Мене ова не ми личи на играч што сакал да игра за Интер...
Вие уште немате претстава за медиумската моќ на Берлускони а? Не ме чуди да му рекол на Берлускони „Да и го начукам на Барбара во газ“ и да си искочил. Што за мене е оправдано се ветуваат мориња и планини, а остваруваат како Никола Груевски... И јас би го напуштил бродот што тоне факинг нормал! Е сега Берлускони сакајќи да испадне во право ќе ви сервира на негов начин и вие така ќе си го примате тоа, чак и да незнам некој играч кој што не напуштил а да бил у право сите се плукани по медиумите.. Чак и ми изгледа дека го спремаат дури и Алегри на ист начин да го шутнат, демек у моментов он е виновникот. Не ми е јасна теоријава искочуваат во медиуми и се жалат како немаат финансии а уствари кој е крив за тоа бе? Од гигант нонстоп во врвот дојдовме во ситуација да стравуваме за трето место во ЛШ. Се пониски и пониски амбиции имаме не е тука никој крив освен лошиот менаџмент. Колку добри трансвери толку лоши од типот Оливеира Хунтелар Емерсон ... има Милан, ама јбг моќта на медиумите е кај Берлускони па не ми чудно што тоа така го џвакате.
Да бе, ние сме средовечни луѓе производ на комунизмот и се што ќе ни кажат на ТВ ние проголтуваме. Добро е што е тука Димче да ни ги отвори очите.
За Касано реагирав веднаш после пресот што го одржа за време на ЕП. Значи, пред да се појави било каква вест дека е незадоволен и дека сака да си оди, па не уште и одговорот на медиумите на Берлу. Башка ние тука сите имам сателитски пакети од Медиасет, башка па и одлично ни оди италијанскиот, па Берлу успеа да не зафркне и ни го испра мозокот.
И како секогаш проблемот е во клубот, а не во Касано? Разбирам, да беше некој друг, но Касано си има историја на вакво однесување.
Друго и најважно, тој не е човек!!! Апсолутно, од десет психијатри ни еден нема да каже поинаку. Па и Касано тонеше, но Милан му фрли појас за спасување, направи се за него, крајно човечки, ни во еден момент не дозволија Касано да помисли дека можеби е крај за него, барем што се однесува до фудбалот. Направија се да се чувствува сигурно и да се врати повторно да игра фудбал. Или не беше така, а Берлускони ни го испрал мозокот?!
Не е проблем и да не сакал да игра веќе во Милан, но не се прави тоа вака педрски и лигаво.
А и Касано веќе ја помина триесетката, има проблеми со срце, плус има физички проблеми, нема шанси да издржи цел натпревар на високо ниво. Не го плукам сега затоа што ќе си оди, јас би сакал да остане, но и тоа треба да се има во предвид.
Алегри ќе го шутнат сигурно ако има лоши резултати, неколку пати сум напишал дека секој клуб кога ќе се најде во резултатски проблеми, прво што прави го менува тренерот, затоа што тоа е најевтино решение.
П.С. Дали Касано бараше покачување на плата?