Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Нашле некоја нова локација, за да не одат надвор од Милано. Финансиски сигурно повеќе така ќе му се исплати на Кардинале, тие недвижнини ќе имаат поголема вредност, но сега ќе почнат пак жалби, поплаки, дебати, протести, одложувања.

Не сум сигурен што би значело за клубот и колку би било лошо да го направат надвор од градот?!
Новото место е тука позади Сан Сиро и моментално е некоја патека за трки со коњи така да не верувам дека ќе е некој огромен проблем, не е дека ќе треба да бутнат 200 згради па на некој би му сметало тоа.

Мене ми е тотално океј сами да напраиме стадион, личат дека сега се посериозни од било кога, веќе и кажале дека се двојат од Интер и јавно ја кажуваат локацијата па се надевам на добри вести, искрено.

Единствен проблем ми е капацитетот мене, не смее да е испод 75к.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.271
Поени од реакции
14.603
Новото место е тука позади Сан Сиро и моментално е некоја патека за трки со коњи така да не верувам дека ќе е некој огромен проблем, не е дека ќе треба да бутнат 200 згради па на некој би му сметало тоа.

Мене ми е тотално океј сами да напраиме стадион, личат дека сега се посериозни од било кога, веќе и кажале дека се двојат од Интер и јавно ја кажуваат локацијата па се надевам на добри вести, искрено.

Единствен проблем ми е капацитетот мене, не смее да е испод 75к.
Откако дојде Кардинале, почна повеќе да се појавуваат информации дека Милан сака сам да направи стадион. Претходно имал искуство со градење на стадион за безбол.

А читав малку повеќе за новото место. За разлика од Сан Сиро, тоа било приватен имот, а веќе има спортски објект, па и ограничувањата што може да ги направи советот, бирократијата се многу помали. Плус како што пишуваш, нема да се трошат пари и време за рушење.

Кој не ги гледал на Сан Сиро, ќе има време да го направи тоа, затоа што ќе требаат барем уште 3-4 години да се направи новиот стадион.

Последно уредено:

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.891
Поени од реакции
6.726
Математиката им е направена и секако дека парите што ќе ги дадат за сами да имаат стадион за 5-6 па и 7 сезони ги враќаат, а се после тоа е голем плус за клубот...

Особено е добро што нашле место во Милано, а не како комшикине што ќе мора надвор од градот да го прават..никој нејќе да иде у Петровец на утакмица, многу е боље у градски парк :icon_lol:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.914
Поени од реакции
23.329
Туе на местото кај што е хиподромот нема да има проблем, ама нема да стигне тоа од околу сакале да купат уште место за канцеларии на клубот и тренинг центри за младите и за женскиот клуб.
Е сеа тоа зеленилото од околу било си заштитено од некоја си пичке си матер организација и се плашат од enviromental backclash

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.180
Поени од реакции
748
Mecot protiv Fiorentina i Totenham se mecevi koj zavisi nasata sezona , so pobedi i yo kako be bideme vo pol pozicija za top 4 a chl prolaz ponatamu e samo bonus na ekonomski plan .
Vecer ako pobedat a znaeme kako igrat Fiore protiv Milan sme vo golem plus

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.891
Поени од реакции
6.726
Томори и на претходни утакмици имаше 3-4 ситуации кај што можеше комотно да му судат пенал.....

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.914
Поени од реакции
23.329
Среќа енглез е па може да го продада без проблем ако продужи ваќе :icon_lol:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.271
Поени од реакции
14.603
Ако успеат Ребиќ да го продадат, ќе направат добра работа.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.533
Поени од реакции
5.523
Цела сезона ќори се овие Фиорентина сеа со нас се разиграа им ебем све...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom