Комплетен хајлајтс од саботниот натпревар, на крајот имате и што тоа видоа коментаториве на BBC кај Какута.
http://footyroom.com/chelsea-4-0-wolverhampton-wanderers-2009-11/
Вчера, или некни поточно, ги гледав резервите. Какута и Матич беа мизерија, Борини сивило. Нормално не ме бендиса таквото нешто, но денска налетав на следново...
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/chelsea/6642108/Gael-Kakuta-playing-for-Chelsea-in-Premier-League-easier-than-in-reserves.html
moze nekoj da mi kaze kako igral matic ,go gledav so srbija mladi odigra vo vtoroto poluvreme na mnogu visoko nivo pa ako moze nekoj da kaze ke mozeli da go zameni balak vo idnina.
Рано е да се кажи, има многу добра брзина и контрола на топка за висината. Ќе видиме.
Па апсолутно, Стуриџ не добива појќе шанса заради неговата ноншалантност. Да продолжат со двојни тренинг-сесии и двајцата, од следната сезона сериозно ќе бидат загрозени две места меѓу првите 11.
Стуриџ и сега не го прај то, ако запри и Какута, не бидува играч и од него, бар не во голем клуб.
----------------------Чех--------------------
---Иванович---Карваљо---Тери---Жирков---
---------------------Микел-------------------
-------Балак---------------------Малуда-----
----------------------Деко-------------------
-----------Калу----------------Анелка--------
На средината имаме уште две опции:
1. Микел аут, Деко место него, Џо зад напаѓачите.
2. Малуда аут, Деко место него, Џо зад напаѓачите.
Доколку не се пробуваат „елки“ со засилен среден ред, тоа е тоа.
Мислам, ова е смешно, Анчелоти изјави уште во предсезоната мислам, или воопшто пред да почни со вистинска работа, дека не се обидел да го донеси Пипо Инзаги со него само затоа што веќе имал 37 години. Можеби Пипо е помлад во меѓувреме???
Голема работа ако изгубеме од Порто, АПОЕЛ ќе ги ошлакаме на Бриџ, и ете ти прво место. Мада мислам оти утре икс ќе е. Колку до Рибери, сменив мислење за него после една статија во Спортманија. Типот има сменето повеќе клубови отколку што јас имам сменето чорапи во последните 7 дена. Воопшто не е лојален кон своите клубови.
Рибери, тоа што сменил појќе клубови, па сменил, и не треба да ја гледаме неговата (не)лојалност.
Работата е што, смешно е да се зборува за суми над 35 милиони со оглед на сите околности. Хенес демек одбил 65 милиони евра и Босингва летоска, барем шо кажувал, во тој случај јасно се гледа дека иако управата на Челзи е налудничава, таа на Баерн заслужува повисока „титула“ заради тоа што одбиле такво нешто.