Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
За до лето добар т.е не е добар ама кога ќе го споредиш со Анте ...

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Нема да биде неизвесна,Милан можеше да си ја осигура уште Зимава ако донесеше еден квалитетен бек ама они денес ќе го потпишат Зиглер дечкото што како што го гледав вчера нема појма од одбрана,никаков буквално никаков во дуелите еден на еден,тотално самоубиство од БЕК,во напад нешто подобар и нешто подобар на технички план од Антонини.За 3 милиони ќе го земат и толку од бекови за нас,можно е и Лазари да го соберат пошто и тој е шампион како Циглава. Криво ми е што Галијани си го погази зборот дека ако се зема ќе се зема играч од квалитетот на Касано,хех стварно новиот Ешли Кол го земавме. Нека му текне кога пак ќе ја изгуби титулата годинава од Интер,дека на Лето џабе ќе му бидат и Балотели и Џеко и Петко и Стојко,нека му текне дека без одбрана може само прст у гз да си бутне.
Ма SASUKE и јас сум да се донесе идеален јак лев бек сите знаеме кај се најголемите проблеми во овој тим, но трансфер пазарот и цените на играчите во задњиве 2-3 години се страшно високи, а тоа дека Галијани ќе одвои 20 - 30м за некој Контрао или некој Петко за да го донесе во Милан е невозможно и за тоа ќе донесе некоја ваква скапаница ајде нејќам да го судам затоа што не сум го гледал до сеа ни еднаш овој Зиглер па ќе му дадам време вадља од нашиот мил Антонини неможе да биде полош. А незнам зашто го кривиш Галијани ако сезонава биде неуспешна за Милан, јас глеам кривец само во Алегри и во никој друг а ако сезоната биде неуспешна и не се освои првенство се надевам дека ќе му акнат клоца на мајмунов и ќе донесат некој асален тренер. Алегри има супер тим годинава али премногу киксови направи, еве ако земеме дека Интер ќе биде втор на табела за брзо време и предноста да биде само 3 бода за мене е тоа стварно неуспех откако знаеме каков беше Интер во последните 4 месеци а и згора на се Милан го победи Интер во меѓусебен дуел ( остануе уште еден до крај ) и само да се има предност од 3 бода е стварно смешно. Киксот со новолигашот Чезена одма на почеток можам брзо да го заборавам, али нерешениот со Катаниа дома и нерешената против Самдориа никако неможам да му ги заборавам на Алегри. Успеа пред домашна публика да изгуби и од Рома и од Јуве ( кога го чека реванш на пролет против истите ) и ќе биде пеколно тешко. Затоа викам овие две нерешени утакмици против Удинезе и Лече ќе бидат од огромно значење за конечниот исход на табелата.

P

PewDiePie

Гостин
Фино ако вашето мерило за квалитетен бек е "да е подобар од Антонини".......не е ни чудо што сме 3 год без титула очигледно и Галијани го дели истото мислење. Исто и Алегри ќе ја сноси вината и ќе биде избркан најверојатно на крај на сезона зошто нема да освои ништо,ама и Галијани е крив затоа што после Кафу и Сержињо Милан нема видено асален бек(нормално Малдини не смее ни да се спомне). А тоа дека не биле достапни играчите овој трансфер период тешко,може Галијани ако сака да го донесе Кришито,не навивачи,слонови нека му пратат на газдата на Џенова ако сака Галијани да го земе ќе го земе,ама не,он пак си почнува тоа старото негово "кога е гага и солта е блага" ај да речеш да немаат пари да ги оправдаш до негде ама вака кога се ослободија од Дињо,хе страшно тоест трагично.

Денес очекувам да победат чисто да се вратиме на победнички патеки,се надевам дека Меркел и Страсер и Касано ќе изиграат добро. Ако победат Циглич ќе игра против "своите" во купот.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Јас мислам дека единствено добро од Зиглер ќе видиме само од центаршутевите, одамна немаме видено добар центаршут од лево.

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Фино ако вашето мерило за квалитетен бек е "да е подобар од Антонини".......не е ни чудо што сме 3 год без титула очигледно и Галијани го дели истото мислење. Исто и Алегри ќе ја сноси вината и ќе биде избркан најверојатно на крај на сезона зошто нема да освои ништо,ама и Галијани е крив затоа што после Кафу и Сержињо Милан нема видено асален бек(нормално Малдини не смее ни да се спомне). А тоа дека не биле достапни играчите овој трансфер период тешко,може Галијани ако сака да го донесе Кришито,не навивачи,слонови нека му пратат на газдата на Џенова ако сака Галијани да го земе ќе го земе,ама не,он пак си почнува тоа старото негово "кога е гага и солта е блага" ај да речеш да немаат пари да ги оправдаш до негде ама вака кога се ослободија од Дињо,хе страшно тоест трагично.

Денес очекувам да победат чисто да се вратиме на победнички патеки,се надевам дека Меркел и Страсер и Касано ќе изиграат добро. Ако победат Циглич ќе игра против "своите" во купот.
Очигледно не се разбираме ... Провери за колку пари дојде во Милан Кафу а и Сержињо. Нит сум го гледал Кришито нит сум го глеал Зиглер за да можам да судам но ај дека ти им ги познаваш квалитетите ако не ти е тешко опиши ги двајцата играчи. А тоа дека Милан ќе фрли дебели пари за лев бек мало сутра. Да сакале да фрлаат сигурно до сеа веќе ќе имаше некој квалитетен играч во Милан на таа позиција биди убеден во тоа.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.264
Поени од реакции
14.577
Експерти, ај полека малку, вие сакате да се донесат се некои ’бразилчиња-талентчиња’ по 18-20 години и да дркате по форум... (Колку само некои запнуваа дека Касано не ни треба)

Не се води така екипа, а тоа не е ни реално. Ниту може на секоај позиција, секоја сезона да имаме класа играчи. Ниту пак можеме да доведеме секој преоден рок за секоја фалична позиција најдобар играч.

Алегри имаше неколку грешки, но далеку од тоа дека е ’мајмун’, дека нема ништо да освои и дека ќе го шутнат.

Алегри ќе го гледате во Милан повеќе и од Анчелоти, па имате две опции... Или ќе престанете да го гледате Милан, или ќе престанете да кењате секој ден по него, затоа што заморно ќе е и за вас и за нас.

И не можам да ве разберам, плачевте кога го сменија Леонардо, а барате да го сменат Алегри!? И да, имал супер состав, а плукате константно по неколку првотимци (било кој да изигра на лева бековска, Бонера кога ќе менува некого, а често треба, плукавте и по Јеоес и Сократис кога играа, плукате по Сидорф, по Робињо, по Фламини, Амброзини, и по Пирло... за овие ми текна најверојатно има и други). Контрадикторни сте...

Јас за среќа не сум експерт за фудбал, па многу полесно ми е да го пратам... не сум ’свесен’ како вас за сите апокалиптични сценарија поврзани со Милан (2012 е дете за вас)... кога ве чита човек ќе помисли некои Гемиџии сте, само што вие во Милано ќе се разнесте...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
САСУКЕ не се разбираме очигледно е :smir:

Ние не викаме дека Ѕиглер е квалитете бек,но за Антонини е измислен.Реков јас за до ЈУНИ ќе ни се најде Ѕиглер на таа позиција но за понатаму мора да се бара квалитетен бек освем ако овој не се покаже како таков во што чисто сумљам.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.264
Поени од реакции
14.577
Да, но до лани некако ме држеа претходните успеси, па се изджуваа сите пропаднати сезони... Веќе имам желба за титула, па и од купот... :) разбира се, додена на скудетот...

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Тиаго Силва имал цревни проблеми, нешто стомакот го заебавал и нема да игра вечер али ќе биде на располагање за Чезена

Малце Времеплов
На денешен ден пред 26 години нашата најголема клубска легенда Паоло Малдини дебитираше за Милан на 16 год. При повреда на Sergio Battistini, Малдини влезе во игра

P

PewDiePie

Гостин
САСУКЕ не се разбираме очигледно е :smir:
.Реков јас за до ЈУНИ ќе ни се најде Ѕиглер на таа позиција но за понатаму мора да се бара квалитетен бек освем ако овој не се покаже како таков во што чисто сумљам.
Не не брат,ве разбирам јас и тебе и Чапо,само дали вие мене ме разбирате дека,а Антонини а Зиглер на бековска позиција може да не кошта титула до ЈУНИ? Башка не може ни во Л.Ш. да игра.

:)

П.С. Бел бумбар за неиграњето на Силва вечер,се надевам дека ќе игра Сократис.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Не не брат,ве разбирам јас и тебе и Чако,само дали вие мене ме разбирате дека,а Антонини а Зиглер на бековска позиција може да не кошта титула до ЈУНИ? Башка не може ни во Л.Ш. да игра.

:)

П.С. Бел бумбар за неиграњето на Силва вечер,се надевам дека ќе игра Сократис.
Те разбирам јас што сакаш да кажеш.
Титулата може да се изгуби и ако дојде до нова повреда на Пирло (недај боже) ...

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Сократис е суспендиран, па сега или Неста или мудрецот :/

А за Зиглер не знам што да кажам, го немам гледано, само знам дека нема да има право да игра против Тотенхем, па ни останува само да чекаме Замброта да се врати до тогаш...

Kajgana Shop

На врв Bottom