Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Љорис обавезно :love:, а пошто си иде и Рома, Амелија ваљда нема да сака да биде трет голман ќе си иде, нека го земат и јапанацов да продадемо некој дрес у Азија !

Лев бек Коларов би бил идеален, али мислим дека ќе завршимо работа и со Балзарети или Кришито !

Централни најверојатно догодина ќе се форсираат Мексес и Силва, Бонера и Јепез са на клупа, така да тука не верувам дека ќе се троши, моја желба би бил Рами одличен е, али најверојатно ќе дојде Ачерби или Астори !

Среде ќе ни треба куп играчи ако не остане ни Ван Бомел, Монтоливо и Циганот нов са туе ја би уште еден копач Сандро или Стротман, евентуално Најџел Де Јонг !
И мора некој техничар ако не и двајца, али еден мора, ја би Гансо или Ериксен а у светот на бајките Хернанес или Кагава, нека земат од овие четворица кого било, само повредениот од Реал да не го вратат !!

Шпицојве од Балотели надоле не ги знам ни кој са, али нападов ако останат Макси , Пато и Робињо не би требало да се мрда многу и не очекујте трошење, може да се врати Палошки и то је то !!

И догодина би биле нешто вака !

Љорис​
Абате МекЦес Силва Балзарети​
Боатенг Монтоливо Стротман​
Гансо​
Ибра Касано​
Абијати, Кавашима, Ачерби, Јепез, Бонера, Антонини, Де Шиљо , Мунтари, Траоре, Фламини, Амброзини, Пато, Робињо, Макси и Палошки !!​
Aли све мислим дека ќе завршимо со : Само јапанацот пошто Абијати може уште, Томовиќ, Гранквист (пошто смо другари со Џенова), Ачерби, од средниов ред ќе го врата повредениот на позајмица, и уште некое циганче од бразил од тие што немоем имињата да им ги напишем и Палошки ќе си го вратат па место ова погоре ќе изгледамо вака​
Абијати​
Абате МекЦес Силва Антонини​
Боатенг Монтоливо Мунтари​
Касано/ евентуално повредениот​
Ибра Робињо/Пато​
Тоа е тој проект момци !​
Маш ме занима кае у целиов твој проект го стави Ночерино?
И што толку Палоски Палоски...да беше до толку на ниво на Милан дечкото ќе дојдеше до сега, не дека не е добар ама Покрај Ибра,Робињо,Пато,Касано и Ел Шарави не го гледам никаде Палоски.
И каква е таа средина со само Стротман како дефанзивен везњак? фантази менаџер е тоа никад нема да се деси.
И ова муабетиве со Абијати се патетични, па реално Милан многу тешко ќе најде подобар голман од Абијати и Амелиа, башка типот супер си брани.
Приоритет се бековските позиции и средниот ред посебно.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ова лето ќе биде премногу важно за иднината на Милан.Сега или ќе бидеме оној Милан што сите ние сакаме да бидеме или ќе бидеме тим од рангот на Палермо.Кога веќе се прави реновирање на тимот потребно е да се донесат достојни замени за играчите што ќе си одат т.е за да биде реновирањето како што треба играчите што ќе дојдат треба да бидат поквалитетни од оние што со одат.Очигледно е дека се создава една нова генерација на Милан и за повеќето од овие што си одат замените ќе бидат играчи што се 0 евра.Како што стојат моментално работите темелите на Милан ќе бидат Ибра,Боатенг и Силва но за да бидеме јак тим потребни ќе бидат уште 2-3 класа фудбалери.

Што се однесува до овие free трансфери не треба многу да се буниме.Сигурно е дека никој нејќе некој си Траоре да ни биде засилувања но за 10 играчи што ќе си одат мора да се најдат некакви замени...јеби га не сме Реал или Сити па 20 играчи да купиме во еден трансфер период.Овие играчи неможе никако да му наштетат на Милан ако се донесат оние неколку вистински засилувања што ни недостасуваат последниве неколку години.

Кратко кажано моето мислење е следново:
1. Ако се донесат квалитетни засилувања и не се продадат некои од клучните играчи ќе бидеме пак оној Милан што бевме пред некој 5 години.
2.Ако во моменти кога 10 играчи си одат не се донесе квалитетна замена за нив ќе го јадеме стапот на велико т.е ЛЕ ќе ни биде врвот.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.493
Маш ме занима кае у целиов твој проект го стави Ночерино?
И што толку Палоски Палоски...да беше до толку на ниво на Милан дечкото ќе дојдеше до сега, не дека не е добар ама Покрај Ибра,Робињо,Пато,Касано и Ел Шарави не го гледам никаде Палоски.
И каква е таа средина со само Стротман како дефанзивен везњак? фантази менаџер е тоа никад нема да се деси.
И ова муабетиве со Абијати се патетични, па реално Милан многу тешко ќе најде подобар голман од Абијати и Амелиа, башка типот супер си брани.
Приоритет се бековските позиции и средниот ред посебно.

Го забраев искрено, али колку и да му беше добра сезонава он не ми е калибар за прв тим со прави засилувања, може у вториот состав да влезе место Мунтари !

Друга работа, Боатенг му е таа позиција класична, оне класичен тепач и пресечувач на топки, играч кој многу трча и има и дефанзивни задачи, дали ти си го гледал уопште пред да дојде во Милан, он играше плеј у Милан само ради тоа што немавмо таков играч у тим!

Трето Палошки го спомињам, пошто само тоа ќе го добиемо, играч кој ќе го замени Пипо како 5-ти напаѓач у екипа, ако останат истиве напаѓач нема да се купува пошто не е потребен !

Многу тешко подобар голман од Абијати можеби е тешко да се најде, али у муабетов е Љорис, кој моментално лесно многу може и да е у топ 5 на свет, така да кажав убоо кажав ако не може да се земе Љорис може ќељавиот уште една сезона да брани !!

Приоритет е левата бековска позиција !!

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
кога ќе видиш дека на Јепес му го продолжија договорот а на Гатузо не :facepalm:
Гатузо сам одлучи да си оди за да отстапи место на помлади и поквалитетни играчи... ПРАВА ЛЕГЕНДА!!!!

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.286
Поени од реакции
8.467
Абе стварно десетката ќе му ја дале на Емануелсон? :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
PORTIERI: Amelia, Roma, Piscitelli.
DIFENSORI: Mesbah, Mexes, Nesta, Zambrotta, Yepes.
CENTROCAMPISTI: Aquilani, Boateng, Flamini, Gattuso, Nocerino, Seedorf.
ATTACCANTI: Cassano, El Shaarawy, Ibrahimovic, Inzaghi e Robinho.
Milan (4-3-1-2):Amelia;Zambrotta,Nesta, Yepes, Mesbah; Gattuso,Aquilani, Nocerino;Seedorf;Inzaghi, Ibrahimovic.
A disposizione:
Piscitelli, Mexes, Flamini, Boateng, Cassano,Robinho, El Shaarawy.

--- надополнето: 12 мај 2012 во 14:32 ---
:(
535086_348603115194797_281019338619842_848664_176684237_n.jpg

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Како што гледам изгледа имало навистина карање Алегри-Мексес.
Неста заврши, ако пушта да замине и Мексес тек тогај наебавмо у одбрана :tapp:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Како што гледам изгледа имало навистина карање Алегри-Мексес.
Неста заврши, ако пушта да замине и Мексес тек тогај наебавмо у одбрана :tapp:
oд кај процени дека има карање? :),Мексес изигра преслабо оваа сезона според мене..грешки со Барса невероватни правеше..

PORTIERI: Amelia, Roma, Piscitelli.
DIFENSORI: Mesbah, Mexes, Nesta, Zambrotta, Yepes.
CENTROCAMPISTI: Aquilani, Boateng, Flamini, Gattuso, Nocerino, Seedorf.
ATTACCANTI: Cassano, El Shaarawy, Ibrahimovic, Inzaghi e Robinho.
Milan (4-3-1-2):Amelia;Zambrotta,Nesta, Yepes, Mesbah; Gattuso,Aquilani, Nocerino;Seedorf;Inzaghi, Ibrahimovic.
A disposizione:
Piscitelli, Mexes, Flamini, Boateng, Cassano,Robinho, El Shaarawy.

--- надополнето: 12 мај 2012 во 14:32 ---
:(
Прегледај го приврзокот 43220

па го немаат ни повикано за утре Ван Бомел..

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
М

Мартин`

Гостин
Тоа е тоа, факт е дека сите играа со срце и многу допринесоа за Милан сепак мора подмладен шампионски тим .. инаку гледам листа на веќе “пикирани“ играчи така да си ги кажам јас желбите за нови играчи на Милан кој да се донесат од тие :D

Goalkeepers
- Hugo Lloris (Lyon)

Left/right backs:
- Aleksandar Kolarov (Manchester City)

Central defenders:
- Adil Rami (Valencia)
- Gregory van der Wiel (Ajax)

Midfielders:
- Shinji Kagawa (Borussia Dortmund)
- Ganso (Santos)
- Javier Mascherano (Barcelona)

Forwards: