Фан клуб: Милан

Џампаоло?


  • Вкупно гласачи
    55
  • Гласањето е завршено на .

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.426
Поени од реакции
3.680
Под дифолт го ругате Борини, а најдобар и денеска, и прошли пут.
До тоа ниво смо, на потрошени 200 мил летово, Борини ни е најдобар играч 3 утакмице
А запиша и две асистенции ако не се лажам?
 
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.836
Поени од реакции
23.075
А запиша и две асистенции ако не се лажам?
Една, тоа од Сусо се рачуна као соло акција, мада да и тука беше пресуден он.
Него муабетот ми е дечкото игра сосема окек, али е дежурен кривец овде.
Криминалот што го играат Неста мали и Бонинаторот не е битен, битно Борини е крив :)
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Ама важно Калинич не играше. :coffee:

Без разлика дали двете асистенции му се запишани на Борини и пак е заслужен за головите. Единствен играч кој си ја исполнува задачата која му е дадена.

Не може целосно да се вратат на 4-3-3 затоа што играат и во ЛЕ и како крила ги имаат само Сусо и Бонавентура. Нема замени ни за 3-5-2 ни за 4-3-3.
Формација ќе менува во текот на натпреварот. 3-5-2 ама без Сусо, со двајца од Андре Силва, Калинич, Кутроне.

Два натпревари во кои имаат добри моменти, денес два пати се враќаат од негатива и губат 3 бода од пенал кој не се суди или во другиот случај за 5 минути примаат 2 гола.
Исклучив на крај, а сеа гледам прво 3 минути продолжение? o_O Во второ имаше 3 гола, 1 пенал, 4 измени и 1 поништен гол. Не дека ќе имавме шанса за трет гол, ама сепак премалку продолжение.
И зошто немаше прегледување на снимката за пеналот?
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.170
Поени од реакции
107.688
Ја прегледаа и му кажаа на Таљавенто од горе дека е чист пенал. Самиот судија прегледува кога не се судиите од горе скроз убедени дека е пенал и оставаат самиот да процени, како вчера Јуве против Лацио. Не се губете на ВАР и сета можна технологија да биде досуден непостоечки пенал нема шанси.
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.425
Поени од реакции
7.789
И претходно зборев дека монтела ќе ни биде најлош од целата екипа, но нема везе не сакам сеа да изигравам нешо паметен. Уште поголем проблем беше што се изнафрлаа пари за стриктно МОНТЕЛА засилувања. Едноставно ова е премногу, претеран noob е човеков.
Ќе си речете нема нишо подобро моментално. Па кој курац бе бато, има тука играчи со неспорен квалитет у тимов, има играчи кои знаат да играат ама очигледно нешто ги кочи, нешто ги спречува да го истакнат тоа што го имаат... ако продолжат со вакво играње ќе го изгубат целиот идентитет па и квалитет и ќе бидат тотално надвор од форма, до тој степен што и еден Конте од следна година нема да не опраи.

Зашто Монтела треба да лета (конкретни заклучоци извлечени од утакмицава) :
1. Скаутинг на противникот - 0, па дури и у минус навлагаме.
2. Кохезија на екипата, минус милион. Мислам таква индиспонираност, катастрофа. играчиве играат ко прв пат да се гледаат а 3,5- 4 месеци веќе се заедно!?
3. Ни самиот монтела нема појма како треба и како функционира системот 3-5-2. нема појма како треба да функционира одбраната во таа формација.
4. Man marking. Тоа мислам дека е најголемиот проблем на милан досеа, без конкуренција. Директно - негова вина.
5. Физичката подготвеност, каде рака на срце, имаше интервенции од негова страна (отпуштање на кондицискиот тренер), залудни за жал.

Не сакам да мислам каде им бил паметот на Ф&M кога изразија толкава доверба во него. Но си реков, ајде донесоа стварно добри играчи, би требало да се подобрат и да идат нагоре.
Срамота е oва бе луѓе... 3 порази по ред. Ова несмее да се случува.
Уште поголем проблем е шо милан нема да го отпушти, пошо очигледно е дека негово отпуштање фактички значи неподобност на ФиМ пошо изразиле толкава доверба у чоекот. Тука автоматски испаѓаат поголеми неспособњаци од самиот монтела.

За утакмицава конкретно неам што да кажам освен следново - две недели имаше време за да ја спреми тактиката, да анализира слаби точки на интер, да ги спреми психички играчиве (кои реално имаа лабави утакмици со репрезентациите) да ги подобри грешките од утакмицата со рома... за да на крај пак истото фијаско од претходниве недели... катастрофа.

и нека идат у курац веќе со изјавивe "игравме добро бла бла, не го заслуживме поразов, на добар пат сме, таљавенто не заеба" и слични пичкарски муабети.
 
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Јас во живот немам видено послаба одбрана од оваа на Милан, а сум изгледал милион утакмици меѓу кои има бааги од македонскава фудбалска лига. Ако најдете екипа што игра послаба одбрана од Милан јас на форумов веќе никогаш нема да се логирам. Едно време бевме екипа која што ја красеа фантастични дефанзивци како Неста, Малдини, Кафу, Стам и компанија, а денес сме најсмешна екипа во тој поглед.

Друга работа - формацијата. Пишав и после минатото коло мислам. Оваа смрдлива 3-5-2 формација што ја ‘‘игра‘‘ Милан е формација со која што нема шанси да добиеме утакмицата. Одбраната е пресмешна ! Видете го првиот гол. Родригез испаѓа на центар, Ромањоли наместо да затвори останува во некој меѓу простор помеѓу шеснаесетникот и Кандрева и притоа не врши никаква работа, а Икарди во сендвич меѓу Бонучи и Мусачо лагано стига до топката. Буквално не се знае кој пие, а кој плаќа. За средниот ред па не ми се ни збори. Кеси нема никаква улога на терен освен да трчка лево десно, Бонавентура игра на позиција на која што не знае да игра и треба да глуми дека е Иниеста, а Биља ... е Биља е комедија од играч. Човеков од кога дојде во Милан до сега има изиграно асално точно едно полувреме, мислам дека е првото со Удинезе. Тотално незаинтересиран играч, мекуш, нула дефанзива, нула офанзива, нула преглед на игра, асистент на вториот гол на Интер, преспор играч ... со еден збор повраќаници од фудбалер, а на истек на договор го плативме како да го земаме Чаби Алонсо на 30 години.

Трета и најважна или најтрагична работа - Борини е најдобар фудбалер на Милан. :tapp: Играчот што нема ништо фудбалско во него, играчот што не знае да подаде, играчот што не знае да шутне, играчот што не знае да помине играч, играчот што не знае да оди ... е ваков играч е најдобар поединец на седумкратниот европски првак. :pov:

Резултатот од натпреваров е таман, односно е права слика за овој смешен Милан кој загуби дерби во 90 минута со смешен пенал. Реално никако не заслуживме пораз, но бод или недај боже 3 бода само ќе не залажеа дека излегуваме од кризата. Монтела мора да се избрка уште вечерва т.е. мораше уште пред 3 кола да се избрка и да престане оваа бламажа, а на негово место треба да дојде тренер со муда кој притоа ќе игра формација со 4 играчи позадни, нормално, стартни штопери ќе бидат Мусачо и Запата затоа што четириесетмилионскиот Бонера и Неста јуниор се посмешни од правиот Бонера и Антонини што беа на времето. Биља да се зациментира на клупа на сметка на Монтоливо, а нема да биде лошо и Кеси да одмори на сметка на Локатели.
 
Последно уредено:
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.692
Поени од реакции
4.520
Ne bevme tolku loshi, vtoro bevme dosta podobri i koga izednacija imavme podobra igra i greskata na Biglia za 1:2 presece..Borini samo ne plukajte po nego koga najdobro izigra i vo odbrana i vo napad..

Cutrone dosta svezina donese koga vleze vtoro, Silva se trudese dosta i presing igrase samo nemase nekoja posebna sansa. Penalov pa katastrofa sekako nemase sansi do topkata ovoj go faulira..ne bese nekoj prekrsot cesto koga e ista situacija ne sviri penal koga nema sansi do topkata samo..
 
P

PewDiePie

Гостин
Крајно време е да престанат да го играат Монтоливо многу ја кочи играта....Биља 4евер
 
C

Castiel

Гостин
За 4 3 3 може нема играчи ама за 4 4 2 има. Не смее да форсита 3 5 2 кога појма нема нема како да ја постави играта. И за 3 5 2 нема играчи Сусо не е шпиц, Бонавентура не му е позиција во средина да игра ама битно за 4 3 3 немал играчи. Очајни се од старт Бонучи , Биља и Р.р. Со монтела на клупа ќе свиткаме џамче. Просек од тренер. Броки боље беше. Не смееше си дозволи после 200 милиони и играчи донесени што тој лично ги бараше да има 4 порази а ноември не дојден. Со монтела ќе ја усерат цела добра работа со трансферите што ја направија летово.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.139
Vincenzo Montella is happy with how his men played against Inter – despite the 3-2 defeat, admits he is not convinced there was a penalty in the 90′ minute and insists this squad can’t play 4-3-3.
“I saw a great reaction in the second half, we created 7-8 scoring chances. I am really proud, as we played with Milan soul, we played the way I like. It’s a shame we didn’t get points from it, but the principles of football are on the right track and we can feel optimistic after this.
“I see the glass half-full and the desire to continue this technical project. In the first half we were too constrained, in the second half we were mentally unblocked. Inter hit the bar in the first half and scored with a goal that could’ve been stopped. They were clinical, far more than us.
“Biglia? He was certainly stained by the incident from which the second goal was born [he lost possession and then Inter scored] but overall, he gave order, blocked an Inter player and allowed the defensive players to play the ball. He did his game in order and was unfortunate in that episode.
“The 4-3-3 formation is better than the 3-5-2 formation? We play every three days and we have no substitutions to play with 4-3-3 because we only have Suso and Bonaventura as wingers. On Sunday with the 3-5-2 we created a lot against a great Inter. We didn’t change the system for Bonucci.
“When things go well, they fill you with compliments, when they go wrong, there are less people [supporting you]. If 4th place remains our goal? Looking at the table right now, everything might seem out of reach, but the season is very long and we can make up ground.
“All in all, I don’t think the team did badly on Sunday. If we changed the formation due to Bonucci? No. We don’t have the alternatives to Suso and Bonaventura in a 4-3-3. With the transfer of Niang we have no alternatives other the Borini [who had another excellent showing as a wingback].
“Suso? The solution we adopted in the second half is something that we can work on [the Spaniard played as one of the five midfielders]. He did well also in midfield and so did Bonaventura. They had a great performance, but it wasn’t enough. They are both great players and really important for us.
“The club? I’ve found up until now an exceptional club that is supportive of me. I’m convinced that I can carry on the project, I know the risks of the trade. They have always behaved like great directors and have supported me [the club has no intention of sacking Montella].”
 
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.836
Поени од реакции
23.075
Koга ќе помисли човек дека ситуацијава у клубов не може да биде полоша, днска излезе вест дека светото тројство Мирабели Фасоне и Тренериштето размислуваат да му дадат на одличниот фудбалер Кака, кој лани односно сезоната 2006/07 изигра топ фудбал, 6 месечен договор до крајот на сезонава, и после да му дадат некоја си функција у раководство !!
 
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Neka igraat tamu liga evropa da osvojat pogolemi se sansite preku toa natprevaruvanje da se plasiraat ls, Serie A nema teorija da zavrsat pred Lazio ili Roma
Во ЛЕ има екипа што моментално би не шлакнале во двомеч како задњи аматери, а да не правиме муабет за на пролет кога во ова натпреварување ќе дојдат екипи како Дортмунд или Тотенхем, Рома или Атлетико и можеби Севиља или Монако. Ваков успан Милан во дуел со некоја од овие екипи ќе го изеде стапот до тој степен што бламажите на Рома во ЛШ ќе изгледаат како најнормален резултат.

За во јануари покрај Кака (уште овој ни фали за циркузот да биде комплетен) се спомнуваат како засилувања и некои анонимуси како Лука Лима од Сантос (?) и Фофана од Удинезе. Со овој начин на работа нема дилема дека тимот одново ќе се наполни со просеци кои подоцна нема да може никој жив да ги избрка и одново ќе дојдеме во ситуација да имаме 30 играчи во тимот, а да не може да составиме една асална 11ка. Наместо да се насочат кон проверени и класа играчи кои по автоматизам ќе направат разлика и ќе ја кренат играта за неколку нивоа, они продолжуваат онаму каде што застана Галијани со Констант и Ачерби тип на трансфери.
 

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.452
Поени од реакции
5.421
Koга ќе помисли човек дека ситуацијава у клубов не може да биде полоша, днска излезе вест дека светото тројство Мирабели Фасоне и Тренериштето размислуваат да му дадат на одличниот фудбалер Кака, кој лани односно сезоната 2006/07 изигра топ фудбал, 6 месечен договор до крајот на сезонава, и после да му дадат некоја си функција у раководство !!
Озбилно полошо неможеше да биде, ова со Кака е полошо и од резултативе... :notworthy:

Ај не заебавај, камо да се врати макар и не изиграл ниедна утакмица... доволно е телињава наши што ќе тренираат со него, а и на крај да си добие функција у клубот не глеам пак проблем... сеа тебе што ти смета Кака уште од времето тоа е твој проблем!
 
P

PewDiePie

Гостин
Bonaventura is leading the angry group (which includes Suso), they aren't happy with the change in formation & waste of summer preparations.

Лол,стигна време Бонавентура да прави пучови и да мења тренери,мада за авиончево не го обвинувам,waste of summer preparations клучни зборови,они мислеа сите шкендија и банска бистрица ќе бидат,комплетно е изгубен авионот ти да смениш формација и капитен само за да му удоволиш на еден играч кој само што дошол па нека се викал и меси,па со тоа поголем антистимул за новодојдениве да се покажат да гинат на терен да се борат за место ако има еве на.....а многу за машала не се ни Фасоне и Мирабели како течат работиве,на крај хејтот на Шева ќе испадне на место. Скоро секој од новодојдениве не знае ни кај тера ни што игра,а тие што малце од малце знаеја се уклопија во збунетоста на новиве,освен Монтоливо :icon_mrgr:
Тоа со Кака ми е сеедно,ако враќаат некој од стариве ете го Пато,и да ебете се,за калиниќ го има измислено фубалот.
Најмалце што може да направи ако го остават монтела е да се врати на старта формација,предвидлива е да,ќе има утакмици кај што ќе бидат сусо и бонавентура невидливи ама сигурно ќе играат бар они на повисоко ниво ако ништо друго,а и кога имаш контињер кој више не знам што е,чекач,задржувач на топка,паѓач...што и да е ваљда боље ќе биде да имаш двојца околу него што ќе дриблаат прават пустат и на крај да му ја дадат да шутне него што и да беше ова до сега,патем и 2та гола што ги даде му беа кога некој му додаде од страна.....

Тињовини,утре ќе ги отворат грцине и ќе биде ете се враќаме....[DOUBLEPOST=1508335569][/DOUBLEPOST]
Koга ќе помисли човек дека ситуацијава у клубов не може да биде полоша, днска излезе вест дека светото тројство Мирабели Фасоне и Тренериштето размислуваат да му дадат на одличниот фудбалер Кака, кој лани односно сезоната 2006/07 изигра топ фудбал, 6 месечен договор до крајот на сезонава, и после да му дадат некоја си функција у раководство !!
лол а ти мене ми јадеш курот за калиниќ а плачеш ли плачеш ако се спомнат кака и пато....е мој балашевичу
 

Kajgana Shop

На врв Bottom