http://en.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Rossi
Добар играч млад би било добро да се земе
http://en.wikipedia.org/wiki/Neymar_da_Silva
монструм ем 18годишен едниствен проблем е само Сити пошто трампа со Робињо може да направаат...
Не вреди Роси, поарно Пацини. И така Роси има 23, а Пацини 25 години, нема нешто разлика во години.
Овој тука Реал ќе го земат најверојатно.. И дај бе глеам сите по Тери мамата.. Па Тери на 2:0 доби црвен,не? Сеа шо направи еден глуп фаул,направи,ама јбг.. А за пеналот,не сакаше човекот..И сеа од минимум 5 играчи шо беа поочајни од него,вие на него се фативте
Случајно бре, аман, трагедијата е во то шо нема грешка по кого и да истресиш!
Темава е фан клуб Челзи, не анти-бан тема. Ве замолувам да се држиме до тоа. Многу го почитувам Фантомот, омилен лик ми е од форумов, ама не му чини материјалот (сликите) што ги постира.
Сепак ова е јавен форум, доста популарен, и штети на неговиот имиџ да се постираат вакви слики. Ваљда нема да се правиме грчки форум или грчки геј-паради, овај воени паради?
Апсолутно, мене ми е жал ако некој се ужасни од некои слики, но не жалам што ги постирав. Па тоа го мислев и се уште го мислам за непрокопсаниве ку.... ај нека не биди сега пак ако нејќите. Но колку и да нејќиме, таа е вистината.
Бан ко бан, јебига, модераторите за тоа се. И мојта единствена забелешка е зошто некои од сликите се тргнати, секако, тука не се тие последните? Нема причина да се бриши Аушвиц, возот или камион или што и да беше..... Пошто за разлика од убиените од нацистите таму, овие дебили заслужуваат една „вожња“ таму! Добро бре, како не се говеда? Ко ќе појдат со нивните помочани агенти да бараат астрономски плати со што го цицаат мојот омилен клуб се „светски суперстари“, а како одминува сезоната стануваат само „обични луѓе“?!? Не, не, НИКАКО! Тери играчиштето кое го газат годините, нека се свести оти паѓа, оти тешко ќе се врати нагоре. Хроничната повреда со грбот секако е реален проблем и никако не му помага, ама паѓа, и тоа салам паѓа, а тоа ќе го видиме на светска сцена на СП ако Англија изигра со Аргентина, Бразил, Шпанија или Холандија. Пошто нели, овој Челзи не беше способен за играње на највисоко ниво ни одблиску, ЛШ завршница се разбира. Дрогба, па треба ли бе да го коментирам? 32 години наполни, а најсилна страна му е физичката сила и осетот за гол. Уште колку мислите дека ќе го држи врвната физичка сила, која во неговата игра е поважна и од осетот за гол? Едино Лампард уште не покажува знаци на голема слабост од пензионерите, ама не е ни нешто сјаен.
Фереира - Прашање на денот е дали доби барем еден дуел со Бејл на натпреваров. Беше добар првите сезона и пол - две, сега е печен за во втора лига. Поарно да не играше, бар да знајш дека десната бековска позиција не ти е покриена, да си бараш чаре.
Балак - Влезе, исто ко да не влезе. Не знам зошто тој и Деко сеуште се во тимот, кога заедно собрани не се ни третина од она што е Есиен. За тим со шампионски амбиции, не биват.
И немој да сум ве слушнал да се жалите на Анчелоти, Тери или Лампард. Првиот е тренер, а не е чудотворец. Со тој играчки кадар - толку.
Тери имаше лош ден, не требит да го спалиме на клада заради то. Верувам дека Тери би си ги дал двете мадиња само за да победевме денес.
Лампард - во отсуство на Есиен и со закоени за земја колеги во среден ред, работата си ја вршит и повеќе од добро. Капа долу.
Мислам имам пишано, шо Фереира? 5 натпревари по ред ги игра салам ко шо треба, ко шо се бара од него? Дали Тери има подолга низа? Малуда?
Деко е тука пошто и еден аматер ко мене гледа дека Деко е единствен со талент за топка во нозете во Челзи од светски калибар, па не Анчелоти. Но, го згази времето и него.
На Есиен му прогнозирав дека уште три години ќе игра максимум врвен фудбал со неговите ебани во буквална смисла на зборот, колена. Последново денеска знајш на шо ми оди? Дека 2 години ќе се премија за него. А тоа значи Челзи да си бара чаре во играта ко шо прај минативе две години без него, по можност други Африканци да не се опција.
Анчелоти настрана. Тери, премногу, премногу лоши денови. И тоа е проблем за Челзи. Неговата плата не ги покрива сите негови лоши денови. Ни одблиску. А ко шо рековме, тоа е проблем. Голем. Пошто догодина нема да биди нималку поарно од Тери.
Тери „става глава пред автобус за победа на терен“, ова се зборови на Џо Кол. Но тоа не значи дека ако е гомно на терен треба да се трпи само оти се би напраел за да победи. Дури и црвен картон и пенал! Јуначина! Таква психолошка лабилност од капитен? :raz:
За Лампард држи вода, тешко е Оби Микел да е зад тебе, па и Деко до тебе во ден кога нешто не му е по ќеф изгледа, некоја мува му збрчила ко слушал музика, или му достудело ноќта.
Еве јас сум еден од тие, за жал, мислам ретките, за кои Мурињо е успешна историја и парфем (
http://www.guardian.co.uk/football/2010/apr/13/jose-mourinho-trademark-chelsea), односно минато. И барем со фаној на Челзи што сум имал контакт, еден од првите кои го пречека Анчелоти со насмевка да речам.
И сепак I am grumbling наголемо! Да не поверуваш дека се на три натпревари до титула и еден до национален куп. А зошто? Пошто во нив нема иднина, а сегашноста е трагикомична.
Ајде бе вака колку се нервирам коа плачат за глупости, знаете да серете сеа за дрогба ама рипате коа ке дае против некој голем тим гол а? И после вие сте ми биле некој фанови на челзи мрш таму ајде, дрогба незнае да маневрира со топка добро ама ако му проработи кликерот знае мн гадно да ги заебе дефанзивците, најчесто да ги мрдне и гол да дае ама и ги навлекува на него за после некој друг (diamond formacijata ne e tolku popularna sega) да даде гол
В ред. И Гудијонсен беше страшен џокер. И Робен најталентираниот играч на Челзи во овие години. Па јебига.
Кур можи само да цвика сега, ко се гледа дека е килав кепец и никој го нејќи, особено не за тие милиони. А нели бе Манчестер Јунајтед и Барселона и Милан....беа трофејни, традиционални, само тие иделе во предвид, кој тоа Челзи? Кур, „јебисимајката“! Доста ми е Стуриџ за улогата „препотентно детиште“.
Некој ќе игра ЛШ, некој ќе гледа од дома (ние и вие)
Премиер лигата е најсилна, бла, бла, блабла, бла, блаблабла....:salut: