Фан Клуб: Челзи

E

enzo8

Гостин
Броја у Ипсвич на позајмица со откуп за 30м ФУНТИ ако останат во ПЛ.
Како продаваме играче секоја чест, кај бе овој 30м ФУНТИ, овие Ипсвич напушени ли се.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299
Како продаваме играче секоја чест, кај бе овој 30м ФУНТИ, овие Ипсвич напушени ли се.
Очекуват да отпаднат. :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Може сигурни се дека нема да опстанат :icon_lol:
Се надевам ќе им се погоди, може Броја да стане солиден ПЛ напаѓач, само му треба стабилност и константна минутажа.

Денес продаден е и Хамфрис, а мислам дека за уште неколку млади се во конкретни преговори.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
После повредата Броја е друг играч имам впечаток како да престана да се труди.
Солидна сума секако.

Ме радува што има шпекулации дека Стерлинг ќе си оди.
Мора и позајмица на Мудрик и Петрович.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Член од
26 август 2008
Мислења
736
Поени од реакции
535
На толку голмани купени на никој од тимов не му текна да пробаат со Лунин. Растури дечкото за Реал дур Змијата беше повреден.
Последна година има од договор и за 20 можеа лесно да го земат.
Ама ок е, ќе го гледаме Санчез како кикса во глупи моменти.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661

На страна дали е во ред тоа што сите играчи што сакаат да ги продадат одма ги тргаат од тимот, на некој начин ми се свиѓа бруталноста. Никој не станал успешен со сожалување и чување играчи кои не ти се од корист само за да не ги повредиш. Стерлинг беше донесен за да биде ѕвезда на тимот и со ништо не покажа дека ќе ги исполни тие очекувања и дека ќе ја оправда платата. Чилвел ептен го сакам и првите години беше одличен играч за клубот, ама веќе три години не можат да се потпрат на него и ептен ретко е достапен. Џејмс ја има оваа сезона после операцијата, ама ако не е здрав на бар 50% од натпреварите, нема да ме чуди доколку и него почнат да го сметаат за терет. И колку и да го сакам, не би можел да се противам на тоа ако не се смени ситуацијата сезонава.

Ќе биде интересно да се види што ќе се случи ако не успеат да продадат некој од играчиве кои се на продажба. Мислам дека е невозможно баш сите да ги продадат. Ако успеат, секоја чест.

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
We can only hope...

Imase informacija otpadnal poso igrata so noga mu bila slaba strana.

На толку голмани купени на никој од тимов не му текна да пробаат со Лунин. Растури дечкото за Реал дур Змијата беше повреден.
Последна година има од договор и за 20 можеа лесно да го земат.
Ама ок е, ќе го гледаме Санчез како кикса во глупи моменти.

Член од
4 јуни 2016
Мислења
472
Поени од реакции
410
Баш сакав тоа да го искоментирам, си знае Мареска кои играчи му одговараат за неговиот систем и за тие што не рачуна на нив си знаат веднаш да си бараат решение. Е сега дали ќе фунционира неговиот систем и дали ќе имаме успех тешко е да се каже сеуште. Се надевам дека да и да престанеме да мењаме тренери секоја година, нека биде тренер Мареска најмалку 2-3 години, па нека му судат тогаш.

Тимот има ептен добар потенцијал, ама само на тоа е моментално. Да поработат на дисциплина, карактер, тимска игра, да има тимски дух во тимот ќе има место за напредок. Под Покетино лани не се знаеше кој изведува пенали, па прават глупости на сред утакмица.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
7 години договор за Феликс :pos: :pos: :pos:

Го жалам човекот задолжен да нуди играчи.

"Стерлинг? Да не ви треба? Искусен е? Еве за во Серја А ќе се најде? Мудрик? Дечки Мудрик на некој да не му треба?"

Како бе не се учат од грешкиве, возможно ли е да се олку ретардирани, баш мислев "Ок, глупости правеа на почеток, глупости прават и сега, ама еве, барем сменија, мора да им се даде тоа, сменија тактика"
Каква смешка од екипа.

Буквално фудбал меанџер тип на договори "Auu ovoj 24 ima, za 7 godini ke ima 31...pa posle evtin dogovor ke mu dademe posto ke bide u 30ti.."
За АКО флопне за две сезони да биде пратен да тренира со Чалоба и Лукаку
Автоматски споено мислење:

Значи вака:

Феликс, кој во моментов веќе е сметан за играч што не исполнил потенцијал и ова му е последна шанса да си ја спаси кариератa.
Потпишува договор до 2030, потенцијално до 2031.

Исто така денеска:

Астон Вила објавува дека Мартинез, освојувач на СП, човекот што ја спаси Аргентина и години наназад е докажан и квалитетен голман добива продлжување на договорот до 2029.
Автоматски споено мислење:

А освен ова, да не бидам лошо сфатен, ок играч ми е Феликс и навивам за него. Горе видов некој се чудеше за цената за Армандо.
Тоа е, во ПЛ цените се отидени во курац, да бевме Јувентус ќе го купевме Феликс на рати, позајмици, 50% и слично, ама англиските екипи повеќе плаќаат, то е...

Очекувам да биде наш најдобар играч во КЛ и да не носи кон победи, и ваљда ќе има периоди каде ќе биде стартер и солиден играч за нас и во ПЛ.

Ова чисто за Феликс како Феликс, за Феликс како трансфер..ех, сеедно, не се замарам за трансфери, и ја ко Мареска сум, што решат решат, не е моја работа, ова уште од времето на Роман и Марина сум ваков :D

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Значи вака:

Феликс, кој во моментов веќе е сметан за играч што не исполнил потенцијал и ова му е последна шанса да си ја спаси кариератa.
Потпишува договор до 2030, потенцијално до 2031.

Исто така денеска:

Астон Вила објавува дека Мартинез, освојувач на СП, човекот што ја спаси Аргентина и години наназад е докажан и квалитетен голман добива продлжување на договорот до 2029.
Која е поентата на ова? Кога ќе му истече седум годишниот договор на Феликс, ќе има исто години колку што Мартинез има сега.

На страна тоа, очигледно е дека на секој нов, млад играч ќе му даваат минимум 6 години договор. Дали е тоа грешка или не, не знам како некој би можел да тврди уште сега. Така да нема поента да се дискутира. Останува времето да покаже.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Која е поентата на ова? Кога ќе му истече седум годишниот договор на Феликс, ќе има исто години колку што Мартинез има сега.

На страна тоа, очигледно е дека на секој нов, млад играч ќе му даваат минимум 6 години договор. Дали е тоа грешка или не, не знам како некој би можел да тврди уште сега. Така да нема поента да се дискутира. Останува времето да покаже.
Мартинез требаше да помине низ неколку договори за да стигне до таму.
Секој играч што не е од светски ранг, а е во рани 20ти поминува низ неколку договори пред да добие договор што би го врзал до 30 година во тимот.

Секако дека е грешка, не мора да сум поврзан емотивно за одлуките за да видам дека е грешка :D
Еве, уште у старт се докажа со Мудрик дека е грешка, како најпрв пример. Тоа можам да го кажам како "добро, пробаа само они со нова тактика, а цел свет не го прави тоа, ама ајде, пробаа". Мене ми е глупо што го прават пак, со Феликс, човек што не спаѓа ни "млад талент, можеби е овој следниот Меси" како што можеше некој за Мудрик ова да го каже.
Се ставаат тренерите и играчите во незгодни ситуации, се бркаат луѓе за џабе, се фрлаат луѓе да тренираат со Б екипа, ако не се најде некој за трансфер/позајмица после тоа може да се заебат цели кариери на луѓе и слично.
И после во 2027, наместо Челзи да пробаат да купат квалитетен играч... тие тоа нема да може да го дозволат пошто уште ќе се плаќа Лукаку, уште ќе се плаќа Стерлинг, уште ќе се плаќа Мудрик, Феликс.. (карикирам со имињава, небитно)

Е сега ако на ова кажеш "Што сакаат нека прават не се мои пари, па макар и ако ваквото водење на екипата е причина зошто тимов е 6-7 место"... добро, фер, ни јас не го пишувам ова полн со нервоза, иако така ваљда делува, онака си пишувам и јас, ради реда, нека си прават што сакаат, ама не ми се свиѓа :D

Повеќе емоцијата што ми преовладува е возбуда да го видам Феликс назад и дали ќе успее да се избори за место во првиот тим.
И секако сакам да испадне договорот паметен и све тоа...ама стварно е нелогичен бе, не можам а да не искоментирам :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Мартинез требаше да помине низ неколку договори за да стигне до таму.
Секој играч што не е од светски ранг, а е во рани 20ти поминува низ неколку договори пред да добие договор што би го врзал до 30 година во тимот.

Секако дека е грешка, не мора да сум поврзан емотивно за одлуките за да видам дека е грешка :D
Еве, уште у старт се докажа со Мудрик дека е грешка, како најпрв пример. Тоа можам да го кажам како "добро, пробаа само они со нова тактика, а цел свет не го прави тоа, ама ајде, пробаа". Мене ми е глупо што го прават пак, со Феликс, човек што не спаѓа ни "млад талент, можеби е овој следниот Меси" како што можеше некој за Мудрик ова да го каже.
Се ставаат тренерите и играчите во незгодни ситуации, се бркаат луѓе за џабе, се фрлаат луѓе да тренираат со Б екипа, ако не се најде некој за трансфер/позајмица после тоа може да се заебат цели кариери на луѓе и слично.
И после во 2027, наместо Челзи да пробаат да купат квалитетен играч... тие тоа нема да може да го дозволат пошто уште ќе се плаќа Лукаку, уште ќе се плаќа Стерлинг, уште ќе се плаќа Мудрик, Феликс.. (карикирам со имињава, небитно)

Е сега ако на ова кажеш "Што сакаат нека прават не се мои пари, па макар и ако ваквото водење на екипата е причина зошто тимов е 6-7 место"... добро, фер, ни јас не го пишувам ова полн со нервоза, иако така ваљда делува, онака си пишувам и јас, ради реда, нека си прават што сакаат, ама не ми се свиѓа :D

Повеќе емоцијата што ми преовладува е возбуда да го видам Феликс назад и дали ќе успее да се избори за место во првиот тим.
И секако сакам да испадне договорот паметен и све тоа...ама стварно е нелогичен бе, не можам а да не искоментирам :D
Не се согласувам со примерот со Мудрик. Што се докажало? Пробуваат да го продадат, ама не можат? Може со 100% сигурност да тврдиме дека ќе остане на ова ниво и нема никогаш да има подобрување?
Ги потпишуваат играчите на долги договори, но на ниска плата. Имаат бонуси за добри индивидуални и тимски перформанси. Ако треба некој да се продаде, баш полесно би било да се продаде поради ниската плата. Проблем е ако потпишеш играч на 7 години на 300к неделна плата и не се погоди. Тогаш нема шанси да го откачиш затоа што никој нема да го земе со таа плата. Вака мислам дека лесно ќе се најдат купци доколку треба да се продава некој. Нормално, се ова е теорија. Ќе видиме како ќе се покаже во пракса. Затоа сметам дека е рано да се тврди било што.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Не знајте со колкав ентузијазам го чекаа навивачите на Атлетико Конор, ни за Алварез немаше толку голем хајп како за него.
Според карактеристиките и карактерот би требало да стани миленик за кратко време на Метрополитано и кај Чоло се разбира.
Откако пропадна дилот со Саму секој ден му звонел на телефон дека рачуна на него и ќе го донеси во клубот. Ретко за некој играч толку да загризи Чоло.

Kajgana Shop

На врв Bottom