Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Таман ќе помислиш дека управата полека го фаќа вистинскиот пат - одма те демантираат :facepalm:
Сериозно прашање- Кога почна да помислуваш дека управата иде на добар пат ? Кога купија 10 играчи за подмладување на тимот од кој 9 беа пратени на позајмица, а подоцна од нив едно 7 и нема добија/нема да добијат шанса ? Или сфати кога го продадоа најдобриот играч на Челзи 2 години по ред ? Или можеби сфати кога најмладиот дефназивец/ДМФ во Челзи го прододоа ? Или можеби кога..

Него видеава опасни еј, се некој кромид рендал у нив еј..

@Донев убаво шо си сфатил тоа ама не знам како уште не си сфатил дека Челзи ќе си стагнира и ќе паѓа. Не знам како е можно толку слепо да постираш (а знам дека и сам знаеш дека не е на арна работава ама тука си постираш као демек се е супер :P )

Ако го продадеме Рамирес ќе речеш "Ете лошо изигра последнава сезона, се виде не е стариот, ако нека иде ", "Микел, ете не добиваше многу шанса нека иде", "Кејхил, ете мораше некој да лета, веќе се доближува до 30ката нека иде", "Ивановиќ има 30, ете Азпи го имаме, некој друг ќе се земе, мора да си оди", "Ете 80 милиони за Хазард се тамам, супер со тие пари ќе купиме 3ца како него, нека оди", "Ете Оскар последнаа сезона не изигра за 10ка, ако решиле да го продадат нека иде", "Ете Вилиан дојде да изигра добро, добро изигра, ама сега се враќаат некои од позајмица плус друг ќе купиме и ете ок е што си иде", "Ете Чех стар е веќе, Курто го имаме нека иде", "Шурле ќе си иде ? Неее. Leave the memories aloneeee."

Видиш за се може да се најде позитивно размислување ако сакаш, ама џабе, резултатите ќе си го речат своето. Ама ако "Ете сменивме многу играчи, без Луиз,Лампс,Ешли, цела сезона без Мата, Чех не беше секоја утакмица на гол, нов напаѓач башка, ете не може да се очекува успех уште прва сезона, за мене 4то место во Англија, испаѓање 6-0 во 1/8 финале на ЛШ и ниедна титула во куповиве е ок резултат"

А бе стварно јака работа била ова вака да се размислува еј :D Уште Сител да пуштам...ехееее па кај ќе ми биде крајот бе :D

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Сериозно прашање- Кога почна да помислуваш дека управата иде на добар пат ? Кога купија 10 играчи за подмладување на тимот од кој 9 беа пратени на позајмица, а подоцна од нив едно 7 и нема добија/нема да добијат шанса ? Или сфати кога го продадоа најдобриот играч на Челзи 2 години по ред ? Или можеби сфати кога најмладиот дефназивец/ДМФ во Челзи го прододоа ? Или можеби кога..

Не дека е се` идеално, но ако збориме искрено - продавањето на Луиз и (донекаде) Мата се добри зделки за клубот кои треба да бидат синоними за идното работење на управата.
Уште Торес да успеат да го шитнат и да ги вратат Лукаку и Куртоа од позајмици би било одлично

За младиве - тоа е слаба точка на која треба уште да се работи, иако мислам дека тоа им е однапред смислена тактика за да во иднина немаме проблеми со ФФП и во соодносот домашни-странски играчи.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
@dragonsky не си во право :D

А иначе за младите, многу често од сега па натаму очекувам да се купуваат по 3-4 секое лето за некоја ниска сума и да се праќаат по позајмици, ама не со примарна цел да стигнат до првиот тим на Челзи. Секако, доколку има шанси ќе стигнат, ама повеќе ќе се гледа да се профитира на нив. Да го земат за 2-3 милиони, да блесне негде и да го продадат за над 10. Ние може да не се секираме за трошоците, ама клубот сигурно ќе пробува да профитира на секаков начин.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.320
Поени од реакции
1.277
Јас па објавувам рандом шит од инстаграм а не ни гледам што се пиша...
Уште кога почнав да навивам за Челзи ја замарав мама да ми купи дрес од Челзи. Еден пазарен ден си доаѓам дома од школо и многу се израдував кога видов дека ми купила дрес од Лампард. Тогаш бев околу 10 години и откако ми го купи го скапав носејки се додека не ми омална и не се избришаа одредени букви од дресот. Од тогаш многу го засакав Лампард и од тогаш ми стана најомилен играч. Помина добри години во Челзи и е заслужен за многу трофеи и победи. Најдобро чувство на утакмица ми беше кога тој ќе земеше да шутира пенал и јас знаев дека Челзи веќе постигнал гол или кога од никаде ќе шутне и ќе даде евро гол. Иако последната сезона неговиот допринос беше минимален сепак сакав да остане. Еве го Торес кој нема никаков допринос а сепак си ужива во Челзи, тоа ме многу нервира. Кога играч како Лампард сфаќа дека неговиот допринос за екипата е се помал, одлучува дека е најдобро да си оди, додека Торес го боле куро у газо за неговиот допринос, тој си зема голема плата и си свирка. Како најдобри голови би ги издвоил слободниот против Тотенхем и од корнер линијата против Барса. Чест ми беше што го гледав и никогаш нема да го заборавам. Со среќа во понатамошната кариера и се најдобро. :(
images.jpg

We Love You Too <3

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Намерно сликава, да си мислиме дека има разлог да го напушти Челзи.
Шала на страна, истомисленик сум со мановар и крки. Ако не ве мрзи навратете се на нивните постови. За Донев се знае, управата е секогаш у право... :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
Иначе на Blues News од 19:30 би требало да има нешто за Лампард ако сакате да гледате :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
.. човек може да е фан на било кој клуб во светов, али неможе а да не биде погоден од одењето на Лампард од Челзи. :place:

Сметам дека вака Челзи не треба вака да работи. Требаше и Дрогба и Лампард да останат. Сигурен сум дека во нив има желба, макар и поголемиот дел на клупа да го седат, а после да бидат префрлени на некое работно место во Челзи каде нивното искуство ќе биде од голема помош.

Стварно ми е жал, не како фан на Арсенал, како фан на фудбалот.. со среќа легендо!

H

HoT IcE

Гостин
Наводно Барселона и Челзи се договориле за трансферот на Фабрегас, останува самиот Цес да одлучи.:eek:

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Кој број ќе го земе Сес? 4-та на Луиз е слободна, не за џабе го продадоа, плус кеш плус слободен број за Сес.

H

HoT IcE

Гостин
Се надевам дека Цеск ќе одлучи дека Јунајтед е подобар избор за него. Ич го нејќам у Челзи бе. Мислам дека децава од Академија доколку им се даде шанса нема ништо полоши да бидат од него. Од Барселона ко куче го маваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom