Прво, оваа победа не смее и не треба да се омаловажува, но не смее и да не залажува. Одиграа момците многу слаб натревар денес, но не смее да им се замери. Полека но сигурно ќе го осетат пеколното темпо, каде што нема веќе тренинг екипи, и на секоја утакмица ќе треба да влезат максимално мотивирани, ко да е финале.
Ме радува тоа што и во ваква мизерна партија успеавме да издвојуваме победа.
Од друга страна ми се свига ротацијата на играчите кај Ацо. сите добиваат шанса и за сега сите добро си ја користат. Денеска тоа беа Огнен и Грне кои, како играчи од клупата, по мене ја свртеа утакмицата. Најпрвин двете врзани тројки на Огнен а после и на Грне
))
За црногорецов можам да кажам дека за плејмејкер е претерно спор, ама има нешто у него што го надокнадува тој недостатог. Ќе видиме како ке се уклопи и каков ќе биде неговиот придонес у наредниве утакмици.
На навивачки план, секогаш самокритично.
Денеска бевме во солидна бројка, но навивањето не беше на ниво (особено во првото полувреме). Повеќето ги пратеа случувањата на паркетот и пееа по тој терк, со пола уста, од колку да се даде максимална подршка без разлика на резултатот.
Очекувам нареден натпревар многу подобра организација, зошто реално, и на нас ни треба време да се прилагодиме на Борис...