Фан клуб: Пелистер!

Член од
22 септември 2021
Мислења
229
Поени од реакции
923
Логата се ребрендират и менуват низ годините, кога појке кога помалце. Досегашното лого беше од време на свислион, тоа претходно беше како на фудбалот само со кош и топка.
Имам и претходно пишано, според мене најубо е сите екипи со име Пелистер да имат исто лого, барем фудбал, ракомет и кошарка.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
909
Поени од реакции
1.209
Не пишам овде, ама ново лого да смениш преку ноќ, без претходно да се консултираш со градот, да слушниш јавно мислење итн. е во најмала рака НЕДОПУСТЛИВО ! Ова било старо од времето на Свсислион, океј добро, ама кога прајш напрај МОДЕРНО, напрај Next Level, а според мене не ни требаше комплетно ново лого, ако веќе се менваше можи можеше само некои детали, ова ми изгледа појќе како лого на здружението за заштита на животната средина, дрва, планини, саат кулата... Мене лично, прелошо, а сите шо праев муабет го делат истото мислење. На кој и да била идеата за вакво лого - ПРЕЛОШО. И да, таман работа ако секој спонзор си менва лого, Свислион, сега овие, па наредните други... Како да станва збор за приватна школа, не за клуб како Пелистер.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.896
Не пишам овде, ама ново лого да смениш преку ноќ, без претходно да се консултираш со градот, да слушниш јавно мислење итн. е во најмала рака НЕДОПУСТЛИВО ! Ова било старо од времето на Свсислион, океј добро, ама кога прајш напрај МОДЕРНО, напрај Next Level, а според мене не ни требаше комплетно ново лого, ако веќе се менваше можи можеше само некои детали, ова ми изгледа појќе како лого на здружението за заштита на животната средина, дрва, планини, саат кулата... Мене лично, прелошо, а сите шо праев муабет го делат истото мислење. На кој и да била идеата за вакво лого - ПРЕЛОШО. И да, таман работа ако секој спонзор си менва лого, Свислион, сега овие, па наредните други... Како да станва збор за приватна школа, не за клуб како Пелистер.
Со кој сакаш да се консултират? Знат дека ништо не можат навивачите да напрат и дека никој не се замара па ќе прат и полоши работи. Отворете и видете ги засилувањата какво минато имат и ќе ви стани јасно. Дамјан Крстевски го потпишаја бе... Стајич на последната утакмица во Битола Самарџиев го закова на клупа ние ќе го спасваме сега.

300 утакмици се изнаместија никој А некажа, се наполнаја со пари ама народот ќе си ќути барем 1% да имаше коментари во кошарката како во ракометот многу подруга ќе беше приказната.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
909
Поени од реакции
1.209
Со кој сакаш да се консултират? Знат дека ништо не можат навивачите да напрат и дека никој не се замара па ќе прат и полоши работи. Отворете и видете ги засилувањата какво минато имат и ќе ви стани јасно. Дамјан Крстевски го потпишаја бе... Стајич на последната утакмица во Битола Самарџиев го закова на клупа ние ќе го спасваме сега.

300 утакмици се изнаместија никој А некажа, се наполнаја со пари ама народот ќе си ќути барем 1% да имаше коментари во кошарката како во ракометот многу подруга ќе беше приказната.
Неможи да има, исклучени се.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
20 август 2022
Мислења
56
Поени од реакции
239
Конкретно за логото, ако се оди кон примена треба да се свети 3те клуба да имат идентично или слично лого, второ исто така битно многу сумлив е моментот дека го нема делот Македонија. Дали врз изгледот на логото влијаел надворешен фактор?

За промени на логоата низ светот, да се случуваат ама со минимални преправки во глобала, аутлајн, нијанса на боја, некој ситни детали одземање или додавање. Се со цел на прво гледање да не се види драстична промена. Но не е моментално тој проблемот. Јас поддржува промена на лого доколку се свети сите 3 клуба да имат слично.

Член од
3 мај 2022
Мислења
158
Поени од реакции
1.544
Логото без разлика дали е грдо или убо треба да си остани автентично а ако се менва тогаш то НЕ СМЕЈ да биди преку ноќ туку така...

И втората работа е сменето е заради натписот macedonia. Фиба е полна со грци во управен одбор и слично, имале и претседатели.
Како шо влијаеја на федерацијата така и на нас сега од ко почнавме меѓународни натпревари.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.328
Поени од реакции
5.304
Искрено сум револтиран од постапката, за кој курац тогаш одиме на разни температури, забрани, гостувања, одвојување на време, пари и ред друго, ако не се слуша мислењето на навивачите, симпатизерите и останатите од градот ? Па клубот не е на курле, клубот е наш, на битолчани, најавија тик-так, stay tuned си мислев ќе биди некоја бомба играч за крај, очекував трансфер некој оти останва уште едно место за странец, тие зедоја логото го сменаја и да било присилно од FIBA, федерација или не знам кој, то сигурно било најавено од претходно, не му кажале вчера, па ај утре сменете го логото.
Се седнува на маса и се договара шо како, ова лотого е посебна приказна, како амблем на јавни зеленила, па ЈП Комуналец има поубо лого, не ме дупете, не е само ај клај го врвот Пелистер, саат кулата и тераме ги има симболиките на градот, треба нештото да личи, ова да сака некој да го нацрта негде, три месеци ќе му требат, многу не сериозно сфатена работата.....
Инаку уште и јас стојам на то можи цела деценија зборам и во мислите ми е дека сите три клуба ФК КК РК треба да играт под ист амблем и ист дрес и точка ! Или со мали корекции во амблемот, нити колектив треба шо кажвате ниту ништо, си седнуват газдите на клубојте и си договарат, МНОГУ ГОЛЕМА ПРИДОБИВКА ќе имаат сите клубови мислам, пред се како маркетингшки потег, а после и кон цела јавност...
Не можи секоја управа да си менва шо сака, пример утре ќе дојди некој со бизнис мандарини продава и ќе ни клај мандарини на дресот и ќутиме арно си е....
И Антиќ ако ве присилвал, нека ви дај титула сезонава, пата-пата да бидиме.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.311
Поени од реакции
8.303
Imeto na drzavata so smenaa ,pa prethodno zname ,ustav so se ne i nisto ne se napraj sega za logoto ke si znaminat ovie ke se vrati staroto samo si prat problemi kaj so nema za ova treba da se reagira I oficilano da ne bidi I zavrsi so muabeti tuka na forumot oti na fb zabranija vo fudbalot isto neka zabranat I rakometo pa da bidi komplet slikata site radosni I veseli za logoto odnosno amblemot pisavte site pogore I najubo da e novoto ne smeese I ne trebase da se naoraj vaka treba vreme mislenje oti klubot e nas opstinski ne e nitu na partijata a uste po malku na taskforce ko ke mi tekni ednas so crni dresoj ko igraja oci mu izvadivme a tie bea samo za trening majci isto ednas I vo fudbalot so crven amblem na trening odma trevoga I frlanje na dresojte a sega gledam mnogu polesno mu pominuva so e razocaruvanje od samovolijeto na tn novi gazdi da ne zborame za igracite I zasiluvanjata gledam na kopanik strelci samo amerikancite istvari najubo ke vidime na super kupot protiv mzt kolku vredime ili ne vredime a drugoto se znaj vo aba2 so ke prat a prvenstvoto isti kurac pak kako lani kurtasak I privatna zabava na Mac, Filip I drugite zemi plata,rucekot ,stanoj trista cuda I pak maksimum do finale za aba rekovme samo so sega ke igraat cinam vo Bitola nema da bidi so baloni tuku nie vo grupata ke igrame megusebe so eden zbor kurtasak!

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
909
Поени од реакции
1.209
И Антиќ ако ве присилвал, нека ви дај титула сезонава, пата-пата да бидиме.
Амблем ваков или каков и да е за една титула? Не. Еднаш купот во фудбалот не чинеше 400.000 евра долг и враќање во забавиште, а сега ова е уште подмукло работа така да не. Никогаш титула да не освоиме ако треба ама вака преку ноќ амблем да не смениме. Ова е дно дна. Ова е враќање на интелегенција на цела Битола и играње со нервите на сите. Толку.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
6 февруари 2011
Мислења
807
Поени од реакции
3.466
Веќе ко се отвори ова тема со менување на амблемот на КК , шо мислење имате за стандарнизација на амблемот на колективите на сите екипи кој го носат името Пелистер ? Дали ние ко навивачи треба да го покрениме иницинатива ? Дали би бил амблемот од ФК на сите други екипи ? Од една страна така треба да излгеда сите колективи Пелистер да имат еден единствен кодифициран амблем а од друга страна би ми било чудно РК на дресојте да го има фудбалскиот. Мислења ?

D

DupiMandalo

Гостин
Веќе ко се отвори ова тема со менување на амблемот на КК , шо мислење имате за стандарнизација на амблемот на колективите на сите екипи кој го носат името Пелистер ? Дали ние ко навивачи треба да го покрениме иницинатива ? Дали би бил амблемот од ФК на сите други екипи ? Од една страна така треба да излгеда сите колективи Пелистер да имат еден единствен кодифициран амблем а од друга страна би ми било чудно РК на дресојте да го има фудбалскиот. Мислења ?
Амблемот на Рк има поголема тежина од тој на Фк.

8 титули шампионски
5 куп титули
Прв европски меч 1985 со Атлетико М.
Еден тон европски натпревари
Постојан учесник во прва југословенска лига во 80тите.

Нема логика Рк да го носи амблемот на Фк кој нема никакобжв успех позади себе, освен две куп титули. Повеќе е во втора отколку во прва лига од осамостојувањето.

Нека си останат вака како шо се и нека не се бламират со вакви испади како овие Таскфорс.

Член од
6 февруари 2011
Мислења
807
Поени од реакции
3.466
Амблемот на Рк има поголема тежина од тој на Фк.

8 титули шампионски
5 куп титули
Прв европски меч 1985 со Атлетико М.
Еден тон европски натпревари
Постојан учесник во прва југословенска лига во 80тите.

Нема логика Рк да го носи амблемот на Фк кој нема никакобжв успех позади себе, освен две куп титули. Повеќе е во втора отколку во прва лига од осамостојувањето.

Нека си останат вака како шо се и нека не се бламират со вакви испади како овие Таскфорс.
Не ми ја свати поентата, не кој колетив има повеќе тежина и успеси зад амблемот.Муабетот беше дали треба сите колективи под името Пелистер да имат еден унифициран амблем како што имат сите спортски друштва низ европа , Барса , Реал, или низ балканот Звезда, Партизан, Олимпиакос…. и да не иди до вакви испади како овие лешперите од КК кој си напрајле амблем со AI за 5 мин кое личи на ловечко друштво. Од друга страна амблемот на РК е истиот од ‘55 и на сите ни е многу драг.

Kajgana Shop

На врв Bottom