Мистичен многу грешиш, банираше луѓе кои знаат многу повеќе од тие што останаа. Како што реков, на почетокот, кога беа Струмикс и екипата, немаше толку ватрени „навивачи„ кои провоцираа каде стигнат и делот за кошарка беше најинтересното место за дискутирање за мак-баскетот на мрежава. Имаше луѓе кои стварно ја познаваа тематиката, беа вистински љубители на кошарката и секое мое уклучување на нет, прво отварав под-форумот кошарка, а дури после си проверував меил.
На мое огромно жалење како љубител на кошарката, овој под-форум е станат калакурница со инстант провокаторите кои се јавија одненадеж и на секое мое мислење покрепено со факти, значи со факти, ми реплицираа со провокации од видот „ти се знаеш„ „сезнајкото се врати„ и незнам си какви други навреди кои никој, ама баш никој не ги санкционираше, на кои морав да вратам и после дискусијата одеше до таму што летаа и лични навреди. Единствено Аеродромка и уште два три исклучока, застануваа позади мене против целиот форум, затоашто знаат јас од каде ги добивам информациите и дека целиот мој живот му го имам посветено на Мзт Скопје и дека не пишувам тука за да се расправам со останатите, туку сакам да споделам тоа што знам со луѓе кои стварно сакаат да слушнат размислување од други.
Аеродромка ја знам лично и тврдам дека девојчето живее за кошарката, знае многу луѓе од таа област, со неа гледам по 6-7 утакмици неделно во живо, македонска кошарка, и знам дека не трпи неправдини и затоа е застната во моја одбрана и во одбрана на фактите кои сум ги кажал. Има момци, на форумов, кои го гледаат како единствено место за препукување со останатите навивачи, пошто на друго место не ни го можат тоа.
Пошто Струмикс ти е од екипата која го води форумот и е многу реален, можеш да го прашаш за тоа заради кое е Аеродромка банирана, а многу веројатно и јас после постов, дека 99% од подфорумов се кошаркарски не образовани, немаат поима што се случувало ни година уназад, а провоцираат како да се во КФМ 20 години. Не е аеродромка ни најмалку крива за состојбата на форумот, доколку стварно сакаш квалитетен под-форум за кошарка, ке ја вратиш аеродромка и ќе почнеш чистиш од онаму каде што треба, знае Струмикс од кои. Очигледно не си бил чест гостин на овој под-форум и не си во тек со какви се неписмености и глупости беа кажани тука...за жал