Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
Ке може ли некој да постира хајлајтс од натпреварот , пошто не го гледав. :)

п.с:ПСЖ повтороно без победа , нека квичат сега пичките таму победа да не видат...:P

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Криво ми е што Касано испадна вака педер... многу го поштуев ,играше за тимот..асистенции како никој до сега.. а уште покриво ќе ми биде што ќе иде во Интер.. Немал мотивација во Милан..а во интер ќе пронајдел мотив..они ни у ЛШ не играат..стварно незнам кој му е филмов.

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
јуве годинава напрај солиден пазар...заминаа Красич,Мело Елија и мислам Мота и Јакинта .
Зедоа многу солидни засилувања од кои Асамоа,Погба,Џовинко,Лусио и Исла ...сите играчи проверени и истакнати во серија А, ке биде вистинско чудо ако не освојат скудето и оваа година.
кај нас пак заминаа 6-7 ветерани кои ја држеа играта цела деценија, башка ги продадовме двете најголеми ѕвезди за 62 м. се отарасивме од Таиво,го избркавме Аквилани, ни го зеде Рома Балзарети за за 4,5м ....доведовме полупросеци (освен Монтоливо и Запата) и потрошивме дури 4м за Ачерби.... со овај пазар пред 10 дена до затварањето ке освајаме скудето и ЛШ....:facepalm::facepalm::facepalm:
--- надополнето: 20 август 2012 во 01:44 ---
Криво ми е што Касано испадна вака педер... многу го поштуев ,играше за тимот..асистенции како никој до сега.. а уште покриво ќе ми биде што ќе иде во Интер.. Немал мотивација во Милан..а во интер ќе пронајдел мотив..они ни у ЛШ не играат..стварно незнам кој му е филмов.
Филмот е тоа што е лут на Биг зашто ги продадоа Ибра и Силва и сеа ке се одмаздува (y)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Касано плачкото ајде нека се враќа во Сампдорија да се направи замена за тој Поли оти друг саалм играч не може да се извлечи од таму.
Му го нема партнерот и мисли дека клубот ќе пропадне, каде го вратија во живот па и е неблагодарен.
Подобро следна сезона да си идеше безпари отколку сега, ќе отвори дупла работа на крај на сезона да бараат уште еден напаѓач.

Едвај чекам да дојде денот кога и Антонини и Бонера ќе изјават дека сакаат да го напуштат клубот. :coffee:

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Касано плачкото ајде нека се враќа во Сампдорија да се направи замена за тој Поли оти друг саалм играч не може да се извлечи од таму.
Му го нема партнерот и мисли дека клубот ќе пропадне, каде го вратија во живот па и е неблагодарен.
Подобро следна сезона да си идеше безпари отколку сега, ќе отвори дупла работа на крај на сезона да бараат уште еден напаѓач.

Едвај чекам да дојде денот кога и Антонини и Бонера ќе изјават дека сакаат да го напуштат клубот. :coffee:
За да е срамот поголем Шинтер барал Касано плус 10 м за Пацини ејјјјј а пак Милан давал 5м и Касано ....јас првото мислев Пацини и 10м за Касано а тоа било обратно лелелел значи Пацини во случајов вредел 18=20м негде со Ибра,Тевез и Џеко:facepalm::tapp:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

Одсекогаш сонувал да заигра за Интер.. лол
:pos::pos::pos::pos::pos: се пресмеав.

Инаку замислете Робињо погоди празен гол :cuc:

И не му седи 10ката на принцот, нека ја зема назад 27цата.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Мене ова не ми личи на играч што сакал да игра за Интер...
Вие уште немате претстава за медиумската моќ на Берлускони а? Не ме чуди да му рекол на Берлускони „Да и го начукам на Барбара во газ“ и да си искочил. Што за мене е оправдано се ветуваат мориња и планини, а остваруваат како Никола Груевски... И јас би го напуштил бродот што тоне факинг нормал! Е сега Берлускони сакајќи да испадне во право ќе ви сервира на негов начин и вие така ќе си го примате тоа, чак и да незнам некој играч кој што не напуштил а да бил у право сите се плукани по медиумите.. Чак и ми изгледа дека го спремаат дури и Алегри на ист начин да го шутнат, демек у моментов он е виновникот. Не ми е јасна теоријава искочуваат во медиуми и се жалат како немаат финансии а уствари кој е крив за тоа бе? Од гигант нонстоп во врвот дојдовме во ситуација да стравуваме за трето место во ЛШ. Се пониски и пониски амбиции имаме не е тука никој крив освен лошиот менаџмент. Колку добри трансвери толку лоши од типот Оливеира Хунтелар Емерсон ... има Милан, ама јбг моќта на медиумите е кај Берлускони па не ми чудно што тоа така го џвакате.

ПС. Нинович , Брат у дуг фазон сум ...

Не шали на страна за разлика од вас добро го предвидев периодов.... тоа едно а друго е што не се трескам од земја и знам дека Милан никогаш веќе нема да го достигне она славно минато па макар и дошле нови газди (со ова ти оставам простор што не ги ругам само Галијан и Берлускони туку ставам на значење и на новостите што ги донесе со себе модерниов фудбал). Така да ако мислиш дека до толку се трескам да се докажам со некого батали тој муабет, јас Милан го засакав во бедна сезона, 6то место.. наредна сезона играа во УЕФА испаднавме од Дортмунд едвај изборивме 4то место за да се квалификуваме во ЛШ, али знаеш што е разликата што тогаш препознав големина која сега ја нема во Милан. Милан наредна година освои ЛШ колку за да ти ја доловам големината што ја препознав во лошиот период...
Така да пратам доста одамна фудбал за мое годиште и му верувам на сопствениот инстинкт и дуг неможе да ми наметне мислење, со ова го прекинувам муабетот за оптимизам песимизам...

ПС Барбара добра боичка фатила... (сигурно и ова го додал Касано додека му се отварал на Берлускони)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
После се што направи Милан за него да ми кажуваше некој дека Касано може да испадне ваков мочко ќе го сметав за ненормален.Милан како клуб даде се од себе за овој повторно да се врати на терените па дури и успеаа да го вратат на време за да игра на ЕП и овој вака им враќа.Искрено ми се допаѓаше неговата игра и го сметав за играч на кој што ќе можеме да се потпреме оваа сезона но после ова нејќам да му ја видам таа крастава фаца во дресот на Милан.

Утакмицава со Јувентус ја гледав само во првите 30 минути и не можам да коментирам ништо за играта но ќе кажам дека новите броеви на Робињо и Боатенг не им стојат ич.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Вие уште немате претстава за медиумската моќ на Берлускони а? Не ме чуди да му рекол на Берлускони „Да и го начукам на Барбара во газ“ и да си искочил. Што за мене е оправдано се ветуваат мориња и планини, а остваруваат како Никола Груевски... И јас би го напуштил бродот што тоне факинг нормал!
I da e ova se vistina pak Kasano so koe lice taka ke postapi... Posle se milan sto napravi za nego ? sto go cekase da se oporavi od operacija za srce? sto go spremija da igra na evropsko? sto mu ja spasija karierata?? taka da Kasano nema apsolutno nikakvo pravo da se buni i ako mu e veteno I sigurno liga na sampioni i zlatna topka i takvi stvari i pak da ne se ostvarat....

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
I da e ova se vistina pak Kasano so koe lice taka ke postapi... Posle se milan sto napravi za nego ? sto go cekase da se oporavi od operacija za srce? sto go spremija da igra na evropsko? sto mu ja spasija karierata?? taka da Kasano nema apsolutno nikakvo pravo da se buni i ako mu e veteno I sigurno liga na sampioni i zlatna topka i takvi stvari i pak da ne se ostvarat....
Касано има 30 години, во тие 12 години професионална кариера има освоено само 2 првенства во кои во нитуедна не беше директен учесник (Реал дремеше на клупа, Милан дојде на полусезона немаше некој голем допринос). Да го земеме периодот до пред Милан, една титула како играч од клупа, ситуација у стил игра за екипа што неможе ништо посериозно да му понуди. Галијани слуша дека ќе раскинува договор со Сампдориа и дека ќе нема никаква обврска према клубот ако сака да го купи Касано. На Галијани очите петдерки ! Е сега уште еден детал Интер исто го бараше Касано и во предсезона и за време на дејствиево. Како бе тогаш не беше интераш дечкото? Како тогаш му ги прифати неговите планини и мориња, а не искочи интераш и дека цел живот сонувал да игра за Интер. Ете ја медиумската моќ на Берлускони тогаш бил праведен сега се попедерчил. Класична македонска му доаѓа работава. Јас крив ... НИКАКО. Ама и не ме чуди, чим и после Пирло, Берлускони е светец ми дава дозвола апла да се дистанцирам од медиумиве!

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.491
Поени од реакции
14.935
Мене ова не ми личи на играч што сакал да игра за Интер...
Вие уште немате претстава за медиумската моќ на Берлускони а? Не ме чуди да му рекол на Берлускони „Да и го начукам на Барбара во газ“ и да си искочил. Што за мене е оправдано се ветуваат мориња и планини, а остваруваат како Никола Груевски... И јас би го напуштил бродот што тоне факинг нормал! Е сега Берлускони сакајќи да испадне во право ќе ви сервира на негов начин и вие така ќе си го примате тоа, чак и да незнам некој играч кој што не напуштил а да бил у право сите се плукани по медиумите.. Чак и ми изгледа дека го спремаат дури и Алегри на ист начин да го шутнат, демек у моментов он е виновникот. Не ми е јасна теоријава искочуваат во медиуми и се жалат како немаат финансии а уствари кој е крив за тоа бе? Од гигант нонстоп во врвот дојдовме во ситуација да стравуваме за трето место во ЛШ. Се пониски и пониски амбиции имаме не е тука никој крив освен лошиот менаџмент. Колку добри трансвери толку лоши од типот Оливеира Хунтелар Емерсон ... има Милан, ама јбг моќта на медиумите е кај Берлускони па не ми чудно што тоа така го џвакате.
Да бе, ние сме средовечни луѓе производ на комунизмот и се што ќе ни кажат на ТВ ние проголтуваме. Добро е што е тука Димче да ни ги отвори очите. :)

За Касано реагирав веднаш после пресот што го одржа за време на ЕП. Значи, пред да се појави било каква вест дека е незадоволен и дека сака да си оди, па не уште и одговорот на медиумите на Берлу. Башка ние тука сите имам сателитски пакети од Медиасет, башка па и одлично ни оди италијанскиот, па Берлу успеа да не зафркне и ни го испра мозокот.

И како секогаш проблемот е во клубот, а не во Касано? Разбирам, да беше некој друг, но Касано си има историја на вакво однесување.

Друго и најважно, тој не е човек!!! Апсолутно, од десет психијатри ни еден нема да каже поинаку. Па и Касано тонеше, но Милан му фрли појас за спасување, направи се за него, крајно човечки, ни во еден момент не дозволија Касано да помисли дека можеби е крај за него, барем што се однесува до фудбалот. Направија се да се чувствува сигурно и да се врати повторно да игра фудбал. Или не беше така, а Берлускони ни го испрал мозокот?!

Не е проблем и да не сакал да игра веќе во Милан, но не се прави тоа вака педрски и лигаво.

А и Касано веќе ја помина триесетката, има проблеми со срце, плус има физички проблеми, нема шанси да издржи цел натпревар на високо ниво. Не го плукам сега затоа што ќе си оди, јас би сакал да остане, но и тоа треба да се има во предвид.

Алегри ќе го шутнат сигурно ако има лоши резултати, неколку пати сум напишал дека секој клуб кога ќе се најде во резултатски проблеми, прво што прави го менува тренерот, затоа што тоа е најевтино решение. :)

П.С. Дали Касано бараше покачување на плата?

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
sea ne preteruvaj i ti...Zar malku El Sharavi igrase prosla sezona? Strasser isto taka dobi sansa ali deckoto nema sreka so povredi...Inace za Merkel...Ne go sutnavme tuku zamena za El Saravi napraivme...sea nemoze site da cuvame...Ako nekad se preferirale pomladi igraci vo milan toa e sega so alegri...
Mozebi, no dali momentalnoto "preferiranje" mladi igraci e dovolno za da se izjavi deka klubot investira u mladi talenti? Pa daaj nemoj da me jebes bre! Kazi mi milan ova leto osven accerbi dali kupi nekoj mlad igrac, (za mene mlad igrac e pod 24 godini), i dali nekoj garantira deka mladite kje dobivaat shansa ... kratok i jasen odgovor - NE, bidejki takvi gi nemame momentalno u prv sostav! Edna ptica(el sharaawy) ne cini jato drugar.
Eve, nema da imam nisto protiv milan da gubi od siena so 3-0, no samo ako im se dade sansa na decata od primavera, ama znaj deka do toa nema da dojde... posto sekad kaj alegri bonera,yepes,ambrosini,muntari (so eden zbor degenite) kje bidat pred mladite igraci. A krivo mi e posto imame strasno talentirani deca od primaverata, ama nikad ne ja dobijat pravata shansa, ili biduvaat pozajmeni u tretorazredni klubovi. Tvrdam deka od 3-4 mladi igraci koj bi dobile shansa, barem EDEN kje blesne! ama toj film u ovie uslovi, so vakva uprava mnogu tesko da go gledame.
Sto se odnesuva do finansiskata sostojba u klubot, neam zborovi.... toa e se krivica na G i B, shto ne razmisljat na dolgorocen plan....Eve gi juventus, 40000 stadion imaat i toa odma im se odrazi... patea 4-5 godini,ama zatoa si obezbedija solidna finansiska sostojba i tim so koj uste dolgo kje dominiraat u serie a.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Касано има 30 години, во тие 12 години професионална кариера има освоено само 2 првенства во кои во нитуедна не беше директен учесник (Реал дремеше на клупа, Милан дојде на полусезона немаше некој голем допринос). Да го земеме периодот до пред Милан, една титула како играч од клупа, ситуација у стил игра за екипа што неможе ништо посериозно да му понуди. Галијани слуша дека ќе раскинува договор со Сампдориа и дека ќе нема никаква обврска према клубот ако сака да го купи Касано. На Галијани очите петдерки ! Е сега уште еден детал Интер исто го бараше Касано и во предсезона и за време на дејствиево. Како бе тогаш не беше интераш дечкото? Како тогаш му ги прифати неговите планини и мориња, а не искочи интераш и дека цел живот сонувал да игра за Интер. Ете ја медиумската моќ на Берлускони тогаш бил праведен сега се попедерчил. Класична македонска му доаѓа работава. Јас крив ... НИКАКО. Ама и не ме чуди, чим и после Пирло, Берлускони е светец ми дава дозвола апла да се дистанцирам од медиумиве!
Ne vikam ja za toa dali e interas ili ne....Toa ne e ni bitno....Nego kazi mu Koj klub ke ceka 30 godisen igrac da se oporavi od operacija na srce? Koj klub ke go spremi toj igrac za da odi na evropsko? Ne be rekol deka posle takva pozrtvuvanost za nego Deka milan saka Svoevolno da se otkaze...Baska koj mu dava pravo na Kasano da se buni i pokraj prodazbata na igracite...I da ispadne od Serija A milan Kasano treba da ostane i da e blagodoren na milan sto seuste e sposoben da igra fudbal....
--- надополнето: 20 август 2012 во 03:26 ---
Mozebi, no dali momentalnoto "preferiranje" mladi igraci e dovolno za da se izjavi deka klubot investira u mladi talenti? Pa daaj nemoj da me jebes bre! Kazi mi milan ova leto osven accerbi dali kupi nekoj mlad igrac, (za mene mlad igrac e pod 24 godini), i dali nekoj garantira deka mladite kje dobivaat shansa ... kratok i jasen odgovor - NE, bidejki takvi gi nemame momentalno u prv sostav! Edna ptica(el sharaawy) ne cini jato drugar.
Eve, nema da imam nisto protiv milan da gubi od siena so 3-0, no samo ako im se dade sansa na decata od primavera, ama znaj deka do toa nema da dojde... posto sekad kaj alegri bonera,yepes,ambrosini,muntari (so eden zbor degenite) kje bidat pred mladite igraci. A krivo mi e posto imame strasno talentirani deca od primaverata, ama nikad ne ja dobijat pravata shansa, ili biduvaat pozajmeni u tretorazredni klubovi. Tvrdam deka od 3-4 mladi igraci koj bi dobile shansa, barem EDEN kje blesne! ama toj film u ovie uslovi, so vakva uprava mnogu tesko da go gledame.
Sto se odnesuva do finansiskata sostojba u klubot, neam zborovi.... toa e se krivica na G i B, shto ne razmisljat na dolgorocen plan....Eve gi juventus, 40000 stadion imaat i toa odma im se odrazi... patea 4-5 godini,ama zatoa si obezbedija solidna finansiska sostojba i tim so koj uste dolgo kje dominiraat u serie a.[/quote]
Za razlika od Lani timot e znacitelno podmladen... sea ne vikam deka epten Mladi zvezdi iame...ali i ova e nekoj pocetok...nemozes da ocekuvas deka od ednas ke se preferiraat epten mladi...so eden se pocnuva... Ete Saravi.....Sea i De Sciljo isto ..... Godinava ke se istakne i uste nekoj i taka poleka ke se podmladuva... Za finansiskata sostojba neznam tocno sto da ti kazam ...I G&B se krivi i sistemot vo italija i mnogu drugi raboti..kako ke bide vo idnina ostanuva da vidime....
inace lani toa bas ne bese Dominacija od strana na juve daleku od dominacija bese...a se sezonava pocekaj rano e da vidime 5-6 kola neka pominat pa ke procineme do kaj sme....

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Hm_Hm
Правиме дискусија Касано во Интер, а не Касано во Сиена. Ти ја кажав јас што се прашувам. Зошто Касано не беше интераш пред 1 ипол сезона кога потпиша за нас а во игра беше и Интер?

Јас потполно исто би изреагирал. Значи во кој и да било друг клуб да се десеше тоа со срцето, секој клуб истата постапка ќе ја имаше, крај краева никој клуб нејќе да има таков пропуст на свое име како оној со срцето на Ксано. Ми текнува еден муабет од тоа време што го глеав со потсмев ради ситуацијата ама сега ми стана сериозно. Го вратиле Цисоко со кариес а го пуштиле Касано со проблематично срце... сега не ми е смешно ...

Да беше случајов со играч што цела карера пред него, ок може и јас ќе имав исто мислење ама ова е критична фаза од неговата кариера така да јас на ситуацијава глеам како 1-1 никој никому дужен. Касано му беше помогнато, а плати со тоа што беше изманипулиран.

Муабетот со медиумите го доживуваш на друг начин ама јас тоа така го доживувам. Неможе Шевченко да биде педер, Кака да биде педер, Силва да биде педер, Инзаги да биде педер, Леонардо да биде педер... чак и се дрзнуваат Тевез да е педер што Галијани не понудил појше. Епа јбг доста самокритичен сум кога нешто не ми иде грешката ја барам кај мене, и во ситуацијва тргнав од тоа што сите други се криви. Во ситуацијава подготвени се Касано да го дадат во Интер само за вие да го плукате иако он првично изјави Сампдорија....

ПС. Не бараше покачување колку што пратам и не ти ја глеам целта во прашањето. Ибра бараше поголема плата во Милан?

Ne vikam ja za toa dali e interas ili ne....Toa ne e ni bitno....Nego kazi mu Koj klub ke ceka 30 godisen igrac da se oporavi od operacija na srce? Koj klub ke go spremi toj igrac za da odi na evropsko? Ne be rekol deka posle takva pozrtvuvanost za nego Deka milan saka Svoevolno da se otkaze...Baska koj mu dava pravo na Kasano da se buni i pokraj prodazbata na igracite...I da ispadne od Serija A milan Kasano treba da ostane i da e blagodoren na milan sto seuste e sposoben da igra fudbal....
Ти знаеш кој пропуст ти е да ти игра играч со мана на срце и да му се деси тоа што му се деси на Касано? Знаеш кој негативен публицитет е тоа ? Јас озбилно и незнам како немаше некоја истрага за тоа пошто се утврди дека Касано ја влечел таа мана пофолго време. Милан делумно се вадеше од гомната после ситуацијата и можат да бидат среќни што не испадна нешто посериозно. Ако не е и тоа една од причините зошто сега Касано си оди од Милан....

Kajgana Shop

На врв Bottom