Фан клуб: Пелистер!

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.235
Поени од реакции
2.494
Sreka 8 dena imase ovaj trenero od NBA sho dojde za da ja spremi utakmicata inace so pokje ke izgubevme plus pa posledno doneseniot amerikanec (nemozam da gi dopamtam) ne igrase ne plukajte odma i vie shubo e top e samo napred! Mac dozivoten rakovoditel na klubot da ostani!!!!!

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
964
Поени од реакции
1.287
Одма негативни коментари, да не беше Мац море сега 12ти ќе бевме со овај буџет и никогаш немаше да бидиме вечно втори па да излезиме АБА2 и таму да си играме курташак Ама ај да не прајме негативна атмосфера пред најважниот дел од сезоната... Иначе вистина дека Мац ќе не напуштел ако влези Маџари Супер Лига? Ај петиција да напрајме да остани, кампања #МацОстани

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
964
Поени од реакции
1.287
Дека смрди нешто во кошарката, смрди. Ама дека треба да се радваме на вакви работи од левица, не треба, да беа сдс ај ќе разберев оти, ама левица кај шо топка никој не знат шое да зборат за спорт малце глупо е. Лани пред избори зедоја платите истите ги извадија од нигде никаде на фудбалерите. Сега пред овие избори ова. На лош начин сакат поени да соберат.
Ау сега го читам ова и прво извини шо по толку време ќе ти одговорам.
Убо си почнуваш дека смрди смрди АМА... ама нема АМА. Смрди и треба да се види шо смрди, треба да се отвори пандорината кутија еднаш и БРАВО во случајот за Левица шо ја отворија колку толку, додека другите само на кафе ги прат тие муабети, а клубот или одредени луѓе ПИЧКАРСКИ соопштението го пуштија кај нивниот омилен портал BitolaNews, па така наместо клубско соопштение, испадна дека одредени личности преку портал се правдаат, па уште во иднина немале да одговараат, НЕ НЕ ќе одговарате, се додека сте во клуб кои го носите името ПЕЛИСТЕР, а ако си напрајте втор па дали ќе се вика КК Широк Сокак или Кк Маџари нема да не интересира, шо сакате прајте. Па и со платите на фудбалерите, зошто да не излезат бе? Абе МОРА да излезат, тие се општински пари, како на секој советник се знај колку му е дневница, паушал, итн итн така и за нив ќе се знај, толку пари се трошат, а незнајме каде ама Левица сакале поени, незнаеле топката каква, немора да знаат каква е топката НЕКА НИ ЈА КАЖАТ ВИСТИНАТА сеедно кој ќе биди, еве јас лично слушам каков договор имаат со Таскфорс и какви договори имаат поединци таму и то е се КАТАСТРОФА бе луѓе, доста ни продаваат магла, доста не лажат дека има напредок, дека тука сме чекор до титула, па секоја година и таму се поголем буџет, па идат овде кој ќе стигнат за засилувања ни ги носат и претставуваат и ние треба браво да речиме, ДОБРО ПОДОБРИ СМЕ, МРДНА КОШАРКАТА МАЛЦЕ, ИГРАМЕ ФИНАЛЕ ама таму сме само учесници и то е ради многу погрешни политики на клубот, а можи и виши сили незнам ама 3 години во финале немаме ако не се лажам ни мајсторка играно или целта е само АБА 2 лига и таму балони, можи и игри, шеми, екскурзии а?

Абе секој ќе го стигни казната шо на Пелистер лошо му напрајл, ама и сите оние кои свесно или не го овозможиле то или поддржале.

Отом потом ќе излези се, кога тогаш...

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.416
Поени од реакции
5.629
А кој се па Левица ? Кој кур фактор се ? Кај се 4 години ? Дремат ко пичиња идат избори и како кокичиња никнуват, сезнајковци, сегде се мешат и се знат, нека не ве дриблат како мали деца, си собира Левица партиски поенчиња, па Пандорината кутија ја отвориле :pos::pos:
Нека не ве палат ко мали деца вакви партиски ботој како Левица, Вмро, Сдс курци палци, допрва цело лето пак ќе ви најавуват како ќе играме со Реал Мадрид и небото ќе е граница и шо ти знам таму :kuracc:
Никој не бранам, ама вака ко ќе излезат некој шо штабот едвај го годат да ти се одмили, ќе си одговарат сите и за сите претходни донесени тренери, промашени играчи и во сезона кога е најотепан мзт, ние сме уште поотепани...
Истото важи и за ФК и РК и таму има народни пари, скопскиот не можи да си го крева стапо над ташаци ко негов да е клубот, мора да излези се на виделина и за револтот на играчите и дискриминацијата особено шо дел од играчите воошто не добиват шанса и поделбата кој да оди и кој да користи СПА во Епинал, никој клубот не си го донесе од дома, клубот е наш на битолчани и градот Битола !

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.430
Поени од реакции
2.036
Никој не бранам, ама вака ко ќе излезат некој шо штабот едвај го годат да ти се одмили, ќе си одговарат сите и за сите претходни донесени тренери, промашени играчи и во сезона кога е најотепан мзт, ние сме уште поотепани...
Знајш зошто? Оти се крадат пари, а знајш како се крадат? Носат странец вреден 1500 го пишат 3000 и цел буџет потрошен и странец испод квалитет.
Никој нема да одговара за ништо, свесно пола град го поддржавте Мац, а тој ве изигра сите иако некој тука 3 години пишеше дека не треба.
Чоеко нема благе везе од кошарка мисли дека е газда ама утре нека се моли Маџари да опстани и да имат пари оти ниту еден клуб нема да го потпиши со сите е искаран сите го знат каков е.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.416
Поени од реакции
5.629
Слушнато - недослушнато :D:pos:
Сети се само кој беше сд првите сезони и колкав беше долгот кон играчите и КОИ играчи точно го тужеја клубот, клубот беше во салам минус и пред тужби од 5-6 играчи на кои сега се му е исплатено и нема долг кон никој и е со чиста сметка.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.430
Поени од реакции
2.036
Слушнато - недослушнато :D:pos:
Сети се само кој беше сд првите сезони и колкав беше долгот кон играчите и КОИ играчи точно го тужеја клубот, клубот беше во салам минус и пред тужби од 5-6 играчи на кои сега се му е исплатено и нема долг кон никој и е со чиста сметка.
А ти слушаш дека си едното со Мац дека те врзва како сака? Ми е гајле мене кој бил шо бил клубот и то шо ти го кажва не е точно, дел има вина и тој. Дека местеа утакмици и дека клубот 99% е под истрага и за то да не ти спомна нешто? Сакаш сега 10 снимки да ти пуштам кај шо местат со докази за уплати со се ако се верни толку нека одрат одредени личности на полиграф па ќе видиш кој ќе помини кој ќе падни. Не треба тој да лета од клубот? Таскфорс не е јака фирма да си најди добар спортски работник? Прашај за Цедевита како поминаја после утакмицата или и то ми е недослушнато слушнато?

Толкав буџет на рамниште со Кожув и Чаир сме сакал неќел броени му се денојте него во клубот. Цел град го научи каков е буквално освен вас неколку души никој нема убо мислење за него.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.416
Поени од реакции
5.629
Е од то дека во е гајле кој бил шо бил во клубот сме на ова дереџе, најлесно е така сите газот да си го тргнат, а клубот во борџ, после миле гологлајо ќе го земи заглавени до гуша, после зошто нема спорт тука, ќе кукаме како нема ништо, ќе пишиме пароли и статуси "Сакаме спорт во Битола" абе и тие шо вложват како ТФ,Стерјев се улај, абе ништо тука, милијарда пати сум пишал - ОВАЈ ГРАД НЕ ЗАСЛУЖВА НИШТО, освен да се вратат турците и да не клецат ко шо не клецале 500 години, толку....
ФК повеќе од пола твој живот е во втора лига односно прва, и ќе се радваме на табу теми дека ќе го земат Турци, Катарци или Португалци од Бенфика или кој и да беа, во последните 2 децении со еден наместен куп со Шкендија ни замачкаја очи.
РК уште некоја сезона, Стерјев ќе ги запали патиките и ќе падниме на рамниште со Радовиш и Прилеп, ќе се молиме егал утакмици да победиме со Бутел и Тинекс Пролет.
КК сега е за 5 скалила погоре од шо беше претходно со лишинарите, сакал си се согласил, сакал не.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.430
Поени од реакции
2.036
Кој го спомна Стерјев, кој го спомна ТФ дека нечинеле мене то ме интересира? По ова шо го пишиш јас, а и тука шо читам 99% се убедени дека имаш лична корист и со умисла ги прајш и ги извртуваш работите.

Прво главен проблем мене ми е МЕСТЕЊЕТО НА УТАКМИЦИ со големи букви ти пишам оти бегаш од таја тема? Јас со кој сакате кај сакате ќе седнам и ќе дискутирам за ова во секое време јас не бегам и не лажам ти кажав ако се мажи ти пишам 3-4 имиња нека дојдат нека се плати полиграф да видиш како ќе испопаѓат ко круши. После утакмицата со Цедевитa ако си толку близок прашај како поминаја одредени личности еве па кажи.

5500 евра плата не се видело на тренер во Македонија во кошарката тука незнам дали сте свесни колку е 5500 евра плата и каков долг спомнуваш ко пола буџет задушен под рака пикнат договор за овај да се умислува дека е газда нешто.

Утре кога некој ќе си заминат од клубот и кога ќе има санкција за него кој ќе одговара ти или јас? На крајот кога се ова ќе се заврши ти ќе ја сфатиш штетата шо пишиш вака и кај ќе биди клубот сега живејте во некоја си бајка дека се е сјајно, излапен тренер местење на утакмици сменети 50 странци шо е следно?

Ете јас ќе те седнам тебе со работници кошаркарски низ Македонија прашај ги за да си 6то место колкав буџет ти треба? Ако ти кажат повеќе од 150 000 евра да ме исплукаш. А не да "цути" се и да трошат 500.000 евра за 6то место то е резил од епски размери за некој кој е малце по упатен од тебе.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.416
Поени од реакции
5.629
Имам лична корист да, сакам да гледам јака кошарка во Битола !

Еве ко си навлезен ти толку во коцкарските води и обложувалниците, оти не кажиш за утакмицата во Саботата фудбалот со Шкупи, немој да ми кажиш дека била регуларна или според твоите алгоритам уплати паѓал/кревал коефициентот :pos: :pos: Ко веќе ги знајш сите местенки, јасно ти е и тебе дека местат и како местат гигантите во фудбалот/ракометот па и кошарката, со 2-3 местенки цела сезона му е извадена... И ?
На една рака се бројат сомнителните утакмици во Аба2 во 3 сезони, на кои до сега нема ништо или се чека истрагата ко шо велиш :icon_mrgr: Можи на полиграф да ме клајш и мене :icon_lol: :pos::pos::pos:

Со кој работници ќе ме седниш бе ? Со Гоце, Петкото и Пената ? Тие се работници ? :facepalm: Лижачите во ВеМеРоТО, освен да вејат бајраци пред штабот за позиција друго тешко...или онај четвртиот шо заврши во Кромберг, за сезонава промашени беа американците то секој го знај, новите двајца ќе ги видиме во плеј оф, безвеза е да се суди по само 1-2 одиграни меча.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.430
Поени од реакции
2.036
Прво ни Гоце Ни Петкото ги знам лично, а тој Пената незнам ни како изгледа ни дека постој таков лик ниту сум одел по партии.

Сум навлезен да 20 миљарди пати повеќе него шо можиш да замислиш, мене то ми е животот од то леб вадам цел живот да пратам местенки и уплати.Такви местенки сум видел едно 2000 и многу ми е јасно шо прат и каква казна ќе добијат.

Доказ дека можи и по 2-3 години да јадиш бан од ФИБА

Овие сите поминаа 2-3 години дури да напрат истрага и да ги банират, ФИБА нема да прости посебно не на интернационално натпреварување со уплати по Кина каде цел свет можи да види кога некоја утакмица има уплати.

Поздрав, не ми реплицирај повеќе ќе се слушниме за некое време дали ќе има кон 2-3 личности од клубот санкции и сегашни ама и бивши и дали ќе нема. Тогаш нема да вервам вака да се смејш.

И не ме интересира Шкупи мене шо сакат нека прат не сум тука јас глата вторба да си ја клавам и да ги кажвам сите кој местеле утакмици ниту ми е то работа, мене ме боли во мојот клуб за кој навивам цел живот без 1% корист некој да вади пари и да мести утакмици.

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.430
Поени од реакции
2.036
1743870891538.png
Плејоф со Кожув на гостински терен најверојатно пошо го јадоја јако таму или со Работничи на двете немат домашен терен изглеа, јака кошарка за 3 до максимум 10 години ќе гледаме :D

Ама сега незнајте шо е новиот изговор, овие наместо да плаќат казни на кфм си купвале играчи зато Пелистер губел иначе први ќе завршеа.

Ич да не му играте од наредно коло

Kajgana Shop

На врв Bottom