Фан Клуб: Челзи

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Овој Микел ми иде на живци, пе*ер глуп..

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.750
Поени од реакции
52.708
Отидоа со намера да не примат гол и да дадат барем еден, си ја завршиа работата. Наредната смирено да се чекаат и искористат шансите и одиме во полуфинале.

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
Кога го видов составот си реков RDM направил Ranieri mode: ON, ама тактички ги постави перфектно!

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Оштетена Бенфика во неколку наврати. Играта реално ни беше очајна! Нема кој топка да додаде... Рамирес една топка на Торес и гол, а во претходни три ситуации - дрво! Отидовме у полуфинале, па ајде кога веќе тргнавме вака со очајна игра да бидеме шампиони :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.750
Поени од реакции
52.708
Оштетена Бенфика во неколку наврати. Играта реално ни беше очајна! Нема кој топка да додаде... Рамирес една топка на Торес и гол, а во претходни три ситуации - дрво! Отидовме у полуфинале, па ајде кога веќе тргнавме вака со очајна игра да бидеме шампиони :D
Абе уште не сме во полуфинале, ама очекувам лесно да се потврди пласманот на Стемфорд Бриџ.
--- надополнето: 27 март 2012 во 22:50 ---
Со Тотенхем полуфинале во ФА :)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не се опаметил, и нема да се опамети, едноставно, тоа е Роман.
За Боаш ќе се каеме како и за Мурињо, како и за Анчелоти. Толку е едноставно.
Зошто? Затоа што Роман немаше трпение и верба во Боаш, очекуваше од него инстант резултати и трофеј, а не стави прст на глава и да размисли дека освен Мата немавме нов играч кој ќе направи разлика, дека сеуште играат старите играчи. Џабе му беа одврзани рацете за се кога никој не веруваше во него.
Боаш излезе џентлмен и на сите им пружи шанса да се покажат, да останеше веруј дека сега во лето ќе имаше продавање на големо.
Во фудбалот нема џентлменство, ако не те бива леташ ако те бива остануваш, мене искрено уште неми е јасно што сакаше да направи Боаш со седнувањето на Лампард на клупа а во својот тим да немаш никој друг креативец, не дека Лампард е во животна форма ама негледам некој друг да одигра подобро од него плејмејкер, така да очигледно Боаш не е менаџер за во клуб каде што постојат играчи постари од него!

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Тоа е тоа оштетена е Бенфика реално гледано , но пак од друга страна можеби не досуди пенал сметајќи дека тое не е со намера па реши да не досуте ништо :)
Како и да е не сакам да речам пред време но не ме држе место : ПОЛЕКА НО СИГУРНО ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ :D. Ме изненаде денес составот и тоа многу , а последниве натпревари Мата делува отсутно.Можеби заморот си го праве своето :)

H

HoT IcE

Гостин
Во фудбалот нема џентлменство, ако не те бива леташ ако те бива остануваш, мене искрено уште неми е јасно што сакаше да направи Боаш со седнувањето на Лампард на клупа а во својот тим да немаш никој друг креативец, не дека Лампард е во животна форма ама негледам некој друг да одигра подобро од него плејмејкер, така да очигледно Боаш не е менаџер за во клуб каде што постојат играчи постари од него!
Пак не се согласувам. Седнувањето на клупа на Лампард беше логичен потег кој требаше уште Анчелоти да го направи, но проблемот кај Боаш беше што го седна Лампард и формацијата стана шуплива, односно неумеше да искомбинира со Мата во средина, тоа што моментално го прави Ди Матео.
Не викам дека Боаш работеше добро, имаше мал милион грешки, беше до некоја мера арогантен и не беше свесен за потезите што ги влечеше, но според мене кога ќе се земе во обзир неговите години, моменталниов играчки кадар, Боаш требаше да добие поголема доверба, барем уште една сезона.

Иначе, ви реков дека формацијава е погодена и дека ќе дадеме гол од контра, ајде сега да ми стегне еден лајк членот што ми викаше дека Челзи никад не дал гол од контра.:icon_lol:
Шала на страна, се очекуваше ваква игра, се идеше на нерешено за да се потврди пласманот понатаму на Стемфорд Бриџ, моменталниов резултат е џекпот, сега очекувам рутински меч за недела дена.
Одлична работа од Ди Матео, само едно нешто ќе морам да му замерам, а тоа е играњето на Меирелеш, не знам зошто, но човеков последните 3 месеци е потполно вон форма и ако знае што прави на терен, јас сум Џорџ Клуни.
Тоа е, ајде нека лети високо плаво знаме :icon_lol:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Пак не се согласувам. Седнувањето на клупа на Лампард беше логичен потег кој требаше уште Анчелоти да го направи, но проблемот кај Боаш беше што го седна Лампард и формацијата стана шуплива, односно неумеше да искомбинира со Мата во средина, тоа што моментално го прави Ди Матео.
Не викам дека Боаш работеше добро, имаше мал милион грешки, беше до некоја мера арогантен и не беше свесен за потезите што ги влечеше, но според мене кога ќе се земе во обзир неговите години, моменталниов играчки кадар, Боаш требаше да добие поголема доверба, барем уште една сезона.
Со Мата во средина незнам дали и РДМ игра сега во ПЛ, незнам ниту колку може да издржи Мата да ја игра таа улога ако знаеме како фубдал се игра во ПЛ, така да и јас верував во Боаш но што ја претера работата ја претера!

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Бев еден од единствените што го поддржуваше отказот на Боаш. До денеска мислењето го немам променето.

H

HoT IcE

Гостин
Со Мата во средина незнам дали и РДМ игра сега во ПЛ, незнам ниту колку може да издржи Мата да ја игра таа улога ако знаеме како фубдал се игра во ПЛ, така да и јас верував во Боаш но што ја претера работата ја претера!
Потполно се согласувам со тебе дека Боаш претера, и тоа би бло тоа.
РДМ игра скоро на сите мечеви со Мата како 10ка и одлично му оди, барем според мене.
Мечов беше малце отсутен, но заморот го прави своето али ипак Мата е Мата, со еден потез решава меч.
Само колку пример да ти дадам, со Сити играше на крило со Мата, во средина со Рамче мислам, и виде дека два пати не го пројдовме центарот, Мата тука ја прави разликата сезонава од како РДМ стана главен.
А замисли да имаме уште 2ца како Мата, што би правел Челзи.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Бев еден од единствените што го поддржуваше отказот на Боаш. До денеска мислењето го немам променето.
И ја бев да се отпушти сакам да ме сташ на листа да се знае :P

Он топик одличен е сега за сега Ди Матео според мене вечерва добро се одигра

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Оценки од 1 до 10 за денес

Чех 10ка - фати повеке удари од далечина и одбрани кога беше најпотребно, по ударот на Кардозо со глава

Фереира 8 - Има 40 години човеков,ама кога и да добие шанса не разочарува..
Тери 9ка -екстра
Луиз 9ка -екстра
Ешли Кол 8 -солидно

Микел 7 - задоволен од играва
Меирелес 4ка (очаен беден натпревар,му вредеше само шутот од далеку во 1во)

Мата 7 - изигра солидно,можеше и да постигне гол да имаше повеке среќа
Рамирес 9ка - имаше добри пробиви по десна страна
Калу 9ка - не направи нешто посебно,ама го даде голот за победа

Торес 8 - исто како Калу,асистенцијата го извади

Лампард 7 - далеку подобар од Меирелес
Босингва 6 /
Стариџ 6 /

Заслужена победа,90% одиме во полуфинале..

Kajgana Shop

На врв Bottom