Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Како што забележав денешната утакмница на Милан му беше најдобра од сите три досега.И мило ми е што формата оди во нагорна линија иако отсуствуваа доста играчи кои најверојатно ќе бидат во прв план следната сезона.Што се однесува до утакмицата ...АМЕЛИЈА-доста сигурен денеска со навремени истрчувања и интервенции при нафрлени топки и корни.
АЧЕРБИ - (y)прво полувреме(MAN OF THE MATCH).Со каква мотивираност,пожртвуваност,желба и амбиција играше денес,свака му част! Мислам дека има доста потенцијал во него и треба да се искористи.
ДЕ ШИЉО-ме изненадува се повеќе и повеќе дечконо, за МЕЗБАХ,АНТОНИНИ и остала компанија е класа.
АМБРОЗИНИ,ЈЕПЕС,Им кажал некој на овие дека пријателска играат, испокршија све:ROFLMAO:
РОБИЊО- асистенција NOT BAD:cool:кога веќе не е способен за давање голови барем да мести.
БОАТЕНГ,ШАРАВИ-Солидни(y) ЕМАНУЕЛСОН:love: - Голот ебање:drk:
ТАИВО,МЕСБАХ-Не ги коментирам:) Не знам зошто ги мачат уште.:pos:

СЕ на се .позитивни впечатоци од вечерва.Следен натпревар со Челзи на 28 јули.

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Со оглед на тоа што почеток на подготовки и не се сите играчи вратени добро игравме. Прв пат денес го гледав Ачерби и се гледа дека има огромна желба да се докаже и успева, беше сигрурен во одбраната, знае да претпостави што ќе одигра противникот и добро се поставуваше. Траоре беше солиден, а после излегувањето на Амброзини играше на негова позиција и добро се снајде. Ова го видов од новиве... А сите тројца што се пробаја како лев бек беа кој од кој полош посебно Месбах, кога ќе се врати од повреда сакам Дидак да го проба Алегри таму.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Незнам како мојме олкави баксузи да сме со левиве бекој.. Јас би да ги дајме сите 3ца, и уште 2-3м да се доплатит ак требит и да се земит нешто сигурно што ќе трае 4-5 сезони барем.. Оваа сезона без сигурен играч на таа позиција многу ќе е тешко поготово кога во одбраната најискусен и најсигурен ќе ни е Мексес :facepalm: (Дај боже Ачерби да ме поправит)
И мора да се донесит уште еден потенцијален стопер.. Се спомнуваше тој Мбива, овај ми се допаѓа, гркот од Шалке не би било лошо, ама мислам дека е малце по скап а и грк е (n)..

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Мексес со нов фриз... :)
Инаку кај Ачерби нешто што не ми се допадна е тоа што не се ослободува навреме од топка.Денес кога им пресече 2 топки во прво полувреме во близина на центарот место одма да проигра до првиот слободен играч он изиграваше Пирло и му ги пресекоа пасовите.Во втората ситуација имаше многу среќа што Шалке не даде гол затоа што ќе беше главен виновник за истиот.Ова сигурно ќе биде најмалиот проблем кај него што ќе се реши со еден збор од страна на Алегри но тоа некако ми падна во очи и е главна причина што денес за мене не покажа ништо посебно.

п.с Ако стварно планираат нашиве да купуваат играчи нека го направат тоа што побрзо затоа што од ден на ден времето за воигрување е се помало и помало.
http://media3.acmilan.com/uploads/photogallery/images/628/pme4_big.jpg
http://media3.acmilan.com/uploads/photogallery/images/628/pme4_big.jpg

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Одма, точно се гледа какви играчи ни фалат. На триве пријателски досега. Ни фали најмалку еден страшен стопер, еден копач за позицијата на Амброзини и еден креативен играч кој би ги поврзал одбраната и навалата. Поготово последниов. Кој сака нека биде. Каков сака нека биде, само нека има 5 грама креативност во него затоа што живци ми се кинат коа гледам среден ред од двајца играчи оперирани од креативност (Амброзини, Фламини, Ночерино, Траоре) и еден недефиниран и непредвидлив Емануелсон. На крајот на краиштата нека биде и Кака полушпиц, ама Боатенг да се врати во среден ред со копачот и со некој као Ночерино на пример. Да не лупам желби и имиња, ни фали играч кој би имал барем 30-40% од креативноста на Пирло или Чави или Чаби Алонсо и т.н.

Со оглед на тоа дека сите очи се вперени во него, Ачерби денеска изигра многу солидно и мене ми остави најголем впечаток од сите. Проблемот во одбраната не е во него колку што е во неговиот партнер и во левиот бек. Таиво е смешен више нека не го малтретираат, греота, нека го даат некаде. Месбах се збунил коа помислил дека му помага на Милан ако остане, мене само ми е страв да не не можеме да го откачиме, нешто као Одо и Каладзе коа не сакаа да слушнат за одење. Антонини е брлија стандард. Под итно ново решение за лев бек.

Според мене, Кристанте е убедливо најталентираниот од младите и точно се осети неговото присуство баш на таа позиција која му фали на Милан, која ја спомнав погоре. И денеска и против Интер на ТИМ Трофео. Во него, јас као лаик, гледам доста потенцијал.

Како знаат и не знаат, обавезно 3 нови имиња на позициите кои ги спомнав. Средниот ред ни е полн со енергични тркачи, сивоњи, box-to-box играчи, а фали еден плејмејкер, креативец.
Гансо, Кака, абе кој сакаат нека земаат, ама нека довлечкаат еден барем.
А претпоставувам дека ќе биде Кака, некаде при крајот на летово.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.456
Поени од реакции
14.894
Одма, точно се гледа какви играчи ни фалат. На триве пријателски досега. Ни фали најмалку еден страшен стопер, еден копач за позицијата на Амброзини и еден креативен играч кој би ги поврзал одбраната и навалата. Поготово последниов. Кој сака нека биде. Каков сака нека биде, само нека има 5 грама креативност во него затоа што живци ми се кинат коа гледам среден ред од двајца играчи оперирани од креативност (Амброзини, Фламини, Ночерино, Траоре) и еден недефиниран и непредвидлив Емануелсон. На крајот на краиштата нека биде и Кака полушпиц, ама Боатенг да се врати во среден ред со копачот и со некој као Ночерино на пример. Да не лупам желби и имиња, ни фали играч кој би имал барем 30-40% од креативноста на Пирло или Чави или Чаби Алонсо и т.н.
Монтоливо нема? :) А после овие изјави на Галијани некако убеден сум дека Кака ќе го донесат. Само не знам каква постава сака Алегри. Во божиќно дрво би можеле Боатенг и Кака да се позади шпицот, овој тандем може доста интересно да изгледа, добра комбинација на техника, експолизивност, брзина, агресивност. Не сум сигурен колку ќе биде корисен Боатенг во тројката во средина. Во тој случај, в средина како прв избор остануваат Монтоливо, Ночерино и сега фали тој што ќе игра ’задњи везни’.
И ако не друго, Кака ќе влијае добро врз Шарави. :cool:

Според мене, Кристанте е убедливо најталентираниот од младите и точно се осети неговото присуство баш на таа позиција која му фали на Милан, која ја спомнав погоре. И денеска и против Интер на ТИМ Трофео. Во него, јас као лаик, гледам доста потенцијал.
И според мене. Башка тој е ’95 генерација, сите други се некоја година постари од него.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.557
Поени од реакции
5.550
Пристигна Касано а со него и проблемите.
Чуекот си е искрен и покажуе незадоволство од продажбата на Ибра и Силва, е наводно не се чуствувал и ко дел од новиот проект на Милан... па сеа што ќе биде ќе видимо.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.456
Поени од реакции
14.894
Пристигна Касано а со него и проблемите.
Чуекот си е искрен и покажуе незадоволство од продажбата на Ибра и Силва, е наводно не се чуствувал и ко дел од новиот проект на Милан... па сеа што ќе биде ќе видимо.
Касано е неблагодаен створ!!! (доколку е вистина тоа што се пишува)

Тој нема право да искажува незадоволство, нема право да глуми лудило. Но еднаш кретен, засекогаш кретен... Само малку мозок да имаше, кој знае каква кариера ќе направеша.

И сакал да биде во центар на новиот проект!? Непредвидлив триесетгодишник, со физички проблеми. Демек кога беше Ибра, Касано беше центар на проектот, па сега се разочарал.

Без разлика што многу го сакам и што се израдував кога дојде во Милан, крајно ме нервира со вакво однесување...

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.198
Поени од реакции
758
Montpellier не го прифатиљ првата понуда на Милан 6.5 мил ,тие барат 8 мил .
Многу време поминува а ние уште замена за Силва и Ибра немаме најдено , барем до крајот на месецот 2 играчи мора да дојдат се друго е супер ( Диара -Кака-Досена се споменува)

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.557
Поени од реакции
5.550
Montpellier не го прифатиљ првата понуда на Милан 6.5 мил ,тие барат 8 мил .
Многу време поминува а ние уште замена за Силва и Ибра немаме најдено , барем до крајот на месецот 2 играчи мора да дојдат се друго е супер ( Диара -Кака-Досена се споменува)
Многу нормално е да не прифатат прва понуда, кој клуб прифаќа одма понуда... сите гледаат да извлечат некое милионче плус. Нека зголемат Милан милан понудата за 1 милион ќе видиш како ќе прифатат, е сеа ако се циганчат и за тој ебен милион незнам... нека се откажат одма. А тој Досена незнам што ќе ни е... тој е поголемо дрво и од Антонини, а такви у тимот на таа позиција колку душа ти сака!

Бтњ.. нели Еманулсон ќе играл лев бек сезонава?
Или Алегри коа изјави тоа мислел ќе му ги донесат Гансо, Стротман итн...

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Kaka agent confirms Milan talks to Sky Sport Italia: "Yes, we are talking about him, bui I can't add further information at the moment."

Kajgana Shop

На врв Bottom