Абе уште не сме во полуфинале, ама очекувам лесно да се потврди пласманот на Стемфорд Бриџ.Оштетена Бенфика во неколку наврати. Играта реално ни беше очајна! Нема кој топка да додаде... Рамирес една топка на Торес и гол, а во претходни три ситуации - дрво! Отидовме у полуфинале, па ајде кога веќе тргнавме вака со очајна игра да бидеме шампиони
Во фудбалот нема џентлменство, ако не те бива леташ ако те бива остануваш, мене искрено уште неми е јасно што сакаше да направи Боаш со седнувањето на Лампард на клупа а во својот тим да немаш никој друг креативец, не дека Лампард е во животна форма ама негледам некој друг да одигра подобро од него плејмејкер, така да очигледно Боаш не е менаџер за во клуб каде што постојат играчи постари од него!Не се опаметил, и нема да се опамети, едноставно, тоа е Роман.
За Боаш ќе се каеме како и за Мурињо, како и за Анчелоти. Толку е едноставно.
Зошто? Затоа што Роман немаше трпение и верба во Боаш, очекуваше од него инстант резултати и трофеј, а не стави прст на глава и да размисли дека освен Мата немавме нов играч кој ќе направи разлика, дека сеуште играат старите играчи. Џабе му беа одврзани рацете за се кога никој не веруваше во него.
Боаш излезе џентлмен и на сите им пружи шанса да се покажат, да останеше веруј дека сега во лето ќе имаше продавање на големо.
Пак не се согласувам. Седнувањето на клупа на Лампард беше логичен потег кој требаше уште Анчелоти да го направи, но проблемот кај Боаш беше што го седна Лампард и формацијата стана шуплива, односно неумеше да искомбинира со Мата во средина, тоа што моментално го прави Ди Матео.Во фудбалот нема џентлменство, ако не те бива леташ ако те бива остануваш, мене искрено уште неми е јасно што сакаше да направи Боаш со седнувањето на Лампард на клупа а во својот тим да немаш никој друг креативец, не дека Лампард е во животна форма ама негледам некој друг да одигра подобро од него плејмејкер, така да очигледно Боаш не е менаџер за во клуб каде што постојат играчи постари од него!
Со Мата во средина незнам дали и РДМ игра сега во ПЛ, незнам ниту колку може да издржи Мата да ја игра таа улога ако знаеме како фубдал се игра во ПЛ, така да и јас верував во Боаш но што ја претера работата ја претера!Пак не се согласувам. Седнувањето на клупа на Лампард беше логичен потег кој требаше уште Анчелоти да го направи, но проблемот кај Боаш беше што го седна Лампард и формацијата стана шуплива, односно неумеше да искомбинира со Мата во средина, тоа што моментално го прави Ди Матео.
Не викам дека Боаш работеше добро, имаше мал милион грешки, беше до некоја мера арогантен и не беше свесен за потезите што ги влечеше, но според мене кога ќе се земе во обзир неговите години, моменталниов играчки кадар, Боаш требаше да добие поголема доверба, барем уште една сезона.
Потполно се согласувам со тебе дека Боаш претера, и тоа би бло тоа.Со Мата во средина незнам дали и РДМ игра сега во ПЛ, незнам ниту колку може да издржи Мата да ја игра таа улога ако знаеме како фубдал се игра во ПЛ, така да и јас верував во Боаш но што ја претера работата ја претера!
И ја бев да се отпушти сакам да ме сташ на листа да се знаеБев еден од единствените што го поддржуваше отказот на Боаш. До денеска мислењето го немам променето.
+1Бев еден од единствените што го поддржуваше отказот на Боаш. До денеска мислењето го немам променето.