Јасно е дека се переа пари и јасно е дека се перат уште пари. Меѓутоа, ја сум апсолутно против да имаме некој човек како што е Мамиќ т.е против сум да бидеме организирани како Динамо каде што еден човек е алфа и омега на клубот и кој одлучува како нему ќе му свирне. Тоа е некој вид на приватизација, а ја сум алергичен на такво нешто.Ко да досега кај нас не се испраа пари, затоа сме и таму дека сме на финански план, спротивно на твоето не ја ќе кажам ДА за такви типови кој што си ги навел, направи тим освојувај титули, венеси го во лш, продавај играчи а не давај за џ,земи си од колачот си заслужил. Е кај нас е обратно секој зема, а немало резултати ние незнаеме што е то да продадиме играч 5 милиона, а не па да продадеме некој играч над 10 милиончина.
Освен времето ништо ни не очекувај друго да се промени, далеку сме ние од то да делуваме како фудбалски клуб во вистинска смисла на зборот, од типот на клубови од Англија, Шпанија и др, не само ние и мн др клубови али то е болна тема. Така да седнете со некој староаро закоравен ЗВЕЗДАШ и нека ги исповеда своите доживувања за тоа како се играло фудбал, зш тај филм не е на програмата во блиска иднина, да го гледаме и ние.
Ја сум појќе за моделот по кои што се организирани повеќето екипи од Бундес:
Според мене ова е идеален модел, меѓутоа во пракса кај нас би бил тешко остварлив. Друг начин да се извлечеме од агонијава е комплетно да се свртиме кон младинската школа, пошто несомнено е дека има огромни таленти само треба да се работи со нив и со тек на време би можеле од нив да заработиме и по 5,10,15 милиони.Po statutu Bundeslige decenijama unazad vlasništvo nad klubom bazira se na principu 50+1. U praksi to znači da su navijači većinski vlasnici svakog kluba, da je dokapitalizacija i prodaja akcija dozvoljena, ali samo u meri u kojoj ne bi spustila udeo sopstvenih navijača ispod 50 posto plus jedne akcije.