Фан Клуб: Црвена Звезда

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Толе полудео најверојатно финалето ке се игра во Крушевац,на некој му е криво што ке биде полна маракана ако се игра на неа, ако веке мењаат нек се игра на маракана ако не што ја матат работата.
Бог да чува е работава. За се се криви ФСС и „големиот“ клуб Војводина.
Пред неколку месеци, таму негде у ноември, сланинарите рачунаа дека ќе играат финале па се кандидираа, ама кога го испушија од Борац, им „текна“ дека треба да го средуваат стадионот, па го откажаа. Прво што требаше да направи ФСС е да ги казни со едно 10 бода.

Ај што откажаа овие откажаа, ама пак ФСС прави грешка у чекори. Самите имаат правило, дека финалистите можат и меѓусебно да се договорат на кој стадион ќе се игра. Ние, логично, сакавме на Маракана, ем поголема посетеност, ем приходот ќе го делиме заедно со Борац. Резервна опција е лаворот ЈНА. За Борац и двете опции се супер, пошто сигурно, да се играше на Маракана ќе имаше околу 40-45к луѓе и ќе добиеја солидна пара, ама дегениве од ФСС начелно решиле да биде Крушевац. Зошто, како, само они знаат. Стадион со капацитет од 10к да биде домаќин на финале на куп, од кој едниот финалист у просек има гледаност од 20к (немој да ме јебеш бре) :confused:

Ми седи дека овде прсти има умешано и копилето Мишковиќ.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Шо е битно, нека си го играат на ти го дај ми го, мене не ми се брза :)

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Да, денеска е потврдено, у Крушевац се игра :/
Стварно катастрофа, финале да се игра на стадион со капацитет од 10.000 плус ќе има скратувања ради „безбедност“, значи негде околу 9.000 души би требало да има:facepalm:

Иначе, денеска беше потпишан меморандумот со кинезите за новиот стадион
http://www.mondo.rs/s242524/Sport/Fudbal/Zvezdin_grad_tek_posle_dozvola.html

А од утре, најверојатно, браќа Руси го појачуваат договорот. Вистина, или предизборен трик на Лукиќ а.к.а Ел Президенте ќе видиме:)
http://www.redstarbelgrade.info/fudbal-srb-2/vesti/912-gazprom-od-sutra-zvanicno-povecava-ugovor.html

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Баш ме занима дали ќе се играше у Крушевац да играше Партизан финале, живо ме занима!

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Видиш и мене истото ме занима. А уште повеќе ме занима, дали сланинарите ќе бидат казнети.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Па ајде кажи ми на кого му одговара да се игра во Крушевац?

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Па ајде кажи ми на кого му одговара да се игра во Крушевац?
Гледај, не сакам да се мешам во оваа работа, искрено не ме интересира... Ама кога може низ цел сите финалињата да се играат на неутрален, зошто пак на Маракана да игра... Во Англија се игра на Вембли, во Шпанија или Местања или Висенте Калдерон, во Италија или Сан Сиро или Олимпико, во Франција на Стад де Франс... Во Македонија, во Штип... :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Гледај, не сакам да се мешам во оваа работа, искрено не ме интересира... Ама кога може низ цел сите финалињата да се играат на неутрален, зошто пак на Маракана да игра... Во Англија се игра на Вембли, во Шпанија или Местања или Висенте Калдерон, во Италија или Сан Сиро или Олимпико, во Франција на Стад де Франс... Во Македонија, во Штип... :D
Кај се играше лани Партизан - Војводина?

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Ете така. Зошто не на неутрална? (Не ми викај дека Маракана е неутрално, во Београд е и собира поише од шарениот лавор)
Пред две години, кога играа финале Звезда-Воша, се играше на ЈНА... Значи пак неутрално... Колку-толку е неутрално, ипак има разлика од Маракана и ЈНА, без разлика што и двата се во Београд :)

Може навивачите на Борац сакаат во Крушевац, не е само како на вас ви одговара :P

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Абе како не им одговарало, кај се 200 души преку сила уште исто растојање им е горе-доле. И нема неутралност дали е ЈНА или Маракана исто се фаќа на 5 минути се. На крај краева барем у Чачак да се игра да се знае зошто и како се игра таму. А ова од авион се гледа дека пари од врвот сакаат да лапнат.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Дај бе Миле не ме зезај. Па Англија/Шпанија имаат асални стадиони и можат да играат кај саккат, а у Србија има само три-четири колку-толку асални стадиони. На едниот од нив (Караѓорѓе) требаше да се игра финалето, али на организаторот му текна дека треба да мењава трава у сред сезона, значи остануваат уште три (Маракана, лаворот и Крагујевац). У Крагујевац нема рефлектори, така да остануваат Маракана и ЈНА, а дегениве се одлучуваат за Крушевац. Јес дека има рефлектори, али теренот им е катастрофа.

Баш ме интересираше дали ќе се буневте вие да бевте финалисти.

Kajgana Shop

На врв Bottom