Фан клуб: МЗТ Скопје

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
А шо очекувавте вие? Второ коло е у Јадранска лига не у Евролига... супер е бројката, само Фемили малку подинамично треба да навиваат.
Очекував да ги има барем малку повеќе..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Мешате клуб со репрезентација, па за тоа и очекувате толку публика.
Прва 1/4 премногу катастрофа беа, Николовски ги извади некако, па сеа имаат 22-22 .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.799
Јане си е Јане за МЗТ, тоа е.
Локацијата на БТ воопшто не им одговара, тоа башка.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Кирил Николовски :cuc: зверотија ,Чековски уште еднаш се потврдува мојата теорија дека он е роден за некој тепачки спорт бе не е овој за баскет :pos:

Г

Грејвдигер

Гостин
Игра онака, колку да се победи. На моменти и двата тима промашуваа многу, ама добро издржа МЗТ до крај. И не не' бива ако не ја закомплицираме на крај, добро се заврши како што треба. Честитки и одлично навивање од Фемили.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Tребаше полесно и полабаво да си тепаме но тоа е јас сум позитивен дека дома сите освен Цедевита може да паднат :)
И треба за нијанса подобро навиање речиси ич немаше пеење на еден дел од трибината.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Прво не знам од каде вадите дека салата била полупразна.Двете главни трибини беа полни.

Позади кошот имаше едно 100-200 луѓе али искрено на кошарка да седиш позади кош е ептен бедна работа.

Второ играме со Широки најголем дел не ни знаат од која држава се не па нешто повеќе.
Трето играме во ист термин со Лига на шампиони
Четврто салата е на друг крај на Скопје.
Пето НИКАКВА промоција од медиумите.

Најважно играа слабо али дека не се уиграни.Без Гечевски и Николовски во исто време не можеме.На Дамјан и Дејвис не им идеше.Дамјан со 25-30 минути игра имаше 0 поени.
Бркич не беше уигран исто али сепак помогна со 2 тројки.

Ова беше еден од оние натпревари кога не иде али сепак победа си е победа.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Колку заврши,конечен резултат? И кој беше најдобар поединец кај МЗТ.?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Мене само ме разочараа србите и црногорецот со премногу изгубени топки. Мада помогнаа со 3ките, ама многу и грешат. Особено ова важи за Мијаиловиќ кој и претходната и оваа можеше да биде трагичар. Исто и Дамјан ужасна партија.

A

Aruna_Kone

Гостин
Прво, оваа победа не смее и не треба да се омаловажува, но не смее и да не залажува. Одиграа момците многу слаб натревар денес, но не смее да им се замери. Полека но сигурно ќе го осетат пеколното темпо, каде што нема веќе тренинг екипи, и на секоја утакмица ќе треба да влезат максимално мотивирани, ко да е финале.
Ме радува тоа што и во ваква мизерна партија успеавме да издвојуваме победа.
Од друга страна ми се свига ротацијата на играчите кај Ацо. сите добиваат шанса и за сега сите добро си ја користат. Денеска тоа беа Огнен и Грне кои, како играчи од клупата, по мене ја свртеа утакмицата. Најпрвин двете врзани тројки на Огнен а после и на Грне :)))

За црногорецов можам да кажам дека за плејмејкер е претерно спор, ама има нешто у него што го надокнадува тој недостатог. Ќе видиме како ке се уклопи и каков ќе биде неговиот придонес у наредниве утакмици.

На навивачки план, секогаш самокритично.
Денеска бевме во солидна бројка, но навивањето не беше на ниво (особено во првото полувреме). Повеќето ги пратеа случувањата на паркетот и пееа по тој терк, со пола уста, од колку да се даде максимална подршка без разлика на резултатот.
Очекувам нареден натпревар многу подобра организација, зошто реално, и на нас ни треба време да се прилагодиме на Борис...

Kajgana Shop

На врв Bottom