Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Глеав само 1/4 и одма се примети дека одбраната не е у ред, но како што приметувам од статистикава Далас не тепале со клупата. 30 и кусур поени од таму имаат за разлика од очајниот ефект од клупата на ЛАЛ.

Пак овој употребува само 9 играчи и пак му дава шанса на Блејк пред другите. Не викам дека не се боранија и Духон, Морис и Ибенкс ама мора да им даде минути барем на еден од овие.

Јас очекував да имаме половичен ефект по првите 10-15 натпревари но утакмицава со значајно ослабениов Далас мораше да се земе.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.930
Не ја гледав уште утакмицата ама можам да предпоставам што се дешавало. Се гледаше и на подготвителните утакмици. Мајк Браун ич нејќам да го видам ама не е само тој крив.
Цело лето зборевме за ова, ЛА годинава сметајте ги како голем експеримент. Играчите не се знаат, ќе треба време да се уиграат. Тимот се соочува со нов концепт, Принстон нападот бара време на адаптација. Посебно што еден Стив Неш, мајстор на пик&рол, сега прв пат игра во ваков напад. Нормално, ќе прават баланс меѓи Принстон и традиционалните концепти, кога ќе можат ќе играат класичен пик&рол, понекоја изолација за стартерите итн. Им предстои многу работа а за тоа треба многу време.

Не се секирајте, навалете се во седиштето и врзете се со каишот. Вожњата ќе биде груба додека машината не се развози, клиповите да се подмачкаат и додека не излеземе на прав пат. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Јебига ќе трреба време додека влезат во ритам, 2ца нови во првата петорка не е мала работа, и тоа тие двајца да ти се Неш и Хаурд работата станува автоматски поголема....
Ама има време до плејоф, само нека не се повредуваат другото само ќе си додје.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.379
Поени од реакции
113.818
За уигрувањето знам дека не е проблем, ќе се уиграат кад тад него Мајк Браун е проблемот. Ротација=0, пак со 9 играчи играл вчера, Ибенкс за кур му седи на клупа, му ебам тоа умрениот. Ако продужи со вакви ротации само ќе го исцеди тимов и ќе бидат доста изморени.
Не само Ибенкс, и Духон спаѓа тука, а и Сакре, може да изротира барем 5 минутки на натпревар, колку да одморат Пау и Хауард на крајот од четвртините.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Последна четвртина резултатот се крши,губимо 10 разлика,он влага со блејк на плеј:facepalm:,кој не може една акција да организира како што треба.Има уште работа со овја тим,пред се коби ќе мора да си го намали егото,да прифати дека топката нема да биде цело време у него,како што беше до сега.Ако нема завис у тимот,може да биде нешто,ако не ќе отиде уште една сезона у неповрат.

Член од
24 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
46
,пред се коби ќе мора да си го намали егото,да прифати дека топката нема да биде цело време у него,како што беше до сега..
а како ти увиде дека треба он да си го намали егото??? имаше само 14 шута од кои 11 ги погоди на натпреваров... А предходните години била кај него пошо таму требала да биде, немаше многу способни околу него за да им ја остави на нив топката

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.930
Има уште работа со овја тим,пред се коби ќе мора да си го намали егото,да прифати дека топката нема да биде цело време у него,како што беше до сега.Ако нема завис у тимот,може да биде нешто,ако не ќе отиде уште една сезона у неповрат.
Ja баче уште не сум ја изгледал утакмицава (чим не ја гледав у живо, не сакам стриминг па чекам квалитетна снимка на davka.bt) ама гледајќи ги статистиките на Коби, не ми е јасно од каде ја избаци критикава. :)

Bryant: 22поени со 11-14 шут.
http://sportsillustrated.cnn.com/basketball/nba/gameflash/2012/10/30/33102_boxscore.html

Цела предсезона Коби е пример за ефикасност, не силува шутеви, шутира само од изгледни изградени ситуации. Асистенциите му се намалени ама тоа е веќе нормално пошто топката не е во неговите раце 90% од времето.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.379
Поени од реакции
113.818
Затоа и се донесени Хауард и Неш, за да се растерети Коби и да нема шут 10/38.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Последна четвртина резултатот се крши,губимо 10 разлика,он влага со блејк на плеј:facepalm:,кој не може една акција да организира како што треба.Има уште работа со овја тим,пред се коби ќе мора да си го намали егото,да прифати дека топката нема да биде цело време у него,како што беше до сега.Ако нема завис у тимот,може да биде нешто,ако не ќе отиде уште една сезона у неповрат.
За вториот дел со Коби веќе те демантираа.

Јас за првиот нешто да промрчам:)
Блејк вчерашната утакмица ја изигра класа над Неш, и тоа е факт. Блејк коа ги изигра тие 7 минути во втора четвртина направи 4 асистенции (Неш имаше цела утакмица толку) и имавме некоја игра.
Батето Неш вчера беше тотално изгубен.
Во напад ќе му треба доста време да се навикне на принстонов. Не се изигра ниеден пик&рол вчера, за кој е маестро
Во одбрана, постојано имаа човек плус пошто незнаеше кој да чува/превзема.

Се сложувам со сето тоа за уигрување, потребно време, лошата ротацијата општо, ама искача да иаме дежурни кривци и да испаѓаат криви и коа не се.
Не искача од мојов муабет Блејк > Неш (najak e blejk <3), него коментирам само за вчерашната утакмица.

Според мене вчера највеќе потфрлија Свето (катастрофа), Хауард и Неш.
Хауард неможе да има 10 скока против Далас без Новитцки, и толку очајно да шутира слободни.
Неш две акции дали изигра аселно, за одбрана нејкам да коментирам. Нападите ги завршуваа за 10 секунди.
Свето не го видов вчера. (освен ко ќе утнеше)

Се на се, според мене очајно изиграна утакмица и ќе треба подолг период за да се уиграат.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Гледам сите сте ме цитирале,ко да реков кој знае што за коби.Ја никад не сум го критикуал коби,он бил тој што секоаш го предводел тимот.Само реков ќе мора да се помири со фактот дека сега не е едина звезда у тимот.А за вчера баш и му замерив што не шутираше повеќе,а не да им дава на дрвата,неш,и двајт,ама како што реков,све ќе си дојде на свое место.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Ајт на здравје уште еден пораз од портланд:tapp:,ова више не ми мириса на добро. Што е уште полошо се повреди неш,проба да се врати у второ ама одма замина у соблекувална.за играва нема што многу да се каже,мизерија,офанзивно бевмо нешто подобри,барем додека беше неш,после све се распадна.У офанзивата сигурен сум дека ќе се средимо,али одбранава стварно ме загрижуа.Не утепаа од офанзивни скокови,хиксон не утепа под кошевите:eek:, не можемо еден напад да одбранимо,артес тотално не употреблив и у напад и у одбрана.Гасол немам речи,исто ко со далас,олдрич го уништи,па и батум,ја не знам,со ваква игра кој знае и мене дали би можел да ме чува:D.Единствено коби беше на ниво,мада и он имаше неколку изгубени топки.А ја па уште будала ќе ги гледам до 7 сабајле:facepalm:.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.930
Абе, одбранате би требало да е единствената работа во која е добар буљашов Браун. Мислам дека ќе се среди и одбраната и нападот со време. Хауард се гледа дека е пола од оној играч што сме навикнати да го гледаме.

Повеќе ме загрижува Неш, и генерално здравјето на тимот. ЛА не се длабок тим, губење на еден од ѕвездите ќе биде многу лошо. Ама ајде да почекаме официјален извештај, денес треба да се огласи клубот.

Мислам дека ЛА треба да го донесат Делонте Вест. Далас нема шанси за титула и затоа го шутнаа. Пациент или не дечкото знае да игра. На Лејкерси им треба играч од негов калибар.

Kajgana Shop

На врв Bottom