Фан Клуб: Челзи

G

Geezer

Гостин
Мораше да има драми. 4 гола на гости е одлична работа. Нападот беше ефикасен, освен оние најистурените, кои се редовно бескорисни, што во напад ( Торес и неговата шанса ), тоа и во одбрана ( маркирањето на Бардсли од страна на Ба ).
Хазард даде фантастични голови, Лампард со гол и асистенција беше исто така добар, Мата солиден, другото просек.

Она што го промаши Торес, во 99 проценти од случаите, Перси и Суарез го погодуваат. Е сега поради тие голови на Перси, Јунајтед лани освои титула, бидејќи беа многу значајни. Да го дадеше Торес тоа, немаше да стравуваме докрај. Тој не го даде, па лесно можевме да завршиме само со бод. Истото важи и за Ба и неговите пропуштени шанси.
Очајно ни фали напаѓач, колку и да не го признава тоа Мурињо. Лукаку, еден квалитетен и еден од младиве, за наредна сезона. Овие тројца што ги имаме треба да не напуштат.

Одбранава. Јас не сум видел понеконстантна. Минатиот натпревар, Тери и Кејхил беа феноменални. На овој натпревар скроз изгубени. Неверојатни осцилации се тоа.
Ивановиќ мора да седне на клупа, Азпи оди десно, Кол се враќа во тим. А и не би било лошо Луиз да поигра наместо Тери, стариов мора малку да одмори за да остане во живот.
Овој сегмент мора да се поправи, особено сега кога стануваме поконкретни и поефикасни во нападот.

Сега е период кога дел од екипите ќе се издвојат на горниот дел од табелата и тие екипи ќе ја водат битката за титула до мај. Ние дефинитивно ќе бидеме и сме дел од врвот, но второ место не ме задоволува. Особено не ако Арсенал е пред нас. Останувам позитивен засега.

UNKNOWN_ARTIST

Blue is the colour!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
892
Поени од реакции
555
Вакви безвезални голови ваљда нема да примаме секоја утакмица. Одбраната на моменти ни делува како да нема начин да се пробие, а во случајот пак вчера, како тотално аматерска. Ама вакви голови се примаат еднаш во 10 утакмици. Неможе секогаш од вакви карамболи да примаме голови.

Со ваков Хазард, Челзи може ептен далеку. Само што ептен е периодичен. Сега 3-4 мечеви ќе изигра на врвно ниво, после неколку ќе се влече по теренот. Но ајде 22 години има, така да од него може да се очекува само напредок и ништо друго. Го гледав вчера мечот и реприза на СК, па можам да кажам оваа утакмица му е во топ 3 во Челзи. Фантастично изигра.

Вилиан - добар вчера, како одминува времето така повеќе и ќе очекувам од него. На почетокот се гледаше дека игра со грч во нозете што се вика, ретко кога се обидуваше да дрибла, да направи вишок, да претрча. Најчесто додаваше до игачот кој е најблиску до него, едноставно му требаше време да се опушти, и да го тргне притисокот од него. Сепак игра во ПЛ, па кога ќе се земе предвид и фамата која се дигна за неговиот трансфер, прегледите во Тотенхем, па и цената, сигурно дека ќе има влијание врз неговата игра. Според мене тој, Хазард, и Мата помеѓу нив се идеалната тројка позади напаѓачот.

И уште нешто. Ни фалат голови од НАПАЃАЧИТЕ. Не знам до кога ќе се мачиме со топло - ладно играта на Торес и неговите зицерски и смешни промашувања. Па вчера бе мајката, имаше време и да ја застане топката и да го праша голманот кај сака да му шутира, ама како и секогаш или се плетка со вишок потези или избрзува. Влеваше надеж последните неколку утакмици, трчеше, се трудеше, како во одбрана, така и во напад, но со вакви игри како вчера местото не му е ни на клупата.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.320
Поени од реакции
1.277
Забравих вчера да пишам за Торес. До сега немам пишано нешто лошо за него и секогаш бев трпелив и се надевав дека ќе видиме барем 1/4 од она што беше во Ливерпул. Со вчерашниот промашок го изгубив трпението и веќе не стојам позади него и сум за негово продавање. Мора да донесеме некој јак голгетер доколку сакаме да се бориме за повеќе титули. Не можеме секогаш да се вадиме со голови од крилата. Да се продаде Торес на зимо, да се донесе некој топ напаѓач ова зимо и на лето и Ба и Ето да си отидат а Лукаку да се врати. :cool:

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Член од
16 јули 2010
Мислења
3.095
Поени од реакции
2.039
Значи во пл нема лесно гостување. Без разлика дали тимот со кој се игра е прв или последен треба да се има пристап како кога се игра дерби.

Очекував лесна победа, ама се испостави дека Сандерленд се поопасни од што изгледаа.
Од играта сум задоволен (севкупно со Шотон) 2 натпревари 7 гола. Ете им одговор на добро познатите критичари дека Мурињо играл антифудбал.

Во секој голем тим си треба играч што може да направи разлика на терен, вчера тоа беше Хазард. Според мене имаше перфектен настап, да не и беше толку расположен кој знае што ќе се случеше.
Најдобра партија до сега од како е во Челзи, само така нека продолжи.

Мата е тимски играч, не е од типот на Хазард кој ќе може да земе топка од сопственото поле, да помине се живо и да постигне гол.
Мата ги разигрува соиграчите, им дава поголема слобода и употребливи топки. Тоа не изгледа толку доминантно како играта на Хазард, но е итекако продуктивно.
Гледате и сами од како е во тимот дека Челзи игра потечен, побрз и поубав фудбал. За тоа говори и бројката на постигнати голови.

Лампард е убедливо најдобриот и најинтелегнтинот фудбалер што има заиграно за Челзи и еден од 5-те најдобри играчи во пл на сите времиња.

Доста фалење... :D

Позитивно беше се освен одбранта. Срамота е да се прими 4 гола од екипа која после 13-кола има дадено 8 гола. И тоа сите голови паднаа на бизарни грешки.
Првиот заради евтин и глуп фаул на Аспи. Основно правило во фудбал е да не се прават безпотребни фалули во зона на шут.
Другите 2 беа каранбол -флипер голови, а и двете топки беа лесни за исфрлање само требаше некој повисок да ја брани првата статива.
А па уште потрагично ќе беше доколку Џонсон ја искористеше таа шанса за 4-4.

Шансата што ја промаши Торес, можеше да не чини титула.
Не ми е јасно како само успеа да промаши, па тоа беше полесно да се погоди од што промаши. Сигурен сум да имаше таква шанса некој напаѓач од 4 Анг. дивизија дека ќе погодеше.
Стварно се трудни покрива во дефанзива трча многу, но негова работа е да дава голови, тоа му е работно место.
Незнам некао ми е жал за него гледам дека постојано се обидува не престанува да се бори, но во тим што има амбиции за сите трофеи мора да покаже квалитет за да може да игра во него.

Толку следна Стоук и пак победа. :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.765
Поени од реакции
52.741

March 23rd 1986: Chelsea players Doug Rougvie and Pat Nevin celebrate after Chelsea's 5-4 victory over Manchester City in the 1986 Football League Full Members' Cup Final at Wembley Stadium.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.320
Поени од реакции
1.277
Frank Lampard: "Eden Hazard was different class (against Sunderland). It's the best individual performance I have seen in a while."
Gary Cahill on Hazard's performance vs Sunderland: "Eden was unplayable... When he is playing like that there are very few better than him. He was the full package."
Доколку постално игра вака, ќе имаме многу повеќе победи. Некогаш ни недостасува индивидуален потег кој ќе ја реши утакмицата а според мене тој може да го направи тоа. Некогаш се влече по терен, а кога е така, ретко победуваме.

H

HoT IcE

Гостин
Добар меч беше, иако примивме 3 смешни гола, ја контролиравме играта и игравме конкретно во напад. Ваков Челзи сакам да гледам во напад, мислам дека Хазард, Мата и Вилиан е најдобрата тројка позади напаѓач во моментов, имаме добар проток на топка и многу брза игра по крила со нив.
Вилиан колку повеќе го гледам, толку повеќе сум благодарен на Роман што го донесе. Црнчето оре по терен, каква брзина, експлозивност и пасови има, страшен е, и некако ми изгледа дека многу убаво се пронаоѓа со Мата, вчера видовме страшни дупли пасеви од нив двајца, ко цел живот да играле заедно.:)
Играч што сакам да го истакнам е Хазард, значи ова е Хазард од Лил, ова е Хазард кој сите го знаат, и треба вака да игра константно. Делумно е негова вина зошто не е константен со вакви игри, делумно на тренерскиот штаб на Челзи. Мора да му се даде слобода во игра и да прави соло потези и продори за гол, налик Роналдо во Реал Мадрид. Затоа што кога не иде на терен и неможеме да створиме шанса, Хазард е човекот кој знае да направи потег со кој знае да избаци двајца од позиција и да постигне гол, значи мора да му се даде таква слобода во игра, бар против екипи како Сандерленд. Досега сите го гледаме дека игра многу за тимот и дека многу трча, и напад и одбрана, ама од него мора да бараме игра како против Сандерленд, затоа што мора да има некој кој ќе прави разлика, а ниту Мата, ниту Оскар, ниту никој друг неможе да направи таква разлика како тој што може, неговиот потенцијал е страшен, мора да се развива повеќе во играч кој ќе прави разлика отколку во играч кој само ќе гледа да асистира.
Друга работа, изгубив секакво трпение со Торес, првин промаши зицер после корна, после промаши уште еден чист гол. Значи таков играч и после сите добиени шанси и доверба не смее веќе да се толерира. Видовме како излезе работата со Лукаку, неможеме да му се лутиме зошто зборува кога не доби шанса поради ваков Торес кој константно добива доверба ради 50 милиони. Ниту Ба, ниту Ето не се материјал за Челзи.
Може да се каже дека од последните два меча сум задоволен освен со одбраната која ќе мора да се поправи, има напредок во игра, играме подобро во напад, конкретно и од првата минута напаѓаме, за разлика од претходните мечеви каде чекавме на контра. Мурињо нека си ги собере гомната, да зборува помалце, и во јануари очекувам Лукаку да го врати, пошто со вакви анемични напаѓачи титула не се освојува.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Уелкам бек кумановац :D

Mourinho confirms that Luiz is out of tomorrow's game, Eto'o is back, and Oscar is better but he's not sure whether he will play.

Mourinho on Stoke : 'They have very good players, a very physical team'.

Mourinho: 'This week is a hard week, especially playing on a Sunday, and then finishing playing again on a Saturday.'

'The players will have Sunday off, as it's important for them to rest.

Mourinho on the Sunderland game: 'It's a good feeling when you are in trouble and you survive

Mourinho on S : 'They will be difficult to play against for sure.'

'We want to improve, we want to win the next match. Hopefully at the end of the season we will be there fighting.'

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А мор, утре ќе не даваат на СК6 или СК7 ?

H

HoT IcE

Гостин
Златни стримчиња :/ Ама како и да е, гледање руски стримови е како stand-up комедија, прејако си е! ИВАНОВИИИЧ ПАДАААЧАА ТОПКААА! АУ КАКОВ НЕТОЧЕН ШОТ НА ЛАМАПРД..:vozbud:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.047
Поени од реакции
11.675
Младите ги плеснале младите на Кардиф 4-0. Бејкер од пенал, автогол, Кивомиа (или како и да се чита) и Бога.

Ту бе за едно. Не' даваат на СК4. (n)

@dragonsky Како успеваш да си на цел форум (ок, не сите подфоруми, али повеќето :D) да коментираш, да лајкуваш сфе?! :D Идеш некад на предавања, нешто спремање колоквиуми? Д

Kajgana Shop

На врв Bottom