- Член од
- 5 април 2007
- Мислења
- 1.609
- Поени од реакции
- 298
ЗВЕЗДА низ текот на целиот прв дел од сезоната имаше солидна посетеност прост пример против металац 7500 гледачи со далеку послаб противник кој е на 15 место да не заборавиме.
Не се работи за криза дали имало кај комшиите или не оваа сезона ЗВЕЗДА ја започна најтешко до сега невидена криза али то беше мотив повеке да се на трибините најдат поголем број на навивачи. Да не заборавиме 80% од играчкиот кадар беше променет ретко кој веруваше на почетокот дек првиот дел од сезоната ке завршиме први,но сепак подршката од публиката секогаш имаше.И за крај едно за кој сите ке залиме од овие балкански земји е она кога секој стадион беше полн незнам кој просек бил тогас али сум сигурен по тоа што сум гледал стари снимки па и кажувања од родители, роднини бил страсен.Не се нервирај,не викам дека Ѕвезда не би била прва,него дека 12 000 луѓе во просек ви е поради дербито.Плус доста фактори има во тоа колкава е посетеноста.Партизан е во криза,а Ѕвезда моментално се дига,секогаш кога клуб излага од криза и почнува да врзува добри резултати и е на прво место стадионите се полнат.Типичен пример ти е Хајдук,лани се доближија на бод до Динамо и го престигнаа едно време и имаа просек од 9088 гледачи по натрпевар,а Динамо беше во криза и имаше 6441 гледач.Додека претходните сезони,кога Динамо газеше,а Хајдук беше на средина на табела Динамо имаше каде каде поголема гледаност од Хајдук.Истото се случува и кај вас.
П.С Не следам српско првенство само ја пратам табелата и дербито и не сум за Партизан.