Фан Клуб: Челзи

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.086
Поени од реакции
2.030
Добра игра малку стиснаа на кочница во второто али во глобала беа добри, плус ни одат во полза резултатите од конкурентите така да имавме перфектен викенд.

Уште една потврда колку Френки е битен за Челзи, кога влезе веднаш се осети конкретност во играта.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еве ви како стои ситуацијата до крај на сезона во борбата за ЛШ.

Се зависи од мечот со Тотенхем.

Ако ги победиме Тотнем и ги тепаме Вила сигурно сме во топ4.
Ако изгубиме од Тотнем ќе треба да ги тепаме сите останати (Јунајтед,Вила,Евертон)
Ако изиграме нерешено со Тотнем ќе треба да ги победиме Вила и Евертон за да бидеме во топ4.

Ова е тоа што зависи од нас. Има премногу математики ако се смета и тоа што не важи од нас.

Со други зборови да навиваме против Арсенал и Тотенхем викендов а ние да ги тепаме Јунајтед и оп кај и да е ЛШ :D

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Добро излезе ова коло во целост...:)

Некој збор за неколку играчи:
Оскар одличен иако не игра на својата позиција, мора наредната сезона да игра по назад во средината, кадешто е многу по ефективен. Одлично ја врзува секоја акција, а и во дефанзива одлично покрива. Друго нешто што ми се допаѓа кај него е одлучноста да шутира надвор од шеснаесетник, што многу ретко се гледа од овој Челзи (што ме нервира). Проблемот кај Оскар единствено го гледам тоа што го спомена на полувремето Давор, но на 21 година со вакви карактеристики да располагаш е одлична работа. Во него гледам „замена“ (прв избор за неговата позиција) за Лампард иако посакував тоа да биде Мек Ехран, но откако се купи овој играч, не гледам никој друг кој би бил подобар за оваа позиција...

Единственото нешто околу него што се плашам е Мурињо (доколку дојде наредна сезона). Не знам како би го прифатил овој тип на играч и мислам дека желбата на Абрамович за инстант успех ќе го потисни Оскар да биде или резерва или за некоја година да не биде во клубот. (Но се надевам дека нема да биде така, дека ќе има време да се покажи способноста на некои од моменталните играчи).

За Луиз не сум воопшто да игра на средина иако е добар на таа позиција, но како дефанзивец е подобар, а верувам дека ќе биде незаменлив. Мислам дека со таков карактер што располага ќе биде одличен капитен и главен во централниот дел на одбраната.
Позицијата ДМФ првично би ја препуштил на Ромеу кој ќе биде одличен тука и Микел којшто дејствува по дефанзивно, Рамирес е исто тука... Оваа позиција е најпокриената што располага клубот моментално (земајќи го и Есиен кога ќе се врати). На добар пат е и Ејк (од досега прикажаното во прв тим и во резервите) па така сметам дека потребно е време да се уиграат овие играчи.

Најпотребно нешто на овој тим му е салам крило (не играч како Мозес), играч од типот на Милер, Шурле, Ројс и одличен напаѓач. (претходно ми се погоди типот на играч што сакав да дојде Хазард, но сакав и Џонсон од Сити )
Лукаку по никоја цена не смее да се даде перманентно. За година максимум две ќе биде феноменален, па затоа според мене треба да се земе некој „постар“ за да може за некоја година да биде заменет од Лукаку. Прв на памет ми доаѓа Ибрахимовиќ, со што Торес ќе остане заедно со Ба. За некоја година па и Феруз да се пробие, да добие шанса во овој тим.... Друга опција за во нападот ми е да се проба формација со двајца напаѓачи, е тогаш би одел на купување на млад напаѓач.
За Марин нема место во овој тим и не ни сакам да има, не е тој играч според мене за тука во овој клуб. Можеби за Де Брујн треба да има шанса но не гледам дека ќе ја добие исто така, особено што има најмалку еден на негова позиција (а за резерва не би прифатил да биде никој не само тој)
Но се ова е само моја замисла, како ќе биде ќе видиме за некое време ;)

G

Geezer

Гостин
^

Мозес е сосема солиден за годините и за дебитантската сезона, не гледам зошто не е саглам. Освен Ројс, овие двајца не се десни крила. Ројс е врв на таа позиција моментално, ама па има простор за огромен напредок кај Мозес, јас го сметам за првотимец од в година.

Romelu Lukaku@RomeluLukaku9
6m
Just won topscorer and young player of the year at the end of season dinner of @WBAFCofficial . Thanks to my family, teammates and the fans!

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
Мислам дека не спомнавме дека стана вториот играч во ПЛ со голови против 38 различни тимови. :cuc:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај некој слаткоречив фан од тука што ќе сака да одговори неколку прашања, нека ми пише ПП :)))))))

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
Гледа некој бе?
--- надополнето: 29 април 2013 во 22:38 ---
Пенал во последна минута бе :tapp:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А бе ајде.... :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::mad: Второ изгубено финале и за младиве.
Сто финалиња изгубивме сезонава.
Ај у ПМ..
Али ај од мали нека се учат на порази...

Член од
2 октомври 2011
Мислења
841
Поени од реакции
504
колку што знам финалево во купов се игра два натпревари

Kajgana Shop

На врв Bottom