравил со ракометарите и им кажал дека од утре се со нов тренер а не спомнал некое име.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
По мене купот и онака е изгубен, немаме шанси против Металург и во Кале да се игра.
Можеби е подобро новиот тренер ( Вујо ) уште од сега да преземе тимот, и да се почнат со подготовки и планови за следна сезона.
Не смее во никој случај да се брка цел тим ко лани што направи. Потребни се засилувања на десен,среден бек,пикер и може на голман ако си отиде Борко. Посебно треба да се земе некој среден бек, што ќе знае добро да ги разигра бек шутерите. Таков немавме оваа сезона.

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Можада и добро е уште од сега што дојде Вујо пошто колку толку ќе види кој играчи му се добри а кој не.
уште три дена и иде мечот кој го чекав цел месец се надевам дека и покрај големата ралика и празничниот термин ќе бидеме во одлична бројка и ќе победиме. Немора многу еве 13 разлика доста се...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
"И да ми понудат договор, јас давам збор дека никогаш не би прифатил да бидам трернер на Металург! Не можам да излезам на терен пред 1.000 Комити и пред спонзорот Михајловски како нивни тренер, едноставно не можам" - Веселин Вујовиќ, старо-новиот тренер на РК Вардар ПРО на денешната прес конференција.:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom