Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Не верувам тоа со празни раци да останат се продаваат најдобрите играчи, а не повреден Кака и луд Реал што даде 65 мил, ама тогаш ги имавме звездите од средниот ред и се покри загубата па се расфлаа земаа надежи некои кои не се снајдоа, а сега ги нема и мора да се купуваат добри и проверени играчи.
Само е лошо ако после нив заминат Боатенг и Касано. А веќе Пато изјавил дека му е сеедно што заминуваат бидејќи секој си имал свој живот не го гледал на другите. (y)
Абе да и Шева што го продадовме викаа ќе најдат замена ама слабо,Џилардињо и Пипо играа(јесте да тогаш се повампири Пипо)..
Ќе видиме ја неочекувам ништо големо да се земат газдиве,можда Дестро и компанија :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Таиво мислам дека има француски пасош. За Страсер не сум сигурен, ама мислам дека и тој има италијански пасош. Габриел е више регистриран како non-EU играч. Ќе имаме право на уште еден само, освен ако не ми избега некој во прорачунициве. И не сум сигурен со Тијаго Силва дали се ослободува non-EU место.
Не се ослободува сега најдов информација. Може само двајца non-EU да купат во еден трансфер период а веќе еден земаа. И затоа Габриел ќе мора да биде продаден те му таму Џенова ќе игра прв состав, па после на зимо ќе си го откупиме што е пола милион сега поради него губиме место! :icon_lol:

After extra-rationed as Gabriel, AC Milan will only buy another player without a European passport. Impossible, for example, to match Dede and Tevez, or Dzeko and Kolarov.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
башка незнам зашо волку потресување околу ибра и силва...КОА МОЖЕШЕ ЈУВЕ без играчи од типот на ИБРА И СИЛВА да освои титула зашо да не може и милан ??? :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Не се ослободува сега најдов информација. Може само двајца non-EU да купат во еден трансфер период а веќе еден земаа. И затоа Габриел ќе мора да биде продаден те му таму Џенова ќе игра прв состав, па после на зимо ќе си го откупиме што е пола милион сега поради него губиме место! :icon_lol:
Аха ќе брани покрај Фреј он..Интер го зема Ханданович ние пак ќе си останеме со Абиати ај кај нас не е дојдено до голманот екипава за никаде ќе ни остане голман ќе гледаме за ЛЕ и со Амелија на гол сме арни.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Абе дај не бладајте, медиумите ја пумпаат ситуацијата се повеќе и повеќе и тоа влијае на сите.
И нормално кога една иста вест ќе ја видиш на 5 портали ќе се подзамислиш.
Рака на срце доста веројатна е продажбата на овие двајца.
Ама немојте да летате со Деде,Џеко,Коларов,Хулк,Гансо...ве молам ќе се разочарате само и ќе пцуете.
2ца топ играчи ќе земат другите ќе бидат на ниво на Дестро,Астори што ти знам јас.
И сето ова ќе биде АКО се случи големиот трансфер.
И не заборавајте дека Габриел го заебаа за португалски пасош и он ни е 1 on eu играч, така да ќе остане уште само едно место од сите овие што ги набројавте вие.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Nikad ne se znae kako kje se odviva sezonata. Mozebi ciganot nema da se sopnuva pred prazen gol,mozebi pato kje se raspuca, mozebi epten montolivo ke se pogodi, mozebi Accerbi i stvarno dostojno kje go zameni Nesta,Mozebi antonini kje ima 12 asistencii.
Ama se na se, ne mi mirisa na dobro, ako ne se kupuva.
So ovoj sostav(pa i bez thiago i ibra) mozeme da dogurame do 2-3to mesto sekako, a za povekje kje mora da ja ujacame u sredina. Ako vie se zadovoluvate so 2-3to mesto u seria a i razno-razni opravdanija kako sme nemale "srekja" so povredite,ili sudiite ne zaebale, i so 1/4 finale u LS i so vadenje muabeti od tipot "nemame srekja", "barca/real ni se padna", Ondak ja definitivno NE! Jak tim znaci da pobeduva i pokraj sudiski propusti, i da ima jaka klupa so shto kje gi nadoknadi eventualnite povredi, realno milan spored mene i ne e takov.
Na ovoj tim ne mu trebaat mnogu promeni, a baska i serie a e u kriza, pa mislam deka so nekolku desetici milioni kje mozeme daleku da dogurame.
Za da pomines u LS, i da osvois serie a, ti treba da igras jako i da pobeduvas protiv golemite timovi (Juve,Inter,Lazio,Napoli, Barca,Real,Chelsea i tn), nesto sto lani ne go napravivme.
Pozdrav, Forza Milan!

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Не дека сакам да ги дадат,особено не Силва,но веке кога решиле зар немозе да извадат повеке пари за нив,според мене треба над 70милиони да земат за Силва и Ибра.И потоа колку и да ке земат треба сериозно да ги влозат парите во нови засилувања.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Аха ќе брани покрај Фреј он..Интер го зема Ханданович ние пак ќе си останеме со Абиати ај кај нас не е дојдено до голманот екипава за никаде ќе ни остане голман ќе гледаме за ЛЕ и со Амелија на гол сме арни.
Епа они се залетаа за голман а не гледат да си средат друго покрај Цезар немаше потреба од ова, после и фановите се лутат кога им донесуваат играчи од типот на Паласио, Силвестре а најверојатно и Мудингаи.

Ханданович прими 35 а Абијати+Амелија 33, а пак желбата на Марли, Лорис има примено 51 покрај катастрофалната одбрана на Лион.
Не е се до голманот може и на гол да ни е Ноер, Харт, Касиљас... а да имаме глупава одбрана како Бонера-Јепес и пак ќе примаме голови.
Ако ме сфаќаш што сакам да кажам.

И Амелија не е лош имаше добри одбрани киксовите што ги направи ги прави и Абијати кога топката му избега меѓу нози и секој друг голман.
Гледајте таму да ја закрпат одбраната посебно лев бек и средината и напаѓач ако се случи овој трансфер.

Ultra Зошто да не дојдат повеќе големи играчи исто како пред 2 години Ибра+Боатенг+Робињо кога дојдоа на рати и после ги откупија барем за тоа ги бива. :D
Си имаат решение и за тој Габриел па и да го продадат нема да плачам никогаш не сум го гледал како брани, само Сити да се согласат за Џеко+Коларов не ги давале на позајмица со можност за откуп мора 40 мил во кеш.
Ај може и Џенова нешто ќе ни купи. :pipi:
Manchester City are meeting AC Milan officials to discuss a potential deal for striker Edin Dzeko. 3 days ago

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ако ги продавет двајцата сигурно нема да е под 75-80 милјони.. Не е то мала пара, со пола од то мојме да напрајме супер тим шо се викат.. Само да не му станит ова навика, па ко Арсенал секое лето да ги продаваме најдобрите играчи.. Нека купат малди и надежни и нека бидат тие за наредни 10 години. Баш ме интересира како ќе испаднит на крај, дали ќе ги продает, дали ке купет нешто, ама шо побрзо се десит све то пубо за сите ќе бидит, целосно нов тим тешко е да го уиграш... И да го нејкам Тевез, кога го продаваат Ибра највеќе ради платата и годините, нека донесат барем некој помлад, да можеме да сметаме барем 6-7 сеозни, Џеко, Балотели, Керол...

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Ова е официјално ако ве интересира сеа глеам на Скај Италија .
На Златан му се понудени 9 мил годишно и четиригодишен договор .
За Тиаго нема уште ништо официјално ама наводно прифатил трансфер и тој .

Фер плеј - ќе си се бороме за Лига европа наредна година (y)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Абе остајте ФБ што пишува последно на Миланњус е изјава од Галијани: Добивме 70 мил. А тоа е без бонуси!
Силва со бонуси 50-55 мил + Ибра со бонуси 30-35 мил. Плус 7-8 од избеглиците Таиво и Месбах и чаопријатно.
Изгледа нема да дојде до трансфер Ибра сакал мин 12 мил а овие давале 9 мил што е исто како кај нас а тоа не му менува ништо и нема да прифати. Штом до сега не му дадоа понуда со тоа што бара нема да дојде до овие трансфери.

Ова е официјално ако ве интересира сеа глеам на Скај Италија .
На Златан му се понудени 9 мил годишно и четиригодишен договор .
За Тиаго нема уште ништо официјално ама наводно прифатил трансфер и тој .

Фер плеј - ќе си се бороме за Лига европа наредна година (y)
Ако правилно се искористат парите не верувам дека ќе се бориме за ЛЕ и сигурно не им е целта да го уништат тимот. Во Италија нема голема конкуренција се виде дека со просеци како што има Удинезе кој цела сезона игра со ист состав имаат воиграност се стига до 2-3 место. Без Ибра со дете од 20 години ги исплескавме и тоа со пресврт.

Е сега тоа што повредите не издупија и нас и вас и грешките на тренерите е тоа веќе е несреќа а не неможност на играчите да обезбедат победа и пласман во ЛШ.
Веќе Наполи и Удинезе се ослабени, од Рома и Лацио не се плашиме нема да се истите како минатата сезона.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.960
И шеиците не се тоа што беа... се лигават за три милиони евра... :D

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|

Kajgana Shop

На врв Bottom