Фан Клуб: Шпанија

I

IBIZA SOUND

Гостин
so dvajca napagjaci mislam deka mnogu po ke i ode na spanija,od kolku so eden kako so igrase deneska se do vleguvanjeto na tores

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Сите одиграа слабо.... единствено преодна отценка може да им се даде на Алонсо Навас и Рамос...

Пике и Пујол гадно се заебаа за голот, заедно со идиотот Бускетс. Ништо не видовме од креативноста на Чави, Алонсо имаше многу подобри додавања од него. Рамос и Иниеста премногу себично се испонашаа во неколку ситуации.

Виља... па играше бе тој? Не го видов... :jaj: Торес имаше шанси, ги заеба... Навас одигра солидно, од Педро не ни очекував подобро.

Мислам дека против Хондурас и Чиле мора да се иде или со Торес и Виља од прва, или со Фабрегас или Навас место БукстеЦ.

Vamos!

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Додека игра Бускетс пред Цеск, нема ништо добро да видите од Шпанциве ми се чини.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Голот падна по грешка на Чаби Алонсо на средина, колку за информација на мадридистите.
Голот падна по грешка на Силва, по грешното додавање во прва минута...:tapp:

Пике нека брка комарци уште малку, лето е.

Член од
15 август 2009
Мислења
237
Поени од реакции
9
Сите одиграа слабо.... единствено преодна отценка може да им се даде на Алонсо Навас и Рамос...

Пике и Пујол гадно се заебаа за голот, заедно со идиотот Бускетс. Ништо не видовме од креативноста на Чави, Алонсо имаше многу подобри додавања од него. Рамос и Иниеста премногу себично се испонашаа во неколку ситуации.

Виља... па играше бе тој? Не го видов... :jaj: Торес имаше шанси, ги заеба... Навас одигра солидно, од Педро не ни очекував подобро.

Мислам дека против Хондурас и Чиле мора да се иде или со Торес и Виља од прва, или со Фабрегас или Навас место БукстеЦ.

Vamos!

haha,postov mi izgleda poveke si probal da kritikuvas igraci od barcelona nego da pisuvas nesto drugo:uvo:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
СО кој памет Дел Боске го игра Бускетс пред Фабрегас па и Навас сварно не ми е јасно!
Ништо страшно мислам дека со 2 победи Шпанија ќе си заврши работа.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
haha,postov mi izgleda poveke si probal da kritikuvas igraci od barcelona nego da pisuvas nesto drugo:uvo:
Па така и беше убаво си пишал човекот. Алонсо нешто само што направи. Чави на полувреме беше на 5 или 6 место во прецизност на пасови, Бускетц дрво невидено, на Пујол му ја изместија кичмата а на Пике му ја расцепија главата. Можеби Пике изигра нешто бидејќи имаше добра шанса но сепак он е дефанзивец а не шпиц играч

B

boki10messi

Гостин
Me nervira samo sto Kataloncite gi kritikuvaat madridistite, a madridistite gi kritikuvaat Kataloncite.:toe:

Moj komentar:
Iker bese dobar, imase malku vina za golot i napravi i nekoi nesigurni intervencii, ama vo glavno bese dobar.
Odbranata sarenolika: Puyol bese totalno otsecen, skoro i da ne igrase, Pique bese dobar, pred da primime golot izgleda koga mu ja puknaa arkadata, mu istece mozokot, pa malku se zbuni, ama sepak ke recem: od TV e mnogu polesno odkolku na stadion. Ramos, zver(zaedno so Dani, Lahm i Maicon najdobri bekovi voopsto), odlicen i vo odbrana i vo napad, na momenti sebicen, ama bez da napravi seriozna greska. Capdevilla, prosecno, nitu otskokna vo nesto, nitu napravi nekoja greska, standard, kako i sekogas.
Sredinata: Busquets, mislam deka ne zasluzuva da bide vo prviot sostav, Xabi e daleku podobar destruktivec od nego. Busquets znae da odigra eden natprevar na nivo, ama narednite 5 ke bidat katastrofa. Kako sto kazav pred nekolku strani, smetam deka treba Del Bosque da igra so 1 destruktivec, toa e Alonso, koj na ovoj natprevar bese fantasticen, iako ne e nisto novo, zaedno so Xavi se motorite na ekipata. I ovoj natprevar imaa prekrasni i tocni pasovi, a mora da se spomene i preckata na Xabi. Iniesta spored mene, definitivno man of the match. Ednostavno, go imase sekade na terenot, fantasticen, go ostavi srceto, i zaedno so Xabi i Xavi, se nezamenlivi vo sredinata na Spanija. Silva, cesto menuvase pozicii, pocesto igrase na individualna igra, otkolku na kolektivna, retko dodavase, i zagubi mnogu topki, a i propusti nekolku dobri sansi.
Villa, eden od tie koi mnogu se trudea, no sepak ovoj natprevar ne mu pojde od raka, sepak bese mngu cuvan od odbranata, a mislam deka trebase da si zeme poveke sloboda, koga doagjase do topka, pocesto da sutira, a toj nesebicno dodavase, najcesto na Silva i Torres, koi nemaa zavrsnici.

Toa e moj pogled na natprevarot, za toa kako igraa Spancite. Se na se, odlicen natprevar, falese samo zavrsnica, nekoj koj ke gi iskoistese sansite, pa zatoa dojde i kaznata od Switzerland, koj imaa 2-3 sansi, no si gi iskoristija, a vo fudbalot sekogas se brojat golovite,
Sepak, veke vo vtoroto kolo ocekuvam daaleku podobra igra, so podobra zavrsnica i so mnogu golovi vo mrezata na Chile ili Honduras, zavisi so koj igrame prvo.

--- надополнето ---

Уште се чудам како Бускетс игра пред Туре у Барса. Ама баш ништо не нуди у тимов, али се плаши Дел Боске да иде поотворено и му се врати. Или со двајца у напад или ништо.
Johan Cruyff mu e dedo, taka da toa ne me cudi, me cudi kako vo Spanija ima zagarantirano mesto vo prviot sostav.:toe:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
^ Јас се прашувам како кај вас е прва постава? Како уствари го зеле за Шпанија, па дури и игра прва ? Гревој.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Видете... Пишувате на памет! Точно е дека Бускетс е дрво невидено, јас не можам да го гледам на терен. Ама го ставате Фабре, за негова замена. Фабре е бекап за Чави и Иниеста... Најдобриот состав што според мене Дел Боске ТРЕБА да го игра од следниот натпревар е следен....
Касиљас
Рамос-Пиќе-Пујол-Капдевиља
Алонсо
Чави Иниеста
Силва
Виља Торес

Инаку денес ИНИЕСТА беше ИГРАЧ НА НАТПРЕВАРОТ!!!!!!!!!!!!!!!

B

boki10messi

Гостин
Torres nikako. Mu treba vreme za celosno da se vrati od povredata, podobro voopsto da ne vleguva vo igra, otkolku da se maci po terenot.
Inace, moze i 4-3-3 formacija da se proba vo ovoj stil:

Casillas

Ramos - Pique - Puyol - Capdevilla/Arbeloa

Xabi
Xavi - - - Fabregas

Pedro - - - - - Iniesta
Villa

Ili, istata formacija samo:

Casillas

Ramos - Pique - Puyol - Capdevilla(Arb)

Xabi
Xavi - - - Iniesta

Navas(Pedro) - - - - - - - Silva
Villa

Член од
21 јуни 2007
Мислења
1.446
Поени од реакции
10
boki таа доле е најдобрата можна постава според мене :)

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Torres nikako. Mu treba vreme za celosno da se vrati od povredata, podobro voopsto da ne vleguva vo igra, otkolku da se maci po terenot.
Дали ти ова озбилно го напиша? Се надевам дека се шегуваш ...

Секундата кога влезе Торес, Шпанија доби напад. Не дека Виља е слаб, тотално спротивно, само што формацијата и тактиката не одговараше. Да го имам тој состав што го има Дел Боске и да играм 4-5-1????
Бускетс, Чави и Алонсо во исто време на теренот? Зошто?

Исправка: Бускетс на теренот? Зошто?

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290

-------------Casillas
Ramos - Pique - Puyol - Capdevilla
------------Xavi--Xabi
-----Silva---Fabregas----Iniesta
---------------Villa/Tores

Незнам само дали Силва игра десно,ако не,Навас може таму да игра.:))) Како и да е,сметам дека ова е најдобриот состав.:))

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Погрешна тактика спороведе Дел Боске,како прво Чави го играше веднаш зад напаѓачите а он треба да игра на местото на Бускетс!!Значи место Чави треба да игра на негово место Фабрегас одма зад Виља,лево Силва а десно Ињеста!!Ако игра со ваква формација Дел Боске ке ја има најаката средина во свет и ке го освои шампионатот

--- надополнето ---

-------------Casillas
Ramos - Pique - Puyol - Capdevilla
------------Xavi--Xabi
-----Silva---Fabregas----Iniesta
---------------Villa/Tores

Незнам само дали Силва игра десно,ако не,Навас може таму да игра.:))) Како и да е,сметам дека ова е најдобриот состав.:))
Е токму за оваа зборев,сеа видов дека си пишал пред мене!!Ова е најдобарата формација на Шпанија

Kajgana Shop

На врв Bottom