Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Конечно победа против Евертон.
Тешко се пробиваше нивната одбрана, цело време се бранеа но реализацијата беше добра, па уште во прво полувреме се заврши работата со два гола. После тоа се знаеше дека нема Евертон многу да направат во второ полувреме.

Многу ми е мило што Калу многу ретко добива шанса сезонава, и се надевам дека ќе ја одбие понудата за нов договор (ако воопшто има преговори за нов договор). Ептен ми стана одбивен и посакувам што поскоро да го напушти клубот. И Анелка и Малуда на клупа, што е добро. Сепак можат да помогнат од клупа доколку е потребно. Лани се случи тоа што се случи поради тенката клупа. Немаше доволно играчи за ротација и отиде сезоната. Сега на клупа ги имавме Анелка, Малуда, Меирелеш, Алекс што е одлично.

Играта беше добра, секако може и подобро но задоволен сум од тоа како се развива играта од првиот натпревар па до сега.
Стариџ ми е еден од најомилените играчи во Челзи, и го чекав овој момент уште од кога дојде. Си обезбеди место во првиот тим, покажува одлична игра, дава голови и станува битен играч за Челзи. Сеуште е млад и може уште да се развива и да гази во иднина.
Мата ѕвер. Сегде го има на терен, трча, создава шанси, асистира, знае и да постигне гол. Перфектен трансфер, тоа е играчот кој фалеше во Челзи. Дрогба не е во форма. Според мене, не изигра добро денес. Не е истиот Дрогба. Тешко се изборува за топка, и не е баш активен во играта како што знае да биде. Босингва мора да се пофали. Одличен е сезонава, сите натпревари ги одигра супер. И напред нафрлува топки, и назад се враќа во одбрана на време. Рамирес исто, се подобар. Му требаше подолго време за да се адаптира но сезонава е доста подобрен. Каква брзина има, никој неможе да го стигне. Да ја подобри техниката и реализацијата и ќе биде ѕвер. Другите горе-долу добро изиграа.

За измените се сложувам. На почетокот правеше точни измени, во точно време. Сега има некои несфатливи, но добро. Си ја знае Боас работата. Ќе беше подобро место Анелка да влезе Лукаку. Мислам дека ќе одат на позајмица во јануари и он и МекЕкран.

Тоа е тоа, важни 3 бода со кои ја намалуваме разликата со Јунајтед на 1 бод. Следува ЛШ со Генк во среда. Мислам дека нема да има проблеми, па може и да се даде шанса на помладите. А следно коло против КПР мора победа. Мора да се искористи тоа што играат Јунајтед - Сити.
--- надополнето: Oct 15, 2011 7:22 PM ---
Октомври
Прегледај го приврзокот 35024

Очекувам 3 победи од нардниве 4 меча.
Генк,Квинс и Арсенал.
Зошто да не ги тепаме Евертон пак?

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.077
Поени од реакции
2.025
Се слагам со постовите на доенев и вори само момци заборавивте да го спомнете Микел, според мене тој беше еден од подобрите денес многу топки пресече и доста добри пасови напраи.
За натпреварот не знам што да кажам ме изненадиа многу очекував тврд меч, али момците стварно покажаа карактер и тимска игра немам замерки на никого сите одиграа за чиста десетка. Малку ме разочараа што примиа гол али тоа не е битно толку бидејки на крајот не се гледа кој колку голови примил туку се бројат бодовите.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Абе имаше на форумов еден член, Џон Галт беше ако не се лажам, збореше дека Стариџ ќе даде повеќе голови од Торес, дека заслужува место во прв тим, и дека може да биде најдобар голгетер на Челзи...

;)

Бев на работа и не ја гледав утакмицата, но според вашите коментари а и резултатот, мислам дека можам да бидам задоволен...

Сега видов хајлајтс, Мата ѕвер - асистенција, и додавање до Кол при првиот гол
Ме радува што се адаптира и се вклопи во тимот подобро и од најоптимистичките очекувања.
Посебно ме радува тоа што постигнавме гол од прекин, нешто што порано ја красеше нашата игра, и проработе тандемот Лампард-Тери.

A

Auditore

Гостин
Честитки за победата денес. Конечно успеавме да ги победиме Евертон, изминатите сезони посебно минатата ни претставуваа голем проблем, не елиминираа од ФА Куп али затоа сега го јадеа.
Честитки за сите играчи и нивната игра, сите одиграа на ниво и секој си ја вршеше својата задача, посебно Мата, Стариџ и Рамирес. Рамирес ме изненадува, ќе кажам дека цената од 20м за него е одлична зделка на Челзи, човеков е машина и секоја утакмица е се подобар и подобар.
Боаш се гледа од вселена дека си ја знае својата работа, тимот го комбинира посебно за секој натпревар и точно се игра за да се победи, различен пристап имаме на секоја утакмица до сега тоа сум приметил и ми се допаѓа иако неговите измени ми се малку чудни.

В

Вори

Гостин
Word from Genk is that they will have no defenders fit for Wednesday. Yet to confirm whether starting with no defenders, or unfit ones.

Ако е ова вистина,тогаш полесно од очекувањата ќе се прошетаме во Белгија.
--- надополнето: Oct 16, 2011 12:25 PM ---
Абе имаше на форумов еден член, Џон Галт беше ако не се лажам, збореше дека Стариџ ќе даде повеќе голови од Торес, дека заслужува место во прв тим, и дека може да биде најдобар голгетер на Челзи...

;)

Бев на работа и не ја гледав утакмицата, но според вашите коментари а и резултатот, мислам дека можам да бидам задоволен...

Сега видов хајлајтс, Мата ѕвер - асистенција, и додавање до Кол при првиот гол
Ме радува што се адаптира и се вклопи во тимот подобро и од најоптимистичките очекувања.
Посебно ме радува тоа што постигнавме гол од прекин, нешто што порано ја красеше нашата игра, и проработе тандемот Лампард-Тери.
:vozbud::vozbud::vozbud:
Даниел,Даниел,Даниел...
Јес,еден од моите омилени играчи,кои не играа во Челси(сега е кај нас).Одсекогаш ми бил еден од омилените играчи заедно со Агуеро и Тевез,и сега конечно можам да го гледам во синиот дрес.
Конечно...:vozbud:
Сега лупам аватар негов..Ај нека ни е со среќа!
Еве мој пост од пред две и пол години,колку сум бил само возбуден за Стариџ :D

A

Auditore

Гостин
Резервите победиле против Евертон, Феруз стрелец во своето деби.
Сигурен сум дека знаете за кој Феруз зборам, оној што дојде од Селтик пред 2-3 месеца, и еве во своето деби одиграл 60 минути и дал гол, според напишаното покажал огормен талент и потенцијал.
--- надополнето: Oct 16, 2011 2:41 PM ---

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
рамирес сакал да му покаже на торес како се постигнуваат голови

затоа толку прецизно стрелал сезонава... не оти сакал... оти морал... да го учи... :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom