Фан Клуб: Челзи

F

fantomX

Гостин
Специјален поздрав до fantomX :

Oд луѓе што мислат негативно се нема корист. Да те бидуваше до толку наш драг fantomX немаше да дремеш на форум и немаше на секого да му ставаш затка демек " затка " , напротив ќе те имаше во некој од големите светски фудбалски клубови и ќе им држеше часови со твоите негативни филозофски мислења.
P.S : Имаш поздрав од Тери , рече многу те сака :)
Јас кажувам мој став и ако некој има нешто контра на истиот, можи слободно да се искажи, па да видиме шо е како е. Ама ти се решаваш за личен напад врз мене. Тажно.

Негативно?
Дека Челзи има понеквалитетен состав и од Баерн и од Реал? Па има.
Дека Челзи има прекалени играчи кои ако им е денот погоден, можат да совладаат секаков противник? Исто така, има.

Јас никогаш не би можел да бидам фудбалски тренер, затоа шо кога играч ќе направи нешто како Тери во вторникот, ќе јаде бокс. За правдањето, уште еден. За тоа шо такво нешто направил играч во кој би имал максимум доверба како тренер на тимот, и трет бокс.
Поздрави го и ти Тери ко ќе се видите на тренинг. Море бакни го од мене, со онаков, негативен бакнеж.

Не знам шо друго не би ти било јасно, прашај ако има нешто.
.
--- надополнето: 27 април 2012 во 12:24 ---
Не знам колку си ти компетен да зборуваш за мојата возраст, и неможам да те сватам што сакаш да постигнеш со таков песимизам, и глумење слепец на факти пред кои и богови молчат.
Од тоа што те имам видено, по постови како размислуваш, баш ти си некое детенце кое се крие зад ник Фантом кој ти совршено одговара, и хејта се живо и диво, притоа глумејќи дека е фан на Челзи.
Вистински фан на Челзи не зборува и пишува како тебе, сите се свесни, сите честитаа само ти продаваш овде муда за бубрези, извини, ама така е.
Најверојатно поентата на песимизмот е да си јачаш его, демек секогаш сум јас во право, и секоја грешка на играчи или Челзи ти остро ја овде критикуваш и потенцираш дека претходно си го предвидел ова, my ass.
Само дете можи да кажи дека дуелите со Барселона биле наши финалиња, оти главното било шо нив сме ги уништиле и сме им вратиле за поразот од 2009.
Кој песимизам? Дека сметам оти Челзи можи да го добие Баерн и со Фереира и Малуда во составот? Поголем оптимизам од то нема да најдиш.

Хејтам хејтери, по потреба.
Ама сум фаца, а? :facepalm:
И пак ќе ги исхејтам сите ретардирани кои пред 3 години се палеа ко мајмуни како севишната Барселона го совлада антифудбалот, а сега беа за Челзи само за истата таа Барселона да биди поразена а во финалето пак ќе бидат контра Челзи. Многумина сигурно си се пронајдоа, не знам тебе шо те мачи тука.

Критикување на секоја грешка не е песимизам, тоа е едноставно критикување на секоја грешка. Шо сум предвидел не знам, то дека Тери ќе се однесува ко најголем аматер во полуфинале на ЛШ а потоа неговите соиграчи маестрално ќе го покријат тоа, сигурно не. Дека АВБ толку ќе успее да го закопа Челзи в дупка, и то не сум предвидел, впрочем бев еден од најголемите оптимсти за него. Дека Ди Матео вака ќе ја сврти работата, исто не.
Со шо доаѓаме до заклучокот, шо ти е проблемот со мене?
--- надополнето: 27 април 2012 во 12:29 ---
Околу тренерското место, најпаметна работа би била договор на 1 година за Ди Матео.
Па следното лето пак да се види шо е и како е.
То е единствената апсолутно идеална рабтоа која може да се види од кај Барселона - одност кој го има Гвардиола со клубот како тренер. Најфер за сите страни.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
По порталине веќе се пишува дека Педеракис (Гвардиола) ќе си оди од Фарса (Барса)

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
И пак ќе ги исхејтам сите ретардирани кои пред 3 години се палеа ко мајмуни како севишната Барселона го совлада антифудбалот, а сега беа за Челзи само за истата таа Барселона да биди поразена а во финалето пак ќе бидат контра Челзи. Многумина сигурно си се пронајдоа, не знам тебе шо те мачи тука.
Е ова ти беше, ама онака .. баш на место.
Никој не навиваше за Челзи од шо ги сака, зборувам за фанови на други клубови.

H

HoT IcE

Гостин
Само дете можи да кажи дека дуелите со Барселона биле наши финалиња, оти главното било шо нив сме ги уништиле и сме им вратиле за поразот од 2009.
Кој песимизам? Дека сметам оти Челзи можи да го добие Баерн и со Фереира и Малуда во составот? Поголем оптимизам од то нема да најдиш.

Хејтам хејтери, по потреба.
Ама сум фаца, а? :facepalm:

Критикување на секоја грешка не е песимизам, тоа е едноставно критикување на секоја грешка. Шо сум предвидел не знам, то дека Тери ќе се однесува ко најголем аматер во полуфинале на ЛШ а потоа неговите соиграчи маестрално ќе го покријат тоа, сигурно не. Дека АВБ толку ќе успее да го закопа Челзи в дупка, и то не сум предвидел, впрочем бев еден од најголемите оптимсти за него. Дека Ди Матео вака ќе ја сврти работата, исто не.
Види, јас немам никаков проблем со тебе, но во моменти на најголема гордост и радост за фанови на Челзи ти јадеш бурек за сите играчи, на сите најде грешка и преставуваш некој вид на "partybreaker" на фан клубов.
Плус, им се нафрли на сите кои честитаа за пласманот во финале, ајде те разбирам за одредени фанови да се нафрлиш, но ти удри по сите. Плус истите тие што беа против Барселона, на темата за ЛШ се изјаснија дека во финале ќе бидат за Челзи, а и неможам да сфатам па што се замараш ти толку со тие фанови, just go with the flow..

Еве едно сценарио што го предвидувам со оглед на отказот на Пеп.
Гвардиола си оди од Барселона, и потпишува договор со Интер.
Ди Матео добива договор на една година, и секоја година продолжување на истиот зависно од резултати.
АВБ ќе потпише договор со Барселона на 3 години, и ќе почне да прави растур во Примера, додека во ЛШ уште следната сезона пред првиот тим кој ќе игра бункер, ќе потклекне и он, и целиот тим, и воедно ќе прими 5-6 комада.

Но доколку ова мое сценарио добие друг тек, односно ако Ди Матео не добие договор од Челзи, без разлика дали ќе освои ЛШ, и на негово место биде доведен Гвардиола, јас овде на форумов и официјално се откажувам од Челзи, и од сета моја љубов кон овој клуб, се додека Абрамович е газда.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Без Луиз и Бане против КПР? Па кој ќе игра тогаш? Ако може Чалоба да игра не ќе е лошо....

H

HoT IcE

Гостин
И јас не знам со кој ќе играме во одбрана против КПР.
Од централни дефанзивци само Тери е спремен за игра, Луиз, Бане и Кехил се надвор од игра.
Мислам дека Роби ќе стартува со Хачинсон и Тери како централни дефанзивци, со Бертран лево и Фереира лево, неверувам дека Босингва ќе игра, и тој е преморен од дуелот со Барселона, па мислам дека вака би изгледала наша задна линија.

Доста проблеми пред дуелот со КПР, но верувам во добра партија на нашите момци, затоа што се свесни колку е битно да се победат сите утакмици до крај, а и верувам дека Роби ќе изведе добар тим.
Досега само еднаш ги имам погодено првите 11 на Роби, и тоа е во вториот дуел со Барселона на кој се очекуваше да излезе истиот тим, значи Роби е непредвилдив кога е во прашање ротација на играчи.

F

fantomX

Гостин
Види, јас немам никаков проблем со тебе, но во моменти на најголема гордост и радост за фанови на Челзи ти јадеш бурек за сите играчи, на сите најде грешка и преставуваш некој вид на "partybreaker" на фан клубов.
Плус, им се нафрли на сите кои честитаа за пласманот во финале, ајде те разбирам за одредени фанови да се нафрлиш, но ти удри по сите. Плус истите тие што беа против Барселона, на темата за ЛШ се изјаснија дека во финале ќе бидат за Челзи, а и неможам да сфатам па што се замараш ти толку со тие фанови, just go with the flow..

Еве едно сценарио што го предвидувам со оглед на отказот на Пеп.
Гвардиола си оди од Барселона, и потпишува договор со Интер.
Ди Матео добива договор на една година, и секоја година продолжување на истиот зависно од резултати.
АВБ ќе потпише договор со Барселона на 3 години, и ќе почне да прави растур во Примера, додека во ЛШ уште следната сезона пред првиот тим кој ќе игра бункер, ќе потклекне и он, и целиот тим, и воедно ќе прими 5-6 комада.

Но доколку ова мое сценарио добие друг тек, односно ако Ди Матео не добие договор од Челзи, без разлика дали ќе освои ЛШ, и на негово место биде доведен Гвардиола, јас овде на форумов и официјално се откажувам од Челзи, и од сета моја љубов кон овој клуб, се додека Абрамович е газда.
Не е точно, Тери беше единствениот кој ме напрај невидено лут со неговиот никако сфатлив потег. За сите други кажав, барај назад, треба нозете да им се бакнуваат, особено Иванович, Босингва, Чех, Рамирес. Дојде момент да осетив потреба да му бакнувам нозе на Босингва, то не ти кажува нешто друго?
Им се нафрлив на одредена група со одредена карактеристика, денеска и по вторпат, то не значи дека тука се сите шо честитале. Се нафрлив веќе два пати на тие кои во двомечов сакале Челзи да победи исклучиво само заради то да Барселона испадни. Дебили се тие, и трет пат им се нафрлам еве. Не знам поедеинечно кој, каде и како се изјаснил, зборувам за група со таква карактеристика каква шо опишав.

Од то сценаријата, само Ди Матео да добие договор на година ќе се молам, ве советувам и вие исто да прајте. Другото не е ич битно.
За Пеп ако дојди, не би се откажал од Челзи, колку дозволуваат времето и можностите пак ќе го следам. Ама со други очи, дефенитивно.
--- надополнето: 27 април 2012 во 16:15 ---
Досега само еднаш ги имам погодено првите 11 на Роби, и тоа е во вториот дуел со Барселона на кој се очекуваше да излезе истиот тим, значи Роби е непредвилдив кога е во прашање ротација на играчи.
Матео е единствениот од последните неколку тренери кој досега вадеше логични состави во сите дуели имајќи ја во предвид ситуацијата во моментот. Пример, не е дилема дали да стартува Бертран ако Кол е уморен, то е логична работа да се направи во ситуација кога тие двајца се единствените леви бекови во екипата.

Затоа и заслужува шанса да истера цела сезона.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
и Ди Матео има еден огромен плус а тоа е што е и Легенда на клубот али со Русинон никад се незна

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

--- надополнето: 27 април 2012 во 17:05 ---

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Добро време да се провери состојбата на Хатчинсон?

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Официјално, Гвардиола нема да биде тренер на Барселона по завршувањето на оваа сезона.

http://www1.skysports.com/football/news/11095/7708092/Guardiola-confirms-Barca-exit
Зашто ова би не интересирало нас овде?
Добро време да се провери состојбата на Хатчинсон?
Лошо време. КПР не плеснаа оваа сезона еднаш кај нив дома со 1-0, па после ние едвај некако во купот ги тепавме 1-0 на Мостот... Да не отвараме тема дека КПР се пред испаѓање и дека ќе дадат се од себе да ја добијат утакмицава

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Лошо време. КПР не плеснаа оваа сезона еднаш кај нив дома со 1-0, па после ние едвај некако во купот ги тепавме 1-0 на Мостот... Да не отвараме тема дека КПР се пред испаѓање и дека ќе дадат се од себе да ја добијат утакмицава
Нема друга опција...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.033
Поени од реакции
11.668
Нема друга опција...
Прво се прашував како нема друга опција, Тери и Бане централни, Жозе десно. Ама после ми текна дека Бане има уште еден натпревар казна така да ништо чудно да го гледаме Босингва како централен, а Фереира десен бек. Или Есиен/Микел како централен. xD Како и да е, мислам дека ќе ги тепаме овие, да им вратиме треба. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom