Фан клуб: Пелистер!

Член од
28 февруари 2023
Мислења
216
Поени од реакции
858
Браво!!!
Сите странци погодени, одличен тим склопивме се напрај хемија, се крена самодовербата 3 тешки утакмици со победа. То го сака Битолската публика и знај да процени дали чини нештото или не, ќе бидите наградени секој натпревар се побројна и побројна ќе биди публиката.
Дресојте топ.
Да си ги пофалам браќата ЧКЕМБАРИ денес топ навивање, тапаните грмеа, многу млади то радва.
Ова ни треба, ОВА Е БИТОЛА !!!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.311
Поени од реакции
8.303
Кај можи да се гледа кошарката ?
Nikade nema od so vidov ,ako znaj nekoj neka kazi da barame link
Ja izgubija dobiena utakmica vo poslednite dve minuti dva pati promasi trojki Luka,gresni podavanja na Miskovic I Tashkovski, pa namerna na Staic I tolku se frlija vo voda a kaj crnogorcite iako celo vreme plejot gi drzese vo igra zivanovic na krajot ne rewija gjupcite se pogodija I ne tepaa duri so ne realna golema razlika se ocekuvase kaj nas pad posle pobedata protiv mzt I plus so igravme bez Bojic pak arno se drzevme no steta ako tepavme sega ke bevme raet posle samo so edna pobeda protiv Joker doma ke odevme natamu no ne znam so igrame vo ovaa liga se odi trca po drzavate nema prenos pari garant ne zemame za aba2 samo mu plakjaat trosoci edino arno so se smena sistemot se igra doma pa vo Bitola da se gledaat drugi ekipi no muabeto mi e deka kazaa nekni aba2 ne ja rscunaat od ministerstovto za sport kako megunarodeno takmicenje I nema vaucer pa ke mora da se prijavime preku fiba vo nekoe takmicenje oti ova nema smisla osven maltretiranje za dzabe I trosenje na igracite pa za cudo tuka kako ulav kaj nas igra miskovic a vo domasnoto nikade go nema a pisav prethodno I za utakmicata so mzt so deka pobedivme ko na krajot play off se je se resava koj ke ima podobra forma I podobri stranci sega I 22 -0 da naprajme ke bidi za dzabe kako pred nekoja godina taka da se igra sqmo za play off do togas ke bidi padni stani zaebancija za krevanje samo na moralot primer kako nekni so gi tepavme mzt
Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Последно уредено:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.328
Поени од реакции
5.304
Гоги контрадикторен си, 3-4 години кукавме како одиме по балони, зошто не се донеси балон во Битола и ред други работи, сега имаме домашни утакмици и зошто играме ? :D
Баш нема никаков зијан, напротив ќар од домашните утакмици, играме јадранска лига, салата исполнета е речиси 80% како од лш ракомет, бенифит си од картите со добри резултати, сигурен сум дека и 3000 ќе има на кошарка публика, со МЗТ некни над 2500 беше сигурно, почна градот да ја сака кошарката....

Околу утакмицата денес, болат ваквите порази, ама има огромен напредок во играта, 33 минути имавме контрола и водство во мечот, то шо последните 7 минути дозволивме да ни напрат серија 22:4 не смееше да се дозволи, со победа во Подгорица ќе бевме со една нога и во следна фаза, мора и на дисциплина да се работи малку, не можи 3 играчи да ни добијат по пет лични, а последна четвртина да ти висат четири играчи, а од клупа знајме каков е квалитетот, па и без Бојиќ денес...
Со паметна игра Подгорица нема шо да бара во Битола, има квалитети екипата, оваа екипа во оваа група ја гледам на првите две места и поминвање на групата....

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.328
Поени од реакции
5.304
Срамота !
За 30 мин, 0 тројки (НУЛА) , игра никаква :(

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.896
Срамота !
За 30 мин, 0 тројки (НУЛА) , игра никаква :(
Поголема срамота е кој прати да изгубиш од ваков аматерски тим како Гостивар треба стварно резилот да те јади. Собрани се на 7 дена пред првенството губеа од кој ќе стигнат на пријателските, носат аматери за 1000 евра странци кој нигде не би се пробиле во лигата ама тое.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.311
Поени од реакции
8.303
Поголема срамота е кој прати да изгубиш од ваков аматерски тим како Гостивар треба стварно резилот да те јади. Собрани се на 7 дена пред првенството губеа од кој ќе стигнат на пријателските, носат аматери за 1000 евра странци кој нигде не би се пробиле во лигата ама тое.
Ne ja gledav so vikas mestena e kako poarno ,tolku nie silata ili samo los den ? Si velam prilepskiot ne praj semi ama ima bajagji igraci od porano so mnogu ja brkaa valkanata rabota na Mac a os statistikata aj eden ,dvajca da imaat los den ama site domasni igraci mnogu cuden natprevar ke mora da go gledam utre ko ke imam slobodno vreme so velis ti ima nesto da se somnevame ko porano ili ne istoto vazi I za tebe @Пеце шо ќе кажиш за денес освен то за тројките

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.896
Ne ja gledav so vikas mestena e kako poarno ,tolku nie silata ili samo los den ? Si velam prilepskiot ne praj semi ama ima bajagji igraci od porano so mnogu ja brkaa valkanata rabota na Mac a os statistikata aj eden ,dvajca da imaat los den ama site domasni igraci mnogu cuden natprevar ke mora da go gledam utre ko ke imam slobodno vreme so velis ti ima nesto da se somnevame ko porano ili ne istoto vazi I za tebe @Пеце шо ќе кажиш за денес освен то за тројките

Neznam za ova utakmica ne doznav nishto, ako ima sekako kje pisham. Nemam navredliv komentar pishano radi trenerot od respekt i deka se napraj sostav t.e se pogodija strancite. Za dotichniot nikogash nema da imam ubo mislenje nitu sum imal nitu nekoj kosharkarski rabotnik vo Makedonija kje ima. Narednata godina i Madzari kje e vo prvata liga pa kje vidime kaj kje bidi fokusot povekje i dali kje e posveten na Pelister.

GMC

Член од
18 мај 2024
Мислења
21
Поени од реакции
26
Дечки, фемили сум. Ама ја спасивте кошаркава во Мкд искрено. Да не се Пелистер ке нема дерби...

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.328
Поени од реакции
5.304
Не велам за местена, од прва минута губевме, плус четири години со ред губиме кај Гостивар, едноставно не ни лежи ова екипа и теренот таму, ај порано публика притисок, ама сега ни пред 200 гледачи не можат да ги победат....
Срам за Пелистер на овај буџет и играчи да те шамара Гостивар, после Плетвар се пичиња сите ФК, КК и РК и не знат да играт ниту дерби, ниту на жежок терен....

Член од
28 февруари 2022
Мислења
107
Поени од реакции
561
Немие јасно зошто на некој постој е капитен Аце Костовски, а вчера всала спикерот вика Дарко Најдовски.

Kajgana Shop

На врв Bottom