Ако примиме уште еден гол во наредни 5 натпревари од корна-прекин ќе отидам во Лондон и цел тим ќе го ишутирам на клоци.
Срамно е да примаш голови од просечни екипи од сегмент кој ни беше некогаш најак. Никогаш послабо не сме бранеле корнери. Едноставно поставеноста е катастрофа, а имаме високи и играчи кои играат добро со глава.
Бројката на примени голови во последните неколку натпревари е алармантна, тамн ја средивме средината и почнавме да даваме голови и да имаме каква таква (подобрена) игра, одбраната почна да мрчи.
Ама ај да се некои голови од акција некој добар шут (Асаиди) ок сфаќам се дешава момент на инспирација, ама ова се почетнички голови, кои што тим што е претендент за титула не смее да си го дозволи, а уште што е по негативно тоа не се менува туку секоја утакмица се повторува.
Стоук се најпокварена и најлигава екипа во пл, со задоволство ги чекам на Стемфорд и без 6-7 комада да не ни помислат да ги пратат дома.
Гнаси светски.
Да не се фаќам веднаш за негативно.
Добар тим изведе Мурињо - барем од тоа што располага во моментот.
Задоволен сум од средината имаше мобилност, пас игра створање на шанси. Хазард - Мата - Ширле одлични нивната работа/задача ја завршија перфектно. Тимот постигна 2 гола што е одлично и повеќе од доволно кога станува збор за Британија С. ама одбраната потфрли многу.
За првиот гол крив е само Чех никој друг, голман со негова висина мораше да излезе и да ја собере тоа топка. Леташе долго и имаше доволно време, немаше да биде и толку страшно и да ја боксува. Ама не вака неодлучно ниту тргна ниту остана.
Премногу голови сезонава примиве заради него, не е ова Стоук, А. Вила, Фулам па да си дозволи такви евтини голови.
Голови од типот на тој денес, оној против Вба може да не чинат титула.
Не ми е пријатно што пишувам вака за него, ама тоа е факт дека во последно време не е на висина на задача, а втор голман немаме.
Можеби е и тоа причина незнам немањето конкуренција али наредна утакмица заслужи да биде на клупа, иако алтернатива ќе ни е Шварцер мора да се ризикува чисто да му се стави на знаење на Чех дека не е недостижен.
Иванович игра се полошо и полошо, центрашутите му се ужас маркирањето исто така. Последниве 3 натпревари баш него го приметив при изведување на корнери дека стои многу далеку од противникот што треба да го маркира и автоматски многу полесно му бега.
Еден од дирекни виновници што изгубивме.
Нападот нема потреба што да се коменира - сите знаеме дека Торес, Ба, Ето не се матрејал кој може да ни донесе трофеј.
Без потребо само го цицаат бужетот, придонесот не е еднаков на 0 туку на -1.
Торес ништо ново, стара приказна. Ама Ба и Ето поготово вториот влезе последни 20 мин, каде што играчите на Стоук беа видно уморни и пак не успеа да излезе на крај со нив.
Беше спор како желка наместно да потрчи да се избори да им земе топка тој стоеше и чекаше кикс.
Наместо со нивното влегување темпото да порасне тоа отпадна драстично.
Наредна само Ба на клупа а овие двајца да гледаат од трибина и Ширле за прв избор.
И во јануари подхитно да се бара напаѓач и голман без разлика дали тоа ќе биде враќање на Лукаку и Курота (што според мене ми изгледа не реално) или купување.
И на лето ако не можат да се продадат нека се пуштат како слободни агенти.
И да Торес ги изгуби сите кредити кај мене, од сега ако сака нека дава хеттрик на секоја утакмица јас нема да ги славам головите.
Толку.