Фан клуб: Пелистер!

D

DupiMandalo

Гостин
Не ми ја свати поентата, не кој колетив има повеќе тежина и успеси зад амблемот.Муабетот беше дали треба сите колективи под името Пелистер да имат еден унифициран амблем како што имат сите спортски друштва низ европа , Барса , Реал, или низ балканот Звезда, Партизан, Олимпиакос…. и да не иди до вакви испади како овие лешперите од КК кој си напрајле амблем со AI за 5 мин кое личи на ловечко друштво. Од друга страна амблемот на РК е истиот од ‘55 и на сите ни е многу драг.
Ти ја разбрав поентата, ама за да имаат унифициран амблем треба да се формира Спортско Друштво Пелистер и сите секции да се под капата на тоа СД.
Така функционираат големите клубој шо ти ги наброја и имаат еден буџет за фудбалскиот клуб кој е огромен и од тој буџет се финансираат останатите секции Рк, Кк, Ок итн.
Јас би се сложил за единствен амблем, само под услов да се формира СД Пелистер и да се најди салам инвеститор шо ќе инвестира јако, за да можат сите клубој да бидат на високо натпреварувачко ниво.

Вакви испади како овај на КК треба да бидат санкционирани од Општина Битола!!!

Член од
23 мај 2024
Мислења
135
Поени од реакции
273
Не пишам овде, ама ново лого да смениш преку ноќ, без претходно да се консултираш со градот, да слушниш јавно мислење итн. е во најмала рака НЕДОПУСТЛИВО ! Ова било старо од времето на Свсислион, океј добро, ама кога прајш напрај МОДЕРНО, напрај Next Level, а според мене не ни требаше комплетно ново лого, ако веќе се менваше можи можеше само некои детали, ова ми изгледа појќе како лого на здружението за заштита на животната средина, дрва, планини, саат кулата... Мене лично, прелошо, а сите шо праев муабет го делат истото мислење. На кој и да била идеата за вакво лого - ПРЕЛОШО. И да, таман работа ако секој спонзор си менва лого, Свислион, сега овие, па наредните други... Како да станва збор за приватна школа, не за клуб како Пелистер.
Slusjate sega vaka, ti si brat i mn ostanati mn ograniceni jas neznam zosto pagam na vase nivo da se rapsravam oti nemozite da sfatite. Abe nisto ne vi chini tuku potpalvas fitilj segde demek za pelister se boris a zaostanat si da mi prostis. More lugeto pari vlozvat firmi vlegvat gledame eliten sport, gradot krenat e viee so tugi pari sakate gazdi da si prajte pa trebalo amin od lugeto za logoto. Abe gospod da cuva i da ne brani nisto ne vi cini samo mana naogate be nikakov uspeg nemate vo zivotot napraeno samo brcite pisite semkari edni i za lajna jadenje ve biva.
Inache kukjata ke ja renoviram sega, da pobaram amin od vas da mi kazite dali mozi i kako da ja napram oti bez vas nemozi nisto da se napraj mora amin vie da dajte znajs, oti vie mn go sakate prlister, tolku mnogu go sakate so imate forum po 10 15 godini i strani za pelister i blagodarenie na vas imame sport, ama ke ve baram preku nedela da mi dajte sovet, oti vikendot utakmici ima pa zafateni ste vkladilnica i nemozi coek da ve najdi izrodi edni

GMC

Член од
18 мај 2024
Мислења
21
Поени од реакции
26
Slusjate sega vaka, ti si brat i mn ostanati mn ograniceni jas neznam zosto pagam na vase nivo da se rapsravam oti nemozite da sfatite. Abe nisto ne vi chini tuku potpalvas fitilj segde demek za pelister se boris a zaostanat si da mi prostis. More lugeto pari vlozvat firmi vlegvat gledame eliten sport, gradot krenat e viee so tugi pari sakate gazdi da si prajte pa trebalo amin od lugeto za logoto. Abe gospod da cuva i da ne brani nisto ne vi cini samo mana naogate be nikakov uspeg nemate vo zivotot napraeno samo brcite pisite semkari edni i za lajna jadenje ve biva.
Inache kukjata ke ja renoviram sega, da pobaram amin od vas da mi kazite dali mozi i kako da ja napram oti bez vas nemozi nisto da se napraj mora amin vie da dajte znajs, oti vie mn go sakate prlister, tolku mnogu go sakate so imate forum po 10 15 godini i strani za pelister i blagodarenie na vas imame sport, ama ke ve baram preku nedela da mi dajte sovet, oti vikendot utakmici ima pa zafateni ste vkladilnica i nemozi coek da ve najdi izrodi edni
Gi iskina

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
909
Поени од реакции
1.209
И ти си во право, шо вика @Goran Bt името ни го сменаја, па следи грбот и химната и никому ништо, па сега за амблемот на кошарката... ама еднаш даен газ под кирија после цел живот. Малце ни е. Давале пари, смејем се ал плаче ми се. По договор 100.000 евра годишно (општината 400.000 евра), а мнозинството во управен на приватникот. Најкатострофалниот договор го има кошарката, прашај некој поупатен шо го видел ќе ти кажи, исто така за поединци договорите таму од управата, па кажи тука јавно дали се на за интересот на Пелистер или против Пелистер. Ама добро, ако за 100.000 евра ни сменија лого ПРЕКУ НОЌ, значи дека за 150.000 евра можи домашен терен Лерин да ни биди? Или Корча? Ами па 200.000 евра ако дат кој знај шо не чека по можност НИКОЈ а да не речи, сите да ќутиме и браво да велиме.

П.С. В кладилница ретко одам (за мене кажвам), а изроди на друго место користи го, оти од изроди (само не како мене) ваков ни е градот.

Останва уште Блашко да го вратиме во фудбалот и сликата да е комплетна. Знај тој кај треба да подмачка, па за да си ги тргнат патентите на муцката. Последно е ова шо те читам и шо ти враќам, со вакви ставој, со ваква неинформираност испод ниво ми е да комуницирам, извини.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
23 мај 2024
Мислења
135
Поени од реакции
273
И ти си во право, шо вика @Goran Bt името ни го сменаја, па следи грбот и химната и никому ништо, па сега за амблемот на кошарката... ама еднаш даен газ под кирија после цел живот. Малце ни е. Давале пари, смејем се ал плаче ми се. По договор 100.000 евра годишно (општината 400.000 евра), а мнозинството во управен на приватникот. Најкатострофалниот договор го има кошарката, прашај некој поупатен шо го видел ќе ти кажи, исто така за поединци договорите таму од управата, па кажи тука јавно дали се на за интересот на Пелистер или против Пелистер. Ама добро, ако за 100.000 евра ни сменија лого ПРЕКУ НОЌ, значи дека за 150.000 евра можи домашен терен Лерин да ни биди? Или Корча? Ами па 200.000 евра ако дат кој знај шо не чека по можност НИКОЈ а да не речи, сите да ќутиме и браво да велиме.

П.С. В кладилница ретко одам (за мене кажвам), а изроди на друго место користи го, оти од изроди (само не како мене) ваков ни е градот.

Останва уште Блашко да го вратиме во фудбалот и сликата да е комплетна. Знај тој кај треба да подмачка, па за да си ги тргнат патентите на муцката. Последно е ова шо те читам и шо ти враќам, со вакви ставој, со ваква неинформираност испод ниво ми е да комуницирам, извини.

Smeshen si brat, znaev deka nema da me sfatis ama to e ako terajte si po svoe, jas sum mnogu poupaten od tebe i mnogu pokje gi znam rabotite od tebe, ama aj ne e ni vreme ni mesto da pisam tuka tolku gi cuvam za potamu, za tebe i za tie takvite kako tebe

Член од
2 декември 2022
Мислења
247
Поени од реакции
584
1727433731598.png

Ве молам објаснети ми зошто , клубов ви функционира одлично и во сферата на кошарката ова е модерен потег.

Член од
28 септември 2011
Мислења
734
Поени од реакции
1.043
1% да имаше коментари во кошарката како во ракометот многу подруга ќе беше приказната.
1% da ja postovaja rakometot publikata ko so ja postova kosarkata podrugo ke bese da .
а ако се менва тогаш то НЕ СМЕЈ да биди преку ноќ туку така...
kako himnata i imeto na rakometot ?

Член од
23 мај 2024
Мислења
135
Поени од реакции
273
1% da ja postovaja rakometot publikata ko so ja postova kosarkata podrugo ke bese da .
kako himnata i imeto na rakometot ?
Znaci tebe pobitno ti e temane da ti praj nekoj, odkolku da ima uspeh. Kolku tituli imame osvoeno so kosarkata, kolku so rakometot? So ti r pobitno tebe titula ili nekoj potezi politicki e za vaka da go velicite?

Член од
28 септември 2011
Мислења
734
Поени од реакции
1.043
Kako prvo ne zboram za mene tuku opsto za cela publika kako e tretirana , tamu se ocekuva da kupis karta i da kutis bez razlika so prat , samo tie se vo pravo , za razlika od kk kaj so imaja doblest i prifatija kritika ( iako po moe nemase nisto za kritika ovde) , za razlika od rk kaj so se imuni na se , ima razlika i vo soopstenijata kade ednite gi branat svoite , drugite gi napagat i mn drugi raboti .
Vtoro napisav i porano i si stojam , ve izgladnaja za uspeh i sega deka osvoja na se ke mizite i ke mu velite bravo , plavi dresoj, sponzorskoto ime pred na timot , himnata . Dali titulata e najbitna od se ?. Ako e da eka gi zatvorat i vratite od salata ama bitno e tittula da se osvoj.
Politicki poeni kazvas nesto so sakas si zboras . Aj kazi zosto se napraeni nanovo afc wibledon i austria salzburg ?
Kazi koj e pogolem klub dali rapid viena ili rb salzburg ( deka osvojva poslednite godini , a ima prosek na publika od 3-4k , itn ) ?
Kazi koj klub bi imal poke publika da se naoga vo ista 3ta liga , mancester city ili dinamo dresden ( sega e 3ta ako neznajs i sekoja utakmica mu e rasprodaen stadionot) ?
Ne vervam ni da znajs odgovori na ovie prasanja oti se racunas izgleda vo tituli .
A za mene ke ja iskoristam pak od mzt ,
NE MI TREBA MENE TITULA , ZA TEBE VERNO JAS DA NAVIVAM

Член од
13 август 2023
Мислења
57
Поени од реакции
132
Znaci tebe pobitno ti e temane da ti praj nekoj, odkolku da ima uspeh. Kolku tituli imame osvoeno so kosarkata, kolku so rakometot? So ti r pobitno tebe titula ili nekoj potezi politicki e za vaka da go velicite?
Ретард парите да ви ги имам а умот да ви го немам ,Рк Пелистер не освој ништо утре да се прекини платформата двете титули ќе му ги препишите на Работник ако останите таму!Која "легенда" треба да бидиш да прајш пет лажни профили пелистерец,один,цехте шо уште не друго да си пишиш сам и клаваш лајкови .Дете оди со време побарај се по некој установи или бајачи заедно со таткоти ,ко фативте на форум и фб да се расправате со Хри100 ,Пинза,Декси и компанија гледајте бизнисот не се глупирајте на јавна сцена зад лажни профили .Едно време заедно бевте со Мац ,ако забораваш да те потсетам зад него седевте во Кале ,па сега страмота е да плукаш заради него по кошарката .Реакцијата на публиката се слушна од прва во кошарката видоа дека згрешија го вратија амблемот.За разлика од кај вас во ракомето лудаци прво името на спонзорот ,играте со плави (работник) дресови, шо да правиме повеќе споредба вие сте забегани а другите[кошарката и фудбалот] гледаат заедно да направат нешто .
За воља на вистината во кошарката се убија од местење во минатото од АБА2 лигата, но помина то време сега еве последно ја слушаат рајата до кога ќе видиме ...Еден трофеј да земат покрај ваков мзт за пет ќе вреди во ракомето каде сме години со најголем буџет ,каде еднаш ни даде титула Алкалоид со судиите а вториот пат Тиквеш со навивачите плус Фитиљот се друго е приказни за мали деца а тука такви нема !Ај сега сиктер таму на другата тема мрси муда со розевите наочари оти и оваа и фудбалот ја испогани со твоите глупости ајде мрш копиљ мал

Член од
23 мај 2024
Мислења
135
Поени од реакции
273
Ретард парите да ви ги имам а умот да ви го немам ,Рк Пелистер не освој ништо утре да се прекини платформата двете титули ќе му ги препишите на Работник ако останите таму!Која "легенда" треба да бидиш да прајш пет лажни профили пелистерец,один,цехте шо уште не друго да си пишиш сам и клаваш лајкови .Дете оди со време побарај се по некој установи или бајачи заедно со таткоти ,ко фативте на форум и фб да се расправате со Хри100 ,Пинза,Декси и компанија гледајте бизнисот не се глупирајте на јавна сцена зад лажни профили .Едно време заедно бевте со Мац ,ако забораваш да те потсетам зад него седевте во Кале ,па сега страмота е да плукаш заради него по кошарката .Реакцијата на публиката се слушна од прва во кошарката видоа дека згрешија го вратија амблемот.За разлика од кај вас во ракомето лудаци прво името на спонзорот ,играте со плави (работник) дресови, шо да правиме повеќе споредба вие сте забегани а другите[кошарката и фудбалот] гледаат заедно да направат нешто .
За воља на вистината во кошарката се убија од местење во минатото од АБА2 лигата, но помина то време сега еве последно ја слушаат рајата до кога ќе видиме ...Еден трофеј да земат покрај ваков мзт за пет ќе вреди во ракомето каде сме години со најголем буџет ,каде еднаш ни даде титула Алкалоид со судиите а вториот пат Тиквеш со навивачите плус Фитиљот се друго е приказни за мали деца а тука такви нема !Ај сега сиктер таму на другата тема мрси муда со розевите наочари оти и оваа и фудбалот ја испогани со твоите глупости ајде мрш копиљ мал
Na dusa go zedovte deteto i drugite profili, ama tolku ti e sukjurot i kaj kuro sakam i so sakam ke pisam i ke pram tebe ic kuro da ne tr boli prost eden semkar eden, vo eden top da ve klat site i da ve pustat negde da ne s evratite da ni go rbavate gradot so prostiolokot vash, aj sikter ti prost zbor e mal zbor brat neznam so da ti napisam pokje, i da ne idis na rakomet ako ne ti se idi, arno dojdoja lugeto ls da igrame d avidite so e evropa so e igraci, inache kuro ke videvte ojte si na fudbal i na kosarka i ne ni go jadite kuro tuka voshkar eden

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
909
Поени од реакции
1.209
Na dusa go zedovte deteto i drugite profili, ama tolku ti e sukjurot i kaj kuro sakam i so sakam ke pisam i ke pram tebe ic kuro da ne tr boli prost eden semkar eden, vo eden top da ve klat site i da ve pustat negde da ne s evratite da ni go rbavate gradot so prostiolokot vash, aj sikter ti prost zbor e mal zbor brat neznam so da ti napisam pokje, i da ne idis na rakomet ako ne ti se idi, arno dojdoja lugeto ls da igrame d avidite so e evropa so e igraci, inache kuro ke videvte ojte si na fudbal i na kosarka i ne ni go jadite kuro tuka voshkar eden
Значи ова дека си од Јужна Трибина дружина која од 2017 оди само на ракомет (со чест на исклучоци таму)?

Иначе ако ти е сеедно за име на клуб, за амблем, химна итн. тогаш ако ти во реалниот живот се викаш Сефедин и те прекрстат во Џахид или можи те прекрстиле и ти е сеедно, на некој друг не му е. Се поглуп и поглуп испаѓаш ќути и скри се негде или напрај си нов профил да ти го заборајме овај.

Сефедин Џахид Бујар Бајрамов Османи

То шо "чуваш" за мене ВАДИ ич не чувај.

Извини шо ти реплицирав, последно е, прости.

Член од
23 мај 2024
Мислења
135
Поени од реакции
273
Значи ова дека си од Јужна Трибина дружина која од 2017 оди само на ракомет (со чест на исклучоци таму)?

Иначе ако ти е сеедно за име на клуб, за амблем, химна итн. тогаш ако ти во реалниот живот се викаш Сефедин и те прекрстат во Џахид или можи те прекрстиле и ти е сеедно, на некој друг не му е. Се поглуп и поглуп испаѓаш ќути и скри се негде или напрај си нов профил да ти го заборајме овај.

Сефедин Џахид Бујар Бајрамов Османи

То шо "чуваш" за мене ВАДИ ич не чувај.

Извини шо ти реплицирав, последно е, прости.

Ne be srce skraja da e posledno mozime ko luge da si se razberime so

Член од
23 мај 2024
Мислења
135
Поени од реакции
273
Ме бендиса ова на крајот, ајде организирај пиво викендот да подебатираме.

Ajde gotovo, davam zbor ko luge ke se razbervame bez navredi, ete povlekvam zborojte nekoj ako navrediv, neka ne se sitat dusmanite, sportski pozz ozbilen sum sega ne e ironija

Kajgana Shop

На врв Bottom