Незадоволен сум од утакмицава.Поради неколку причини.Просечни бевме повторно денеска,недоволно моќни и конкретни.Иако имавме преку 20 шутови кон гол.
Не беа баш течни акциите,како да немаа сила,све беше некако млако.
Иако победивме,не е ова тоа што се бара.
Боас некако во второ полувреме,срамежливо почна да се брани.И тоа не е првпат сезонава да се изглупира.Неколку пати направи такви потези и го јадевме.Денеска не се случи тоа поради глупите играчи на Сандерленд кои промашија три чисти шанси.
Човекот има целосна поддршка од мене,ама некои работи не му ги разбирам.
Рамирес многу слабо.Позицијата не му беше таа природната ама сепак,да не знае пас да даде.Трипати проба Торес да го изигра во празно и трипати топката отиде пичке си материне.Ептен за никаде.
Меирелес и Луиз на клупа сместа.Првиов шутира од кај ќе му текне и усерува акции,а во дефанзива не се покажува како што треба,има дупка таму каде што покрива тој.А знаеме какви голови давал,ама сезонава некако слаб е со шутот.
Луиз па,ако беше одличен минатата полусезона,годинава е лош,многу лош.Две кардиналнои грешки денеска кои можеа да не чинат и три бода.Бентнер го разнесе,само многу е глуп данецов па затоа и не даде гол.
А колку ми е криво што не влегоа шансите од Торес.Ножичките беа маестрални.Штета стварно.Нема среќа човеков.
Но уште верувам во него...
Добро е што зедовме три бода,добро е што и кокошките кикснаа,а и Ливерпул да не ни дише многу во врат.
Со Свонси и Норич потешко ќе ни биде,зошто отворен фудбал играат,па може да паднеме таму,ама ајде да видиме здравје.
п.с Бизонот се врати,каква ѕверка е само