Искрено сум револтиран од постапката, за кој курац тогаш одиме на разни температури, забрани, гостувања, одвојување на време, пари и ред друго, ако не се слуша мислењето на навивачите, симпатизерите и останатите од градот ? Па клубот не е на курле, клубот е наш, на битолчани, најавија тик-так, stay tuned си мислев ќе биди некоја бомба играч за крај, очекував трансфер некој оти останва уште едно место за странец, тие зедоја логото го сменаја и да било присилно од FIBA, федерација или не знам кој, то сигурно било најавено од претходно, не му кажале вчера, па ај утре сменете го логото.
Се седнува на маса и се договара шо како, ова лотого е посебна приказна, како амблем на јавни зеленила, па ЈП Комуналец има поубо лого, не ме дупете, не е само ај клај го врвот Пелистер, саат кулата и тераме ги има симболиките на градот, треба нештото да личи, ова да сака некој да го нацрта негде, три месеци ќе му требат, многу не сериозно сфатена работата.....
Инаку уште и јас стојам на то можи цела деценија зборам и во мислите ми е дека сите три клуба ФК КК РК треба да играт под ист амблем и ист дрес и точка ! Или со мали корекции во амблемот, нити колектив треба шо кажвате ниту ништо, си седнуват газдите на клубојте и си договарат, МНОГУ ГОЛЕМА ПРИДОБИВКА ќе имаат сите клубови мислам, пред се како маркетингшки потег, а после и кон цела јавност...
Не можи секоја управа да си менва шо сака, пример утре ќе дојди некој со бизнис мандарини продава и ќе ни клај мандарини на дресот и ќутиме арно си е....
И Антиќ ако ве присилвал, нека ви дај титула сезонава, пата-пата да бидиме.