Фан клуб - РК Вардар

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Уф тоа ќе биде ултра глупава одлука ако го направат сега. Не соодветувале резултатите, епа што сакаат повеќе дојдовме до полуфинале во Европа, а титулата и онака веќе беше изгубена. Нити од Перо сум задоволен, ниту пак од Вујо бев задоволен, така да подобро да му оставиме на Перо да си ја доврши работата.
И глупавоста на управата нема крај, сакале да го закажат реваншот за 28.04. (ЧЕТВРТОК) заштооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо:nerv::nerv::nerv:
Па затоа што на 30 април (сабота) ќе нема живо пиле во Скопје. Тој викенд има 3 неработни дена и многу луѓе ќе ја збришат од градов.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Вчера во натпреварите во купот очекувано 2 победи на Вардар. Првата со Рк Ѓорче ( нез резултат ) втората во финалето победа над Рк Драчево со 34-19 ( 18-8 ). Со тоа се пласиравме у полуфиналето од купот.
А мечот со Гумерсбах домашниот на 28ми ќе биде со почеток од 19ч најверојатно. Мислам дека е солиден термин, и покрај тоа што е работен ден. Само да се надеваме дека играчите ќе се вратат со поволен резултат од Германија. :)

--- надополнето ---

ЕДИТ - Ѓорче сме ги тепале 35-16 ( 18-6 ).

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.811
Па затоа што на 30 април (сабота) ќе нема живо пиле во Скопје. Тој викенд има 3 неработни дена и многу луѓе ќе ја збришат од градов.
Еее брат ние божем пливаме во пари па ќе идеме на викенди ван Скопје :)
Си имам јас своја причина зашто се накурчив, полагам следниот ден :pop:
Барем во петок да ја ставеа :icon_mrgr

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.094
Еее брат ние божем пливаме во пари па ќе идеме на викенди ван Скопје :)
Си имам јас своја причина зашто се накурчив, полагам следниот ден :pop:
Барем во петок да ја ставеа :icon_mrgr
Се надевам на испит ке положиш, во јуни:smir:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.811
Се надевам на испит ке положиш, во јуни:smir:
Ама желби ми испратииии.... :icon_mrgr
Не се секирај бе, ќе ги средам и двете работи во исто време :icon_cool
Негоооо, утре идеме во Автокоманда кај Металурзите. Карти за гостите нема, а нема да има ниту во слободна продажба пошто како по навика си ги раздаваат, така да мечот ќе се гледа на ТВ (ако воопшто го даваат). Баш ме интересира до кај сме со напредокот :)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Шпекулации има дека Слончето Дамбо ќе се врати во Вардар, пошо му истекува договорот со Металург на крајот на сезонава. И ко демек преговарал со неколку тима меѓу кои и Вардар.
Исто така натпреварите од купот најверојатно ќе се играат у битола.
Не е уште официјално али големи се шансите таму да се играат.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Шпекулации има дека Слончето Дамбо ќе се врати во Вардар, пошо му истекува договорот со Металург на крајот на сезонава. И ко демек преговарал со неколку тима меѓу кои и Вардар.
Исто така натпреварите од купот најверојатно ќе се играат у битола.
Не е уште официјално али големи се шансите таму да се играат.
Цела Битола се моли за тоа :smir:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.811
Ако, ако време е да се изигра еднаш на некој друг терен надвор од Скопје. Реално најубаво би било финалињата да се играат во Борис Трајковски, како што наликува, но знаеме дека тука неможе да се направи една поголема еуфорија освен кај нас како група, па салата ќе си чмае полупразна. Вака убаво ќе биде секоја година да се менуваат домаќините иако ретко кој има услови да организира вакви настани. Јас би сакал да играме еднаш на "неутрален" терен, каде што ниедна екипа нема да биде домаќин. Ете зошто не би се играло во Прилеп на пример, или по моја желба во Неготино :icon_mrgr
И добро би ни дошол Мојсо, настрана сите навреди што му ги дадовме во овие две години :icon_mrgr
Ако успееме да им го лапнеме, ондак нема што да бараат, во случај ако го задржиме тимот и плус да донесеме уште по некој добар играч и обавезно да си го вратиме Ангеловски кој растура во Тинекс :)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ако, ако време е да се изигра еднаш на некој друг терен надвор од Скопје. Реално најубаво би било финалињата да се играат во Борис Трајковски, како што наликува, но знаеме дека тука неможе да се направи една поголема еуфорија освен кај нас како група, па салата ќе си чмае полупразна. Вака убаво ќе биде секоја година да се менуваат домаќините иако ретко кој има услови да организира вакви настани. Јас би сакал да играме еднаш на "неутрален" терен, каде што ниедна екипа нема да биде домаќин. Ете зошто не би се играло во Прилеп на пример, или по моја желба во Неготино :icon_mrgr
И добро би ни дошол Мојсо, настрана сите навреди што му ги дадовме во овие две години :icon_mrgr
Ако успееме да им го лапнеме, ондак нема што да бараат, во случај ако го задржиме тимот и плус да донесеме уште по некој добар играч и обавезно да си го вратиме Ангеловски кој растура во Тинекс :)
До 2005 редовно финалињата се играа на неутрален терен..најчесто Кавадарци....
Со некои исклучоци....кога некои екипи (Тутунски,Вардар)....плаќаа добра пара за да бидат домаќини...
Како на пр...Тутунски плати 40.000 евра за да биди домаќин во 2002 година...и го зедоа трофејот...
Најдобро е на неутрален терен....
Искрено мене не ми се верува да го дадат купот во Битола....ќе видиме....
П.С.За Мојсо....
Нема шанси Минчо да се откажи од својот најдобар играч....
Единствено ако самиот Мојсо изрази желба да оди во Вардар.....
А сега тој мудро тактизира и си ја крева цената....
Мислам дека на крај сепак ќе остани во Металург,ќе фрли уште некоја илјадарка(евра)...газда Минчо и сите ќе бидат задоволни...
Најмногу Мојсо,кој и така зема енормна плата за наши услови и за ваква слаба лига...

М

Мартин`

Гостин
Најдобро во Велес да се игра, атмосферата ќе биде добра тоа е гарантирано :D

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Добро бе ке ја има Металург- Вардар во живо на :tv: или снимка ке оди, некој велат во живо а на програмата на а2 пиши снимка ???

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Епа снимка ке даваат од 7 и 10 што е повторно срамота!

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
^ Во Автокоманда се игра, а снимката е на А2 од 19:00.

ПС
Кај нашите нема да играат Борко, Дејан Пецаковски, Рајко Продановиќ и Немања Суџум.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Кој кур ќе ми е да ја гледам снимката кога веќе ќе го знам резултатот дегени.....

Kajgana Shop

На врв Bottom