Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.751
Поени од реакции
52.712
2-1 одиграа младите. Направија пресврт. Неможев да го гледам цел натпревар, уклучував стрим само да видам резултат.

F

fantomX

Гостин
2-1 во продолжението судиско, не ме чуди со оглед на крајно офанзивниот пристап кој го има младиот состав на Челзи, додуша сезонава немам гледано пошто не ни имаше нешто за гледање, ама од лани и од година пред то шо гледав, можам да кажам само: крајна офанзива.
Не знам само дали Марко Митрович има право за настап се уште, повреден е моментално, ама е еден од ретките кои како прав шпиц искористуваше шанси лани шо гледав.

Инаку околу составите на Челзи под 16 години, по сајтојве англиски за Челзи имам сретнато дека по отпуштањето на речиси пола скаутска мрежа, сега овие категории на Челзи се исклучиво полни со локални деца од западен Лондон - ретко има странски деца, а ко шо знајме, не можи од цела Англија еден англиски клуб да бара млади таленти, има поделеност по зони, шо секако е врв на дебилизмот, ама то е.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
Честито победа. Види, home - grown играчи знам шо се и можда не се сеќаваш (не знаиш) од ваа сезона у премиер лигата како се регистрираа играчите и кои се условите. За барселонизациата, мислев на носењето на Бергнистан (ама уште не е дојден, а сум сигурен дека од наредната сезона ќе го замене Арнесен), исто и Кагава го најди еден од ретките шо се донесени, а не го посочи Хамелс на пример. Немам намера да навлевам у посериозни дискусии со било кој, пошто тоа шо го мислам си го кажав а и бев нешто и културен, никаде никој не навредив, за разлика од твојата терминологија - сепак тоа си е твоја работа....

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Честито победа. Види, home - grown играчи знам шо се и можда не се сеќаваш (не знаиш) од ваа сезона у премиер лигата како се регистрираа играчите и кои се условите. За барселонизациата, мислев на носењето на Бергнистан (ама уште не е дојден, а сум сигурен дека од наредната сезона ќе го замене Арнесен), исто и Кагава го најди еден од ретките шо се донесени, а не го посочи Хамелс на пример. Немам намера да навлевам у посериозни дискусии со било кој, пошто тоа шо го мислам си го кажав а и бев нешто и културен, никаде никој не навредив, за разлика од твојата терминологија - сепак тоа си е твоја работа....
На кого му се обраќаш. За ова последнава реченица мислев.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
на еден дечко на форумот..... се шалам, тоа се однесува на фантомот

F

fantomX

Гостин
Пак не разбирам дали знајш шо е то home-grown играч или не. Пошто Кагава ми го кажуваш, а тој е се, само не home-grown играч за Дортмунд.
Каква барселонизација носи Чики Бегиристајн? 25 милиони евра за Чигрински и 50 милиони евра + Ето за Ибрахимович? НЕ фала, за таква барселонизација, нека шиба Бегиристајн во Арсенал, нели, како рече, исти принципи имаат со Венгер за младинските школи.
Каква навреда? То шо реков дека изгледа ко да немаш појма за ништо шо си пишувал? Па така изгледа. И не е страшно да немаш појма за некои работи, и јас немам појма за многу работи. Само не се правам ко да знам се за нив, иако немам појма.

Да му удриш хормон за раст ко Барселона на Меси и то е то. Ама не сме ние толку софистицирани.

http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=16903

И овој ќе го испуштиме.Добро можеме да купиме ние некој нормален играч или...?
Ете де, Калаш дошол порано од Чешка...

Абе Лампард историја е, ние се тресиме дали ќе игра или не против Болтон пошто ни виси четвртото место. Алал да ни е...

--- надополнето ---

Having missed out on Steven Pienaar earlier this week, the manager was surprised to hear that the player had supposedly been more impressed with Tottenham manager Harry Redknapp than himself, given that no meeting took place with the South African midfielder.
Asked why he thought Pienaar had chosen White Hart Lane over Stamford Bridge, Ancelotti responded: 'You have to ask Pienaar, not me. I didn't speak with him. I never met in my life Steven Pienaar.

Сега шо прајме? Не бидете наивни, пари се во прашање, Челзи не пушти играчи ко Деко, Балак, Карваљо, Џо Кол од шо не ги сакаше, туку за да се стегни ременот со платите. Пиенар не се вклопилк во то и то е то.

A

Auditore

Гостин
Пак не разбирам дали знајш шо е то home-grown играч или не. Пошто Кагава ми го кажуваш, а тој е се, само не home-grown играч за Дортмунд.
Каква барселонизација носи Чики Бегиристајн? 25 милиони евра за Чигрински и 50 милиони евра + Ето за Ибрахимович? НЕ фала, за таква барселонизација, нека шиба Бегиристајн во Арсенал, нели, како рече, исти принципи имаат со Венгер за младинските школи.
Каква навреда? То шо реков дека изгледа ко да немаш појма за ништо шо си пишувал? Па така изгледа. И не е страшно да немаш појма за некои работи, и јас немам појма за многу работи. Само не се правам ко да знам се за нив, иако немам појма.

Да му удриш хормон за раст ко Барселона на Меси и то е то. Ама не сме ние толку софистицирани.

Ете де, Калаш дошол порано од Чешка...

Абе Лампард историја е, ние се тресиме дали ќе игра или не против Болтон пошто ни виси четвртото место. Алал да ни е...

--- надополнето ---

Having missed out on Steven Pienaar earlier this week, the manager was surprised to hear that the player had supposedly been more impressed with Tottenham manager Harry Redknapp than himself, given that no meeting took place with the South African midfielder.
Asked why he thought Pienaar had chosen White Hart Lane over Stamford Bridge, Ancelotti responded: 'You have to ask Pienaar, not me. I didn't speak with him. I never met in my life Steven Pienaar.

Сега шо прајме? Не бидете наивни, пари се во прашање, Челзи не пушти играчи ко Деко, Балак, Карваљо, Џо Кол од шо не ги сакаше, туку за да се стегни ременот со платите. Пиенар не се вклопилк во то и то е то.
Јас веднаш пишав на форумов дека е ради тоа, Абрамович е главен виновник, највеќе ми е криво ради Деко и Балак..

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Младинциве наши пола и повеќе се на Фејсбук :) За информации, добро е да ги имаш хаха :) Милан Лалкович and Алиу (ваљда е вака) Џало (Djalo) [aka Kaby] аre now my friends ^^

F

fantomX

Гостин
Имаше и на Твитер некој, Анхолт, Каби, Какута. Сега се изгубија мислам. Лалкович треба да го има уште, ќе видам.

Заедно со Арнесен, ојде и неговата десна рака:
Chelsea's Head of Scouting Hans Gillhaus will leave club at the end of the season and is interested in vacant Tech Dir. role at Feyenoord.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
Очигледен е принципот на извртување на зборови и реченици, ама тоа е тоа - пак ќе речам твоа работа... Се заинтересирав поназад и гледам дека не дискутираат многу многу со тебе, туку собираш многу постови реплицираш и останува на тоа, па затоа и така изгледа... Инаку баш е добро ако некој не знае нешто, не може секој да знае се и затоа е форумов, за дискусиа... И за Чики, можиш како пример да ги спомниш Ето од мајорка, Роналдињо од ПСЖ, Деко и Ван Бомел, Абидал и така натаму и така наваму :smir: и само да појаснам околу Дортмунд, се цитирам сам себе : исто и Кагава го најди еден од ретките шо се донесени, а не го посочи Хамелс на пример. Значи Кагава е донесен играч од Јапонија, а Хамелс е од школата на Дортмунд! - не сакам да ми бидат извртени зборовите:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom