Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Не е ова само поради победата против Мајами. Некако не се повеќе тие истите, изгубени по теренот Лејкерс какви што беа до пред ол старот. Кога незнаеа што да прават и обавезно топката кај Брајант одеше.
Потечни се некако нападиве последниве неколку утакмици, Брајант не завршува се, Бајнам игра ѕверски, Гасол уште малку да се подобри, Ворлд Пис да задржи барем пола од нивоот на кое што играше денеска, и со еден подобар плеј од Фишер ( а тоа секој можен друг плеј) мислам дека во плеј-офот може се да се случи.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Оваа победа е важна да се крене мотивацијата во тимот и самодоверба се подобри се тоа влева мала надеж за повеќе

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Истото што и Лук Волтон.
Америве ептен го реметат Волтон за неиграњето... има и јаки заебанции...

:pos:

Или од вечерва: Wow, Luke is giving hints to Fisher. Luke Walton - the best assistant coach in the league!

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Да ама, Марфи и не е толку лош, знае да врзе и 2-3 тројки во натпревар.
Знае и бунари да мава како прееска:pos: не ми е јасно зошто МекРобертс и Капоно не играт повеќе:( Инаку за денешната утакмица неможам да замерам на никој сите беа на ниво а посебно под обрачите доминиравме :):vozbud:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.242
Поени од реакции
46.591
A league source has informed CSNNW.com that the Los Angeles Lakers and the Portland Trail Blazers have had “exploratory talks” regarding Trail Blazers' guard Raymond Felton. According to the source, talks have been ongoing for weeks and it is likely to involve Lakers' guard Steve Blake in the deal.
Инаку за денешната утакмица неможам да замерам на никој сите беа на ниво а посебно под обрачите доминиравме :):vozbud:
Доминираа мај ес под обрачите, 18 офанзивни имаа Мајами,поише и од дефанзивни што напраиле, нешто што не смееше да се дозволи во ситуација кога Бош не играше.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Може некој да ме просветли, што кур бара Трој Марфи у Лејкерс?
Заблагодари се на новиот скаутинг тим на Џим Бас.

Уште една причина зошто разгалените синчиња треба да им ја остават работата на професионалци. Батката веднаш по прошлава сезона отпушти 95% од вработените во клубот, вклучувајќи го и целиот скаутинг тим (еден од најдобрите во лигата)... и ги вработи како скаути брат му, братучед му, и пријателчето бармен кој нема никакво професионално резиме и за кој единствено се знае дека го викаат „Чез„... :)

Џим Бас е познат по изјавата на крајот од 80тите кога како копиљ кажа дека кошаркашките скаути се „преценети„ и дека било кои случајно избрани момци од првиот бар/кафана можат да ја сработат истата работа.
За среќа татко му Џери Бас, не го делеше ова мислење и на место пијаници од кафана го задржа the one and only :cuc: Џери Вест , кој потоа го донесе Шекил, го замени Дивац за свежо-драфтуваниот (од Шарлот) Коби, го драфтуваше Фишер, направи клупа окулу нив... и останатото е историја.

Што се дешава сега... не изгледа добро во секој случај. Вистина дека немаа среќа со забраната на размената за Крис Пол, ама и тука изгледа синот Џим не ги научил лекциите на искусниот татко и не си платил арач кај кадијата Штерн.
Тоа што го дадоа Одом за ништо (и за еден касен пик во 1ва рунда драфт) во ситуација кога и те како им требаа парчиња за размени и тоа што еве завчера не го земаа Бисли од Минесота за истото тоа ништо (Минисота сака да се отараси од Бисли)... зборува дека ЛА за прв пат во историјата ќе почне да штеди пари... ИАКО САМО ШТО ПОТПИША ТЕЛЕВИЗИСКИ ДОГОВОР НА ПОВЕЌЕ ОД 200 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ.

Рака на срце момци како Трој Марфи и МекРобертс се ок да ги имаш на клупа како 3та ротација на позицијата (никако како стартер или прва замена) и беа најдоброто што беше достапно. Ама кажете ми како овој нов „подобар„ скаутинг тим на ЛА не успеа, на пример, да го „примети„ еден Лин Џереми кој од Голден Стејт можеа да го земат за ништо??

Џери Бас. Врати се!!

(и удри му некоја заушка на син ти)

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
33 poeni Kobi Brajant..:icon_lol:
izgleda gospozata na krajot od klipot malku go povredi Lebron..

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Сепак Мич Купчак добро процени шо го даде Одом :) сега Ламар ќе игра во развојната лига :)

Член од
3 март 2008
Мислења
1.131
Поени од реакции
68
Нема некоја новост за некој трејд?
Ништо од Рашид, во Мајами ќе одел а најмногу моментално се збори за Фелтон во замена на Блејк и Морис мислам дека.Истотака и Ламар сакал да се врати во Лејкерс но сепак тоа да биде обострано поради правилата на НБА тоа нема да може да се случи до 1 јули.

Мое мислење е дека чим не ги потпишаа Рашид и Аренас како слободни агенти ,до 15ти ,односно до затварањето ќе се спрема нешто голем!Иако како поминува времето се попесимистичен сум , сепак само глупи луѓе во моментов во Лејкерс не би донеле барем еден PG кој им апла потребен ако сеознава сакаат да се стремат за нешто поголемо.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.242
Поени од реакции
46.591
Гнасен пораз во ситуација кога можеа да направат асална победничка серија, Мамба очаен а и одбрана многу добра му изиграа, бар од таму каде што ја гледав, крај на трета четвртина, не дека му замеруем, али она за кое зборев, квалитетот на клупата денес стапил на сцена, само 7 поени ... Заслужена победа на Детроит, нема што, Стаки искина, алал му вера и за цела партија и за кросоуверот и степбекот што му го удри на Коби, страшен поен ала Џордан на времето над Расел.

Вчера Клиперс изгубија, претходно и Спарси, не смееа да си дозволат сеа ваков луксуз зашто можат и до второ место да дојдат, вчера со поразот на Клиперс трети беа, нејсе, за жал уште еднаш се удира потврда на убер слабата клупа која ја имаат, поебувањето со Одом и ред други потези што (не) се извлекоа и кои можат многу да му наштетат на тимов сезонава но сеуште постои простор колку толку работите да се оправат па дури и апла да се свртат во наша корист.

Чекаме асален трејд, до тогаш според мене максимумот е трето место на Запад што и не е до толку лошо кога ќе се земе се у предвид, но самото тоа што знаеш дека немаат теоретска шанса за титула во една ваква ситуација ќе фрли многу кал за елејел оваа сезона.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
. Ама кажете ми како овој нов „подобар„ скаутинг тим на ЛА не успеа, на пример, да го „примети„ еден Лин Џереми кој од Голден Стејт можеа да го земат за ништо??

Џери Бас. Врати се!!
The Lakers were not able to sign Lin after he was waived by Golden State because the Houston Rockets put in a waiver claim for him and were rewarded his rights because they had a worse record than the Lakers last season. The Lakers did not put in a waiver claim for Lin after he was cut by Houston and he was snapped up by New York.
После Хјустон, ја зафркнаа работата.

А Џери има здраствени проблеми и тешко да се врати. Се чека на Џими и Мич да направат некое Рондо, упс...некое чудо ;)

P.S Утрешниот дуел на вечерта - Џон Вол vs Фишер. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom