Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.951
Поени од реакции
23.090
Абе кој како сака нека каже,али коа Коби више нема да игра,готово сите кје избегаат од Лејкерс претежно,иначе Коби си е легенда уште сега,Каков Џордан,Какви глупости.. Коби Тхе Легенд !

Ќе дојде некое ново чудо .. Лејкер никогаш не се оставал без некој феномен..Чемберлен,Меџик.Џабар,Шек,Брајант..Ќе дојде некој друг не се секирај..

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.951
Поени од реакции
23.090
Виновен ако не освоиме титула
Еден од најдобрите дефанзивни играчи во НБА лигата, Рон Артест им порача на навивачите на ЛА Лејкерс во случај да не ја одбранат шампионската титула да го обвинат него.

Минатата сезона, негова прва и единствена во дресот на Хјустон Рокетс, 30-годишниот кошаркар имаше просек од 17.1 поен, 5.2 скока и 3.3 асистенции. Во десет НБА сезони минати во Чикаго, Индијана, Сакраменто и Хјустон остваруваше просечно по 16.1 поени и 5.1 скока по натпревар, а во 2004 година и официјално беше избран за најдобар одбранбен играч во лигата.

"Ако не го повторат успехот од минатата година навивачите имаат право мене да ме обвинуваат. Шампионската титула ја освоија во минатата година, а јас сум придодаден член. Навивачите очекуваат повторување на успехот, сите во Лос Анџелес исчекуваат нов прстен. Ако не дојдеме до него, јас сум тој кој ќе биде виновен и навивачите својот гнев ќе имаат право да го вперат кон мене. Можат слободно на мене да фрлаат со домати и се останато", изјави контроверзниот и секогаш склон кон инциденти кошаркар, кој на Лејкерси им се приклучи на 8 јули потпишувајќи договор на пет години вреден околу 33 милиони долари.

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Јас мислам дека годинава во финале ке играат Лејкерс пак ама сеа со друг противник Кливленд и нормално дека па ќе тепаме :vozbud: а за Коби ако се пензионира тука е Сун Јуе шо игра во втората лига на нба таа д-фендерс и тој е следниот шутер во лејкерси а иначе лејкерс никогаш не се оставиле без добар и квалитетен играч така ќе биде и после коби

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Виновен ако не освоиме титула
Еден од најдобрите дефанзивни играчи во НБА лигата, Рон Артест им порача на навивачите на ЛА Лејкерс во случај да не ја одбранат шампионската титула да го обвинат него.

Минатата сезона, негова прва и единствена во дресот на Хјустон Рокетс, 30-годишниот кошаркар имаше просек од 17.1 поен, 5.2 скока и 3.3 асистенции. Во десет НБА сезони минати во Чикаго, Индијана, Сакраменто и Хјустон остваруваше просечно по 16.1 поени и 5.1 скока по натпревар, а во 2004 година и официјално беше избран за најдобар одбранбен играч во лигата.

"Ако не го повторат успехот од минатата година навивачите имаат право мене да ме обвинуваат. Шампионската титула ја освоија во минатата година, а јас сум придодаден член. Навивачите очекуваат повторување на успехот, сите во Лос Анџелес исчекуваат нов прстен. Ако не дојдеме до него, јас сум тој кој ќе биде виновен и навивачите својот гнев ќе имаат право да го вперат кон мене. Можат слободно на мене да фрлаат со домати и се останато", изјави контроверзниот и секогаш склон кон инциденти кошаркар, кој на Лејкерси им се приклучи на 8 јули потпишувајќи договор на пет години вреден околу 33 милиони долари.
Ова колку да ги крене моралот и потенцијалот на играчите и навивачите ! Храбар потег од страна на новакот во тимот на Лејкерси :helou:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.951
Поени од реакции
23.090
Најпродаван дресот на Брајант
Коби Брајант ја предводи листата на НБА кошаркари со најмногу продадени дресови во Европа, објавија од НБА. Податоците се однесуваат на натпреварувачкиот период од минатата сезона 2008/2009 и на дресови продадени во овластените спортски продавници. Бројките не се познати.

На првите четири месеци останаа истите кошаркари како и во претходната година. Брајант го следат Кевин Гарнет, , По Гасол и Леброн Џејмс. Двејн Вејд од осмо се проби на петтото место.

Меѓу 15-мината најпопуларни, осум дресови се од европските кошаркари.

Топ 15 НБА играчи со најмногу продадени дресови во Европа:

1. Коби Брајант, ЛА Лејкерс
2. Кевин Гарнет, Бостон Селтикс
3 По Гасол, ЛА Лејкерс
4. Леброн Џејмс, Кливленд Кавалирс
5. Двејн Вејд, Мајами Хит
6. Тони Паркер, Сан Антонио Спарс
7. Двајт Хауард, Орландо Меџик
8. Андреа Барњани, Торонто Рапторс
9. Хозе калдерон, Торонто Рапторс
10. Пол Пирс, Бостон Селтикс
11. Дирк Новицки, Далас Маверикс
12. Руди Фернандез, Портланд Трејлблејзерс
13. Марко Белинели, Голден Стејт Вариорс
14. Јоаким Ноа, Чикаго Булс
15. Гилберт Аренас, Вашингтон Визардс

Келати го засилува ЛА Лејкерс
Новото засилување на актуелниот НБА шампион, ЛА Лејкерс е 196 сантиметри високиот бек шутер од Еритреја, Томас Келати.

Вчера беше потврден трансферот на 27-годишниот кошаркар, кој никогаш не заврши на НБА драфтот. Келати порано играше за универзитетот Вашингтон, но потоа почна да гради европска кариера.

Во текот на 2005 година дојде во белгискиот тим Дексија, а потоа две сезони го носеше дресот на полски Туров. Добрите игри го одведоа во посилни клубови, а минатата сезона одигра одлично во дресот на Уникаха Малага, каде имаше просек од 12 поени и два скока на натпревар.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Фил Џексон: „Гасол лета во облаци!“
4.10.2009.
Актуелниот тренер на ЛА Лејкерс, Фил Џексон, излезе со низа критики на сметка на По Гасол, човекот кој заедно со Шпанија пред неколку недели стана европски шампион.
Image По враќањето во САД очигледно Гасол се уште не е навикнат на редовните НБА обврски, па тоа го налутило Џексон, кој за американските новинари изјавил:

„Гасол тренира полошо од било кој друг играч со кого сум работел и бил под мое раководство. Мора нешто да се преземе, ако сака да игра во новата сезона“- се заканил Џексон.

Исто така Џексон го обвинил Гасиол за преценување. Гасол, пак, изјавил за шпанските меидуми дека нема претстава зошто тренерот се нафрли врз него пред стартт а сезоната, кога тој се труди како и сите други во тимот.

Што се случувa?

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
4.10.2009.
Актуелниот тренер на ЛА Лејкерс, Фил Џексон, излезе со низа критики на сметка на По Гасол, човекот кој заедно со Шпанија пред неколку недели стана европски шампион.
Image По враќањето во САД очигледно Гасол се уште не е навикнат на редовните НБА обврски, па тоа го налутило Џексон, кој за американските новинари изјавил:

„Гасол тренира полошо од било кој друг играч со кого сум работел и бил под мое раководство. Мора нешто да се преземе, ако сака да игра во новата сезона“- се заканил Џексон.

Исто така Џексон го обвинил Гасиол за преценување. Гасол, пак, изјавил за шпанските меидуми дека нема претстава зошто тренерот се нафрли врз него пред стартт а сезоната, кога тој се труди како и сите други во тимот.

Што се случувa?
ќе го спушти од облаци и пак ќе игра на високо ниво и пак ЛАЛ ќе се ШАМПИОНИ!

Ете тоа се случува!

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.951
Поени од реакции
23.090
4.10.2009.

Што се случувa?

Гасол да небиде толку изненаден..Фил знае кој колку дава на тренинзите..Не е од вчера..

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.951
Поени од реакции
23.090
Лејкерс фаворит за нова титула
Генералните менаџери на сите НБА екипи во спроведената анкета пред почетокот на најголеми шанси за освојување на титулата му дадоа на актуелниот првак ЛА Лејкерс.

Во анкетата која ја направи официјалниот сајт на најсилната светска кошаркарска лига во триумф на Лејкерси веруваат дури 61 проценти од анкетираните генерални менаџери. Осумнаесет проценти пак веруваат дека титулата ќе ја освојат Бостон или КЛивленд.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.936
Поени од реакции
8.833
со душа ги чекам натпреварите на Орландо против Лејкерс двата најдобри тима и во новата сезона според мене, се надевам на крај Орландо ќе слави

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
4.10.2009.

Што се случувa?
99.9 % ова е лага. Секојдневно пратам што се случува и прилично сум сигурен дека е ова измислица. Дај ми валиден амерички линк ако сакаш...

P.S Вчера Лејкерс славеа против Голден Стејт во подготовките...еве стара фаца, која не ме изненадува повеќе...

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.951
Поени од реакции
23.090
P.S Вчера Лејкерс славеа против Голден Стејт во подготовките...еве стара фаца, која не ме изненадува повеќе...

[/quote]

Секоја чест за Браун како заби...

Kajgana Shop

На врв Bottom