Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Може затоа што не призна чист гол на Мунтари , ти шо викаш зошто ми е крив Таљавенто?

Не лупај глупости!
Можи не беше во добра позиција Таљавенто за да биди сигурен дали е гол или не.
И јас сметам дека линискиот судија е крив. Не е за џабе клаен таму.

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Абе треба да си најди начин тој, професионален судија е Милан - Јувентус го суди, ваква грешка не смее да се случи.

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Може затоа што не призна чист гол на Мунтари , ти шо викаш зошто ми е крив Таљавенто?

Не лупај глупости!
помошниот судија ја прееба цела утакмица, не Таљевенто... пред голот имаше 15 играчи, немаше добар преглед, додека пак помошниот судија најдобро можеше да виде дали има гол или не, значи ако некој е крив, тоа е помошниот судија!

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Нема потреба од плукање по никого денеска(освен судиите).

Нашиве почнаа жестоко во прво. Ги извадија од чорапи дефанзивциве на Јувентус. Секој си ја вршеше својата задача на теренот безпрекорно. Трчање, желба, игра, голови. Иако цо нецел состав игравме како шампиони на Италија. Во второ јасна беше тактиката на Алегри иако ќе му замерам што веднаш го извади Пато. Иако повеќе од времето беше незабележителен им го одвлечуваше вниманието на задната линија на Јувентус. До 65 минута се држевме рамноправно ама месецов беше долг и исцрпувачки и мораше да дојде до пад на спремноста кога тогаш. Урби и Робињо немаа душа веќе од орање на теренот во првите 65-70 минути.
Антонини беше супер денеска. Не можеше да направи ништо за голот иако падна по акција од неговата страна. Едноставно ги фатија на спиење со брзо изведенитот аут и немаше време да се покрие Пепе.
Мунтари(Суљооооооооооо!!!!!!!!!!!!!), Бомел и Ночерино иако во помал број се држеа рамо до рамо со средината на Јуве во поголемиот дел на натпреварот.
Абате денеска беше men of the match. Исчисти безброј топки од шеснаесетникот. Почна да личи на оној Абате од минатата сезона. Само мора да поработи на завршницата при нападите.

Уште сме први на табелата. Уште сме шампиони. Има многу за играње до крајот. А тоа дека Јуве нема да изгуби ниедна мало сутра. Само криво ми е што не бевме ние тие кои ќе ја *скинат* Старата Дама:pos:

Следна недела Палермо на Сицилија. Редовни пациенти на Ибра се тие. Очекувам одличен резултат зачинет со неколку судиски одлуки во корист на Милан за инат на фановите на Јувентус и секако Зампарини.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Од авион се виде дека е гол,а Видал застана зад линија и офсајд бара:pos:.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ајде ајде не се секирајте со Палермо ќе победите на гости:D..еве ако ви е за утеха јас ќе ве изиграм вкладилница и 3 бодчиња не ви бегаат:D

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Му ја скратија радоста на Мунтари и кошмарот на Буфон!После Пандев кого Буфон го сонува три дена во неделата во различен дрес,доаѓа Мунтари кого го сонува двапати неделно!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.945
Поени од реакции
45.084
Kaко што разбрав Таљавенто првично покажал кон центар али веднаш се премислил. :icon_lol:
Ние коа дробевме за него кој не ебе беше работата :), ја уште тогаш викав дека чим на вакви им даваат да судат под знакот на ФИФА шта речи ондак, тука се гледа разликата од судија до судија, главен е он, дури и да не покажа линискиот дека е гол овој требаше да остане на она што првично сакал да го санкционира, ко што рече и Алегри, од сите агли на стадионот се виде дека е гол.

Чиста логика, чим Буфон е влезен у гол во една таква ситуација се знае дека топката ја поминала гол линијата, класична факинг дизгрејс ситуација, јебига.
Како и да е ја мислам дека Милан освојува сезонава, до толку сеа ги поебаа да дури и не би ми било криво коа ќе играат со Интер они на сличен начин да тепаат, true story, мада ако на Интер не им требаат таму тие 3 бода глатко ќе им ја дадат, верујте, боље Милан отколку Јуве да се прваци од наш аспект, после она што го правеа контра Факети нека не се надеваат дека Интер би играл у нивна корист у иднина, боље да не се стаат у ситуација да зависат од нив.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Му ја скратија радоста на Мунтари и кошмарот на Буфон!После Пандев кого Буфон го сонува три дена во неделата во различен дрес,доаѓа Мунтари кого го сонува двапати неделно!
Сигурно имаат глумено во долг пиштол,ако толку ги сонува и му се лизгаат рацете :Х.Да не коментирам,јувенташите парче ќе ме направат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom