Ѕвер е Печник , само што ме нервиаат дечиња од по 14-15 години на фб страниците што пишуваат дека не бил јак за да игра во Звезда , овај можит да им предават фудбал на 40 % од играчите во Звезда
Ма какви 40 %, он и Нинковиќ можат да им држат предавања на цела екипа. Двајцата се класа за цела лига, а камоли за нас.Ѕвер е Печник , само што ме нервиаат дечиња од по 14-15 години на фб страниците што пишуваат дека не бил јак за да игра во Звезда , овај можит да им предават фудбал на 40 % од играчите во Звезда![]()
Шта се мене тиче, освен Џајиќ све друго би побио, овој ја што га гледам од нашу управу е чист криминал, Кокеза- Стојадиновиќ... и остала багра, људи кои што везе немав сс фудбал су ставени на функцие на најголем клуб у Србију, како и да е ко преживи причаќе, али узбудљиво ќе да буде^ Главен кривец за тоа што одбраната ни е швајцарско сирење е управата и никој друг. Два месеци пројдоа, а они не се способни да донесат еден ебан ИСКУСЕН штопер. Со тие 450.000 што ги дадоа за Оњило (кој реално е чист просек) можеа да донесат ѕверка од штопер и ќе останеа пари за уште еден десен бек, пошто на тоа место имаме само еден играч.
Будала да не е да дојде да работи сс Багру, како и да е још увек мислу дека Џаја ке гу преземе целу управну функциу и ке направи некој ред!Оваа управа е полоша и од онаа на витезот, едино Весиќ и Маза можи беа ептен апаши.
Џаја не се прашва за ништо, надвор е од сите шеми... и најпоштено е да биди прогласен за почесен претседател и да се слика само. Човиќ е некој си тип на Цвеле, муљатор кој треба да ги брка сите финансии, и е океј според мене. Кокеза, Тончев, Чулибрк... тие првиот момент треба на ѓубре да се однесат со оглед дека никаква корист нема клубот, а се дингаат со провизии, проценти...
Стојадин, и тој се гледа дека прво си ги гледа неговите интереси па после интересите на клубот. Славе е типичен тренер кој го подјебават како сакат...
Згора на се, за секој ебан играч треба да се сложат сите, демек одговорноста да ја сноселе евентуално сите, а то уствари ќе се прад наудрени после. Кокеза си носи негови играчи, Џаја донесе 2-3ца кои му ги бојкотира тренеро, Стојадин го нема нигде, како паднат од марс се понаша...
И на крај краева уште се на платен список Ненадиќ, Мириќ, Ѓуричковиќ се трупаме со безвезни играчи како Гогиќ наместо да се дава малку по малку шанса на младите...
Чикиќ единствено лево крило и дреми во младинци...
Единствено се надевам дека во скора иднина клубот ќе го превземи Деки, ќе си донеси негови луѓе и ќе тргни на арно, вака![]()
...или евентуално како спортски директор пошто на тоа место го оствари најголемиот успех у пост-играчката кариера.
Добро и мене не ми беше јасно зошто толку загриза за Омега и за Грбиќ, пошо реално и двајцата се само обичен просек и драго ми е што не го донесовме вториов, а ќе ми беше уште помило да не го донеса и Омега, али јебига. А што се однесува до Катаи, он е стварно голем потенцијал и самиот е единствен кривец што сега не е у некој подобар клуб, пошто побитни му беа сплавовите отколку фудбалот. И покрај све ова, ја и понатаму мислам дека он уште има осет за добар играч, ама у беднава управа свекој гледа да донесе свој играч и да се „упика“ у трансферот за после да има ќар.Прошла су та времена... Омега, Грбиќ, Катаји, мислам дека го изгубил сенсотИли пак неможи до крај да ја истера неговата замисла, со оглед на то дека Кокеза и Тончев се курчат цело време...
СД треба да е некој матрапаз, копиљ како Ранко или Мамиќ... или поарно нека нема СД него тим-менаџер кој ќе си носи сам играчи, како шо беше и Роби мада од ко дојде на таа позиција уште толку го бушеа.
Колку и да сака нека беше идиот Аџо, ама како му ги имаше запаковано Лекиќ, AK99, Aди, Јевтиќ со оглед на то дека беа или полуиграчи или крајно несериозни... Стојадин ниеден играч не успеа да продај, ниеден.
П.С изгледа пред нос ќе му го собериме Петковиќ на комшиите![]()
СД како Ранко или Мамиќ ? Хммм...баш пред некое време на еден форум се водеше жестока дебата околу тоа дали на Звезда и е потребен таков профил како овие двајца. Ја сум за едно големо НЕ од проста причина што интересот на клубот ќе им биде у втор план и на секој начин ќе гледаат да исперат пари. Некако сум повеќе за оваа вторава опција т.е тим-менаџер. Мада кај нас, моментално тоа е незамисливо.
Врти сучи, ако нешто у скоро време не се промени, црно ни се пишува.