Фан Клуб: Челзи

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Сите се сложивме дека ни требаше креативец. И Боас го знаеше тоа. Но, изгледа очекуваа да пројде трансферот на Модрич па немале спремено план Б и на крај испаднало во 5 до 12 да мора некој друг да се земе, па завршивме со Меирелеш. И никој не рече дека тој е играчот кој ни требаше. Но ете така испадна и ние тука неможеме ништо да направиме.

За Стариџ се согласувам, го делам истото мислење со тебе и баш ми е мило што остана, покрај шпекулациите вчера дека ќе оди во Ливерпул. Уште од кога дојде од Сити викав дека мора повеќе шанса да му се дава и дека е одличен играч. Тоа го покажа во Болтон. Сака да се докаже и како што има кажувано сака да остане во Челзи. Пишав дека очекувам да игра прв состав сезонава, и очекувам да биде стартер против Сандерленд. Анелка може да седи на клупа, Стариџ мора да игра сезонава и сигурен сум дека ќе ги исполни моите очекувања.

Главен плејмејкер, МекЕкран?
I ke se krstime vo 18 godisno dete? Se bi bilo super koga toa dete bi bilo rezerven plejmejker (ako moze taka da se izrazam) t.e. koga bi imale nekoj kvaliteten, a Josh negova poddrska, no kolku i da e talentiran daleku e od nekoj koj moze da nosi cel tim na grb

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
I ke se krstime vo 18 godisno dete? Se bi bilo super koga toa dete bi bilo rezerven plejmejker (ako moze taka da se izrazam) t.e. koga bi imale nekoj kvaliteten, a Josh negova poddrska, no kolku i da e talentiran daleku e od nekoj koj moze da nosi cel tim na grb
Не бев сериозен кога го кажав тоа. Но, очекувам МекЕкран сезонава да добива многу време на терен. Боас затоа не го пушти на позајмица. Му рекол дека ќе има доволно минути во Челзи па немора да оди на друго место за искуство.

А од друга страна ако видиме, сите цело време викаме МекЕкран да добива повеќе игра, МекЕкран заслужува место во првиот тим, МекЕкран ова, МекЕкран она. Сега еве има можност да се покаже во првиот тим и да си обезбеди место. Па ете, место да плаќаме за нов плејмејкер, ќе ризикуваме со МекЕкран. И така сите веруваме во него, еве и Боас изгледа верува во него. Така да, ако гледаме од друга страна, треба да бидеме среќни што не земавме плеј, и што МекЕкран ќе има шанса да се пробие во првиот тим.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Не знам за вас али според мене склопивме добар тим и очекувам сите засилувања да блеснат, заедно со Торес и Луиз.
Само криво ми е што нашава ценета управа максимално се посветува на еден играч и на крај тој играч или го преплатиме или не заебе.Криво ми е што не го зедовме Модрич не кријам, али па до некаде е и добро бидејќи заѓно што излезе е дека сме понудлие 40 м и Алекс, тоа е грабеш според мене. Можевме да земеме и подобри алтернативи не викам не али па и Мирелеш не е до толку лош, минатата сезона беше еден од клучни играчи ви Ливерпул и го зедовме за пристојана сума.
Баш ме интересира сега Боаш што планира дали формација 4-1-2-1 со торес и лукаку во напад а мата веднаш позади нив или пак 4-3-3 мата и стариџ крила. Ќе видиме али како и да е мислам дека зедовме баш тоа што ни треба крило и плеј, плус и добивме напаѓач како бонус и кој што сака нека каже али Челзи оваа сезона се бори за титула.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Тери за Стариџ и МекЕкран:

'Daniel Sturridge has benefited an awful lot from being on loan at Bolton last year and has come back and shown great form,' the centre-back assessed. 'He's unfortunate to have been suspended and I think he would have been the first name down on the Chelsea teamsheet.

'We have young Josh McEachran as well. We've not let him out on loan because he's got a big part to play this year and we wish him well and hopefully he comes through.'

Член од
18 февруари 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Да резимираме се што се случуваше ова лето.Не сакам сам да се цитирам ама го правам тоа за да направиме споредба колку од моите желби се оствариле и дали почнало темелното чистење кое беше планирано во Челзи,уствари не знам дали беше планирано ама знам дека барем јас очекував такво нешто.​
После поразот од Манчестер во ЛШ и самите видовме дека нешто не е во ред.И самите знаевме дека потребно е да се сменат работите од корен.​
Челзи имаше играчи кои беа во одминати години,истрошени,без желба и мотивација и играчи кои ги болеше долниот дали ќе освојат некоја титула или не.Но едно се знаеше.Дека во Челзи е потребен целосен ремонт.Дали наеднаш,дали постепено.​
Во секоја екипа се случува смена на генерации.Сите поминале низ исто тоа го знаеме.​
Бевме анемични лани,губевме од конкурентите,губевме и бевме усрамени од екипи како Сандерленд кои ни дадоа три голови и не декласираа на домашен терен.Да не ги спомнувам поразите од Бирмингем,Сити,Волвс...​
Челзи лани исто како и таа година претходно,го немаше тој препознатлив карактер,тој менталитет од времето на Мурињо.Убаво викаше еден член овде.Од Челзи не се плашеше скоро никој во Европа и во Премиер Лига.​

Значи јас при крајот на сезоната напишав едно мислење и побарав неколку играчи кои би можеле да го издигнат Челзи на површина повторно.​
Првично сакав да се избрка тогашниот тренер Анчелоти.Да се купи десен бек,едно крило,плејмјекер и напаѓач.​

...Челзи пазаруваше летово,и малце по малце го навести тој очекуван ремонт.​

Нови лица кои дојдоа на Стемфорд Бриџ во овој трансфер период:

1.Андре Вилас Боас

За мене лично најголемото засилување на Челзи ова лето.Зошто?Затоа што уште во првата сезона освои се што можеше да се освои со Порто.Ајде,можеби тоа и не е којзнае каков репер ќе речете.Јаки играчи имал,слаба била Португалска лига,бла бла.​
Но мило ми е затоа што беше асистент на Мурињо.Знае бајги работи за Челзи,осетил како е да се биде во Премиер Лигата.Пред се е многу млад и тоа најмногу ме радува.Зошто конечно се освести Абрамович и донесе млад и амбициозен тренер.Тренер кој ќе биде во Челзи долго време односно Роман донесе човек на подолгорочен план.Добар стратег според мене и имам приметено дека кај него нема миленичиња како што беше кај Анчелоти.Кој игра добро ќе биде во првата 11-ка,кој не ќе си седи на клупа.Независно дали е Лампард или Тери.​
Плус со неговото доаѓање дојдоа со него и други помошници и асистенти.Меѓу нив и Роберто Ди Матео.Поранешен играч на Челзи и тренер на ВБА минатата сезона.Значи доведен е човек кој знае се што е поврзано со ПЛ и човек кој има водено екипа од таа лига,па макар било и на полусезона.​
Така да thumbs up за потегов,лично мене највеќе ме израдува ова лето.Заедно со уште двајца играчи кои ќе бидат спомнати малце подоле.​

2.Ориол Ромеу

Искрено за играчов првпат слушнав кога наводно пројавивме интерес за негово купување.Играл во Барселона Б и имал голем потенцијал.Така барем се зборуваше и сеуште се збори за него.Игра на позиција задни везник.Замена за повредениот Есиен.Сега не знам колку е способен да го замени Есиен но ќе видиме во иднина.Ме радува тоа што е млад,а ме нервира тоа што има таква клаузула што Барселона може да си го врати назад после две години ако овој се покаже во вистинско светло.Но штом ја добил 6-ката од Боас,тоа значи дека овој сериозно смета на него во оваа сезона.​

3.Ромелу Лукаку

Не знам зошто,но многу сакав овој човек да дојде во Челзи.Можеби затоа што многу ме потсеќаше на еден од моите поомилени играчи Дидие Дрогба и си мислев дека тој би бил идеална замена кога Дрогба ќе си замине или ќе се пензионира во Челзи.Го имам гледано повеќе од 5-6 пати и од толку можам да кажам дека детево има огромен потенцијал и одлични способности.Голем е,корпулентен,цврс.Игра фантастично со глава и има прецизна лева нога.Не е многу брз што е нормално за неговата висина,но е пробивен,има чувство за гол и знае да направи и по некој дриблинг.Се надевам дека годините му се вистински(18)верувале или не и се надеваме дека нема да ни кидне во Реал за неколку сезони.​
Исто така ме радува траснферов поради тоа што Лукаку е и фан на Челзи.Уште од дете навивал за клубот,Хаселбенк му бил идол порано и не се сомневам дека детево ќе гине за Челзи и дека ќе игра со срце.​

3.Хуан Мата

Трансферот на Мата падна од ведро небо.Никој не очекуваше дека Челзи ќе тргне по него затоа што Арсенал беа најблиску до негово ангажирање.И кога го зедовме бев пресреќен.Затоа што купивме супер играч.Брз,пробивен,одличен техничар,асистент и играч кој дава и голови.Свеж пример голот на неговото деби откога влезе од клупа.​
Челзи немале добро крило од времето на Робен и Даф сега мислам дека е времето на Мата.Згора на се има 23 години,млад е и може да игра и како полушпиц,како напаѓач итн.Не го плативме многу скапо и мерак ми е што нема повеќе да ги гледам Калу и Малуда како се дават по таа лева страна.Конечно ќе гледам некој играч што е стварно добар и што навистина ќе биде корисен за мојот тим.Одличен траснфер ќе повторам,да им се позлати раката на Гурлај и компанија.​

4.Раул Меирелес

Цело лето имаше сага околу тоа дали Модриќ ќе дојде во Челзи или не.Наводно тие прифаќаа понуда,после тоа се предомислуваа.Типична шпанска сапуница која им прекурчи на сите фанови на Челзи,па и на оние неутралните.Го сакав тој играч да дојде но на крај си остана таму каде што си остана.Бек-ап варијанта очекував да имаме.Искрено,ги сакав Хазард или Мутињо кога веќе овој првиов не дојде.И во последниот час од трансфер рокот наместо тие го добив Раул Меирелес.​
Да не дојде до забуни,одличен играч доби Челзи.Играч кој игра на повеќе позиции во средниот ред,борбен и брз со одличен шут.Е малце не е во цутот на младоста али нема врска.3-4 сезони минимум ќе игра во Челзи сигурно.​
Добар трансфер ќе повторам,но јас малце имав други очекувања и затоа сум разочаран до некоја мера.Арно ама сигурен сум дека Раул ќе биде засилување и пол.​
Плус добри тетоважи има,ко игуана е.​

Исто така во Челзи летово дојдоа и уште двајца играчи кои не беа толку медиумски експонирани како претходниве и беа директно пратени на позајмици:​

5.Tибаут Куртоа-Дојде од Генк и не знаевме многу за него.Гледав неколку видеа и приметив дека детето има огромен талент и има одлични способности.Сега е на позајмица во Атлетико Мадрид и се надевам дека ќе покаже добри игри и ќе се искали како што треба.

6.Улисес Давила-Не знам ништо за малиов освен тоа дека има 20 години,дека е мексиканец и дека го зедовме од Чивас.Имал потенцијал наводно и сега го пративте во Витесе на позајмица.Ќе видиме можда ќе го биде.

Значи од тоа што го посакав пред сезоната добив крило(Мата),напаѓач(Лукаку),плеј не добив класичен али го добивме Меирелес и добив уште еден бонус(Ромеу)замена за Есиен,секако.
Но не се ослободивме од ѓубрето.Наиме Малуда,Калу,Анелка ама до наредно лето сигурен сум дека ќе ги нема и нив така да ќе издржиме да ги гледаме уште оваа сезона.
Барав и нов десен бек,но гледам дека Босингва е препороден под палка на Боас,така да засега не ни треба.Нека продолжи така веѓастиов и на коњ сме.

И да.Нареден траснфер период сакам да купиме еден од Хазард или Геце.Ќе го пишев и Пјаниќ овде,али ми замина во Рома јеботе :notworthy:

Е сега да пишеме по нешто и за луѓето кои заминаа ова лето од Стемфорд Бриџ:

1.Карло Анчелоти

Сликата кажува се.Првата сезона го почитував многу,мада и тогаш имаше некои нелогични потези што не му ги разбирав.Втората сезона го достигна врвот и фала Богу што си замина од Челзи.Зошто ќе бев приморан да појдам до Лондон и лично да му направам атентат.

2.Јури Жирков ака рускиот Бекам

Кога Челзи го купи пред две лета бев многу радосен.Имав многу очекувања за овој човек.И стварно имаше квалитети и беше добар играч,ама повредите го скинаа за жал.Цело време се повредуваше,и со самото тоа го загуби и местото во првиот тим и после беше многу тешко да се наметне.Но добро,си замина во Анжи па очекувам со Ето таму да ебаваат мајки.И така русите не разбираат од фудбал барем нив ќе ги залажуваат.И никогаш нема да го заборавам прекрасниот гол против Спартак Москва минатата година во ЛШ.Среќно Бекс,се најубаво во кариерата понатаму.

3.Јоси Бенајун(позајмица)

Кога дојде од Ливерпул лани го напраив парче.Но после сфатив дека е одличен играч кој заслужува да игра и во првиот состав на Челзи,озбилно.Но многу рано се повреди и минатата сезона ја пропушти целосно.И сега наместо нашиве да му дадат уште една шанса,тие го даваат на позајмица и тоа кај конкурентот Арсенал.Ебате потего.Ако више го даваат,боље да го продадеа скроз отколку вака на позајмица.Јосифе и за тебе се надевам дека ќе се покажеш во вистинско светло кај топџиите.Се најубаво и тебе.И му се дивам на потегот што му ја даде 10-ката на Мата.

Исто така на позајмица заминаа и уште неколку играчи:​
4.Патрик Ван Анхолт во Виган
5.Гаел Какута во Болтон
И двајцата очекувам да се вратат и да играат наредна година во Челзи.Овој првиов го гледам како замена за Ешли Кол,а вториов ќе видиме дали го бива или не,годинава во Болтон.​

Тоа е тоа околу лицата кои си дојдоа и оние кои заминаа летово од Челзи.Можеби некого пропуштив но ќе ме исправите подоцна.​

Бурно лето пред се,задоволен од трансферите,освен тоа што требаа да донесат вистински плеј,а не импровизиран како Раул но што е,тука е.​
Тимот е склопен,новиот тренер е тука,имаме добар старт во ПЛ.Со не толку добра и убедлива игра но 7 бода од 3 утакмици на почеток е сосема солидно.​
Е сега не очекувајте којзнае што.Тимот треба да се адаптира,да се уклопат новите играчи.Зошто знаете,нов тренер,нови тактики,нови размислувања и погледи.​
Потребно е време.Можеби сезонава и ништо да не освоиме,а можеби и ќе освоиме.Ништо не е сигурно.Но и да не освоиме ништо Боас треба да остане,па макар и 3 години по ред не направиме никаков успех.​
И полека.Чекор по чекор.Јас искрено се надевам на успех сезонава,а ако не се случи тоа тогаш наредна сезона сигурно ќе биде и ќе бидеме многу појаки.И тогаш ќе ја вратиме почитта од европските гиганти и тогаш ќе треперат и ќе се плашат од нас.Како што беше минатите години.​
И за крај ќе го цитирам Андре:''Еvolution,not revolution''Значи без брзање.Се купуваат млади деца што ми е особено мило,малце по малце се трга ѓубрето и ремонтот е на повидок.Додуша тој почна уште на зима со купувањето на Луиз и Торес но еве сега продолжи и до наредното лето ќе имате сосема нов и друг Челзи,но многу појак отколку што очекувате.​

Засега толку,можеби сакав да кажам уште нешто но заборавив.Ако ми текне ќе се корегирам после.​

и​

Keep the Blue Flag Flying High!
СЕКОЈА ЧЕСТ!

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Позитивно гледам околу трансферот на Меирелес,знам не е тоа што ни требаше,не е млад...но сепак играчиште е.

Член од
18 февруари 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Се ок Давор, ама ова со Анчелоти не ви го разбирам...или сите сте клонови на Роман и размислувате исто или не знам, ама таков тренер да го хејтате е неблагодарно, зошто на Ферги му требаа 8 сезони за да освои титула, а вие со него земавте 2 од прва итн да не се повторувам,... а тоа што тој беше немоќен и со врзани раце поради вашиот газда, не е причина да го плукате вака. Втората сезона на анчелоти беше иста како онаа пред 2 на ферги кога се бркавме цела сезона, така да не гледам нешто страшно, на крај пак останавте во елитата.
Ова гарант по 50ти пат го пишувам овде и се извињавам што ви се мешам во манџата, ама тапа ми е што плукате тренер од калибарот на карло и еден од најуспешните менаџери последниве 10 години.
Ние коментиравме и го плукавме Анчелоти според тоа што го гледавме, а тоа е поради тоа што Челзи играше мн слабо ланската сезона, едноставно кажано без идеја, без замарање, никој не трчеше нз до што беше дали немање волја или сила, тоа не може никој да го каже, никој од нас овде не знае што се случувало во управата не Челзи додека тој беше менаџер така да..можеби и ние грешевме, меѓутоа тоа е тоа, да се надеваме дека Андре ке остане што подолго бидејќи се познава неговиот труд и желбата за успех..

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Sea slucajno vidov na Fantasy premier league, za Meireless

Player summary

Position:
Midfielder
Team:
Chelsea
Teams selected by:
2.1%
Total score:
5
News

• Shoulder injury - Expected back 17 Sep :pipi:

s

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
^

Ќе се врати...можно е со Сандерленд да биде на клупа.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.581
Поени од реакции
1.887
krivo mi e shto benajun si otide
milo mi e so modric ne dojde
meireles ke se dokaze, borben e

plus mozebi na obi ke mu trgne :D

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Gledam velite ne e los Meireles. Abe nikoj ne rece deka e los igrac, naprotiv mnogu dobar igrac e, ama nam ni trebaAT kreativCI! Brzi i prodorni igraci, koi ke znaat da povlecat, da ja dostavat topkata tamu kaj sto e potrebno.
Gledam non-stop go tupite za taa leva strana, no sto so desnata? Ili stana pravilo " daj mu gol na Chelsea, i naredniot preoden rok ke te kupi" ?
Zarem nemase da bide podobro da se donese (pokraj Mata, transfer koj sto go prifakam so rasireni race) desno krilo, pa vo 4-4-2 formacija da se igra so Torres i Sturridge vo napadot? Edniot levucar drugiot desnicar, so dobra tehnika i oset za gol (iako se mi se cini deka Torres go izgubil negoviot) Ili sea ke mi rece nekoj deka Torres igra najdobro vo 4-2-3-1 formacija, kade 90% od dodavanjata odat kon nego, koga e osamen vo napadot, nema nikoj da mu ''preci'' bla bla bla ? Mozebi mnogu go tupam za Sturridge, ama spored mene toj e eden od najdobrite mladi igraci vo Evropa, i so ogled na toa kakov sostav imame, grev bi bilo da sedi na klupa ili nedaj Boze da se prodade, a frlivme 50m zaludno.
Pak ke kazam, setete se so istata suma na pari kolku i KAKVI igraci kupija drugite klubovi: Liverpool - Suarez, Carroll... Barca - Fabregas (pod 40m ako ne se lazam)... United - Young (okolu 30)... Mozebi nekoj ke rece deka dogovorite im bile pred kraj ili slicno, no ako toa e eden od najbitnite faktori, neka obrnat i nasite debili vo upravata vnimanie na toa...

I sto zaklucivme sega, koj e glaven plejmejker vo Chelsea? Ili bitna e timskata igra?
Најверојатно еден од Торес/Дрогба/Лукаку ке игра централно во нападот,еден од Стариџ/Анелка десно крило и еден од Мата/Малуда лево крило..(значи формација 4-3-3)
Стариџ досега не играше заради црвен картон што го доби последно коло минатата сезона,се враќа на следниот натпревар и мислам дека Боас ке го стартува како десно крило..

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.385
Поени од реакции
26.374
Овој Турчинот Гокан Торе што ве напушти игра многу добро во Хамбург, од 5-те играчи што ви ги собра Франк Арнесен највеќе вреди офанзивецот Торе

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Meне само за Рајковиќ ми е криво. Штета што не му дадоа работна дозвола.
Ама ај вака во Хамбург барем ќе се изнаигра, наместо да биде трета резерва во Челзи.

Kajgana Shop

На врв Bottom