Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 јули 2008
Мислења
636
Поени од реакции
122
Де Сциљо ко што го вика коментаторов штета не игра лево природна позиција...мада и да играше на Анте му е загарантирано местото па ако треба и 3 авто гола да си даде.

Значи кога ги даде Пацини головиве сум почнал да се мочам од смеење колку ме потсеќа на Пипо тип на играч :)

Член од
28 април 2008
Мислења
295
Поени од реакции
134
Значи како се погодуваат воа трансфериве од Интер тоа чудо некое е! ;) Де Шиљоо ме изненади позитивно а за играва тиња сме една салам акција не видов али шо е тука е важно е првите бодови сезонава ги освоивме!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
кој фаули ги свиреше вој Таљавенто дебакл невиден е ме изнервира скроз на Амброзини кога го свирна беше крај..не плукајте по Боатенг какви победи ни носел немојте..едино он ако може да направи вишок нешто во средината..Пацини одличен бравос,ова би било одлично и за негова самодоверба пред следниве натпревари очекувам да се распука како и целиот тим оваа победа да ги крене малце после дебаклов со Сампдорија.Наивен пенал направивме но тоа е,Де Шиљо ми се свиѓа како одигра браво за детево ќе го биде и Ачерби беше добар се надевам нема да има дилеми веќе Алегри..

и акцијата на Антонини и Шарави :cuc:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Колку треба да си глуп при резултат од 1:1 со Болоња да играш со двајца копачи во средина ? Ваљда колку Алегри...

Добивме добар гол играч во Пацини за неблагодарно краставо копиле како Касано и успеа да ни ги донесе првите 3 бода оваа сезона плус постигна хет-трик.Од играта никако не сум задоволен и со ваква игра ќе треба да се крстиме во индивидуален потег на Боатенг или супер поставување на Пацини.Ваљда ќе се воиграат со тек на време и ќе ни заличи играта на нешто зошто со ваков Милан ако успеам од нервози да преживеам до Мај сезоната ќе ја сметам за успешна.Покрај Боатенг и Пацини вреди да се спомне и добрата партија на Де Шиљо додека другиве горе-доле беа каменковци,а оној Бојан е најголемата ветрушка што некогаш сум ја видел.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Ма каков Фалкао, си имаме ние наш Фалкао! :pos: Нема зошто да се коментираат головите на Пацини, заслужени му се сите 3. Тој е таков играч и тоа е тоа. Од него се очекуваат баш вакви голови!

Оваа победа ќе му дојде многу добро на Милан, уште подобро ќе му дојдат овој хет - трик на Пацини.

Де Шиљо ме изненадува и комотно може да игра пред Абате што е до мене, ама затоа што немаме асолен лев бек, се надевам дека ќе ги гледаме Абате како десен, а Де Шиљо како лев бек.
Ачерби сосема солидно, само нека продолжи вака, ќе биде уште подобар.
Со Де Јонг очигледно е дека добиваме екстра квалитет.

Мило ми е што има конкуренција во нападот, така сите ќе се трудат за да играат.

Ајде, само полека, Милан ќе расте!

FORZA MILAN!!!

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Како изигра Де Шиљо... :cuc:
Одамна не сум видел добар центаршут од било кој наш бек.
Сигурно Одо фрли некои црни маѓии па се чуствуваат уште последиците:D.За разлика кога играше во Лацио беше прецизен како шестар.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Де Шиљо у последното дерби против Интер играше лев-бек и беше солиден. Кога ќе се врати Абате, може да се проба Абате десно - Де Шиљо лево...
Следна утакмица е со Аталанта на Сан Сиро на 16 септември.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ночерино разочара, како со играта, така со пеналот, и на крај со шансата за гол која не смееше да ја прокоцка, можеше многу кобно за него да заврши, но за среќа не се деси то.
Иначе и Боатенг не ми се свиѓаше некако, јес да го имаше сегде, ама многу лошо, гледа да фати и да шутни само. И во прво ја претера со тоа фаулите. Не гледаше да повлечи контра, гледаше да го наседни противникот за да изнуди фаул.
Нападот туркат. Одбранава за нијанса подобра. Сега има време Алегри 16 дена за да ги уигра Запата и Ачерби, па со Аталанта да видиме како ќе функционираат.
Кога ќе се врати Абате, Де Шиљо мора да се проба да игра лево. Ако и таму игра вака како денес далеку по црвсти ќе бидиме него со Антонини. Абате Запат/Мексес/ Де Шиљо И не е така лошо :/

P

PewDiePie

Гостин
Де Шиљо моментално е најдобар бек во составот,ако алегри не го уназади со седење на клупа може да биде еден од најдобрите бекови во историјата на Милан. Ваков пас и центаршут после Кафу нема дадено никој.
Лево незнам како ќе изигра,ама како и да игра со него лево и десно абате ќе бидеме појаки отколку со анте лево и десно абате.

Пацини распали,ова е тоа што зборев дека 100 пати ќе биде покорисен тој во Милан отколку Касано. Касано ќе ја пимплаше и ќе гледаше да му ја даде на некој.

Јас би бил задоволен со 15 гола од него сезонава,а со здрави Пато и Робињо и мотивиран Кркич незнам колку може да даде. Сега да беше Кака тука да му ги дава на тацна........педерите стари се педери стари.

И не го фурајте Боатенг,тренер со авторитет после онолку потрошени топки од принцип ќе го извадеше од игра,ама нашол па зашол мулатот,знае дека нема кој да игра место него и ќе си шутира. Нвм,Алегри го држи добитниот тикет со Абате,Запата,Мексес и Де Шиљо во одбарана,дали ќе го уплати ќе видиме.

А и Де Јонг е класа,одма се познава разлика.

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Ночерино разочара, како со играта, така со пеналот, и на крај со шансата за гол која не смееше да ја прокоцка, можеше многу кобно за него да заврши, но за среќа не се деси то.
Иначе и Боатенг не ми се свиѓаше некако, јес да го имаше сегде, ама многу лошо, гледа да фати и да шутни само. И во прво ја претера со тоа фаулите. Не гледаше да повлечи контра, гледаше да го наседни противникот за да изнуди фаул.
Нападот туркат. Одбранава за нијанса подобра. Сега има време Алегри 16 дена за да ги уигра Запата и Ачерби, па со Аталанта да видиме како ќе функционираат.
Кога ќе се врати Абате, Де Шиљо мора да се проба да игра лево. Ако и таму игра вака како денес далеку по црвсти ќе бидиме него со Антонини. Абате Запат/Мексес/ Де Шиљо И не е така лошо :/
Neznam sto ocekuvate od Nocerino,proecen igrac od koj Ibra napraj zvezda....
Ali nejse...milam i deka ne e taka crno treba ovaj podmladen Milan 2-3 nedeli za da se uigra, so cvrst De Jong kako kopac ke treba da se proba so Emanuelson i Montolivo vo sredina so toa sto igrata ke dobie na brzina i kreativnost....Emanuelson po prikazanoto vo posledno vreme so nisto ne zasluzi da e na klupa. Od druga strana treba da se proba so Konstant kako lev bek ili Abate da se prekomanduva tamu zasto so susumigana Ante ke ima terorizam so pojakite ekipi...me zadrizuva i EL Saravi koj odi e podole i podole kako sto dobiva sansa...i na kraj za vo odbrana mislam deka nadobra varijanta ni e vo momentov Zapata-Acerbi....edniot brz drugiot kopulenten mislam deka odlicno bi sorabotuvale.
Ke vidime sezonata e dolga i treba 20 tina dobri igraci so dobra klupa, denes mi se vrati nadezta za skudetoto ...a za LS realno nemozeme pojke od 1/4 finale.
izvinite za fontot..

Kajgana Shop

На врв Bottom