Фан Клуб: Челзи

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Доколку тепаме вечер ќе играме со Шефилд во 1/4 финале. Убаво.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Смешно ми е што играме лошо, ни треба резултат и на полувреме.....излегува Кристенсен и влага Рудигер :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Смешно ми е што играме лошо, ни треба резултат и на полувреме.....излегува Кристенсен и влага Рудигер :D
Поради промената во формација, а ваљда и да го заштити Кристенсен затоа што ќе му игра место Силва периодов.

Каков срам ќе беше да заебеа после цела среќа со противниците.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ајде, реков, ова ќе биде последен меч каде што нема ептен да коментираме што се дешава и ќе оставиме малце експериментирање.

Се надевам ќе најде нешто што функционира од викендов, пошто до сега ептен безидејно играме и ептен експериментирање и играње на играчи без ред некако

Победата е тука најбитна, ете, 1/4 финале и лесен (навидум) противник каде што ќе треба да се заслужи победата и полуфиналето.
Автоматски споено мислење:

Поради промената во формација, а ваљда и да го заштити Кристенсен затоа што ќе му игра место Силва периодов.

Каков срам ќе беше да заебеа после цела среќа со противниците.
А бе да, формација и се тоа, ама смешно е вака на хартија, делува како сите надежи во него да ни се

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Па класичен куп гостински меч. Горе-долу класичен, бидејќи ова беше малку полошо од стандардното.

Растрчан и мотивиран противник, гостински терен, ужасен тревник, играчи кои првпат играат заедно и првпат играат под Тухел, тешка победа. Најпозитивното нешто од натпреваров е тоа што никој не се повреди. Освен Кристенсен, ама тој дома во кревет се повредува, така што...

На моменти изгледаа како да се издрогирани. Особено Зијеш и Пулишиќ беа скандалозни. Ајде првиов пак некоја повреда го затекна, не знам нешто, можеби и ќе замижам. Ама Пулишиќ...не знам. Дебело би размислил на лето што би правел со него.

Гилмор исто така малку ме разочара. Противник по мера за докажување, само бајги грешки, надвор од позиција, наттрчуван постојано. Канте е ровит уште, не можеше да го штити и веднаш се виде дека ќе биде слично како со Лестер во тој поглед.

Неколку светли точки. Одои што единствено преземаше некаква одговорност, Кепа што одбрани зицер на почеток и излегуваше похрабро на прекини и Абрахам со погодокот, спасувањето од линија и пожртвуваноста.

Убав меч од тренерски аспект, после пет меча да увиди кој, како и за што е. Добар дел од нив не се ниту за Чемпионшип.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Isto kako Juve da go gledav.. bukvalno isto, ista formacija, isto dudlanje nazad, nemanje covek u sredina, site igraci po strana sedat.. sva srekja tepaa

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Иначе ептен битна победа беше ова пошто сега се преместува мечот со Ливерпул, па нема да се соберат ептен тешки утакмици по ред

Еве го сега распоредов:

Њукасл дома
Саутемптон гости
Атлетико гости
Јунајтед дома
Евертон дома
Лидс гости
Атлетико дома

и тука, на овој распоред требаше да легне Ливерпул гости..

Ама ќе играме со Шефилд во купот следно. Што нема да биде лесно знаејќи го распоредов.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.084
Поени од реакции
2.026
Ќе си останам на коментарот што го напишав против Шефилд.

Чекаме посериозен противник па ќе видиме.

Зијах и Пулишиќ не можеа да одиграат полошо, поготово Пулишиќ.

Њукасл би требало да го добиеме и да си ја заокружиме серијата на идеални противници од месец дена.
Воено идеална средина за припрема, подобрување и уигрување на идеите на новиот менаџер.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Конечно конкретни новости околу повредите на прес. Силва и Каи нема да бидат спремни за Њукасл. Каи би требало денес-утре да почне да тренира така да ќе биде спремен за Сотон, а се надеваат дека и Силва ќе биде ок тогаш, но не е сигурно.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Џабе го отпуштивме Лампард, сепак ја исполни целта да се доближиме до Ливерпул :(

Член од
18 јуни 2017
Мислења
387
Поени од реакции
265
Neznam zosto ama mislam deka mnogu lesno ce bidim Top4 na kraj od sezonata ili kazana 2 mesto ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Neznam zosto ama mislam deka mnogu lesno ce bidim Top4 na kraj od sezonata ili kazana 2 mesto ;)
Јас знам зошто мислиш тоа :D
Дека во моментов сме во бољи форма од другиве екипи.
Тоа си доаѓа со нов тренер и слаби противници.
За да завршиме топ 4 ќе треба да продолжиме во добра форма и да немаме киксови. Тешко е за очекување.

Ама да, ваљда радува тоа што Ливерпул исто делуваат изгубено во моментов па тука може да се гледа шансата.
И Лестер не ни бега ептен.
Се уште не можам да се осмелам да кажам дека Ливепрул би паднале од топ 4.
Лестер имаат собрано солидно поени. Јунајтед исто.

Ама сепак, најбитното што фали во тоа Челзи да заврши топ 4... не сум оптимист дека до крај не би имале киксови. Поверојатно е дека сите останати екипи ќе се вратат во форма него ли тоа дека Челзи до крај ќе ги тепа сите екипи што се очекува да се победи.

А еве кои се тие иначе: Њукасл, Саутемптон, Евертон, Лидс, ВБА, Палас, Брајтон, Вест Хем, Фулам, Арсенал, Астон Вила.
Па и Јунајтед може да се стави тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom