Точно е се тоа, на Баерн филозофијата никогаш не му била да се брани, играме со офанзивни крила и офанзивни крилни бекови, без класични деструктивци. И денес така ќе е, ќе напаѓаме и да губиме и да водиме, одсекогаш било така. Годинава има разлика само што примаме малце голови, поради Ноер, Бадштубер и Алаба. Точно е дека Лам и Боа се често надвор од позиција во корист на нападот.
Мене ми е јасно ова, типичен германски фудбал. Но сега Челзи има повеќе шанси затоа што освен Ноер другите двајца клучни играчи од одбраната не играат. Но како и да е, според мене Баерн има многу појак тим од Челзи во погелд на техника, брзина, па и помлади се. Но Челзи ако игра пожртвувано, со срце како против Барселона, Наполи, е тогаш ќе има голема борба.
Стилот на Челзи отсекогаш бил ваков каков што е, со поставена одбрамбена формација пред голот, играње на контри, затоа се и Челзи опасни, и било кој тим против нив видол огромни проблеми, Челзи умее од никаква контра да постигне гол, мајстори за такви акции, а главен мозко е Лампард.
Поголем страв ми е отсуството на Иванович, Тери и Рамирес, али јебига, тоа е фудбалото, се надевам на добра партија и на овие.
Иначе, значи сепак имало вистина во тие шпеклуации за Бертран, како и да е, и ја сум за, 100 пати подобро решение од Малуда, плус многу трча. И ми се свиѓа што Роби им верува на младиве играчи, го покажа ова, посебно на Бертран, ова од ниеден тренер на Челзи немаме видено ние фановите.