Фан Клуб: Црвена Звезда

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
ЗВЕЗДА низ текот на целиот прв дел од сезоната имаше солидна посетеност прост пример против металац 7500 гледачи со далеку послаб противник кој е на 15 место да не заборавиме.

Не се нервирај,не викам дека Ѕвезда не би била прва,него дека 12 000 луѓе во просек ви е поради дербито.Плус доста фактори има во тоа колкава е посетеноста.Партизан е во криза,а Ѕвезда моментално се дига,секогаш кога клуб излага од криза и почнува да врзува добри резултати и е на прво место стадионите се полнат.Типичен пример ти е Хајдук,лани се доближија на бод до Динамо и го престигнаа едно време и имаа просек од 9088 гледачи по натрпевар,а Динамо беше во криза и имаше 6441 гледач.Додека претходните сезони,кога Динамо газеше,а Хајдук беше на средина на табела Динамо имаше каде каде поголема гледаност од Хајдук.Истото се случува и кај вас.

П.С Не следам српско првенство само ја пратам табелата и дербито и не сум за Партизан. :)
Не се работи за криза дали имало кај комшиите или не оваа сезона ЗВЕЗДА ја започна најтешко до сега невидена криза али то беше мотив повеке да се на трибините најдат поголем број на навивачи. Да не заборавиме 80% од играчкиот кадар беше променет ретко кој веруваше на почетокот дек првиот дел од сезоната ке завршиме први,но сепак подршката од публиката секогаш имаше.И за крај едно за кој сите ке залиме од овие балкански земји е она кога секој стадион беше полн незнам кој просек бил тогас али сум сигурен по тоа што сум гледал стари снимки па и кажувања од родители, роднини бил страсен.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
И за крај едно за кој сите ке залиме од овие балкански земји е она кога секој стадион беше полн незнам кој просек бил тогас али сум сигурен по тоа што сум гледал стари снимки па и кажувања од родители, роднини бил страсен.
За жал тоа никогаш нема да се врати......Единствено нешто кое ми е жал што го нема од Југославија е фудбалот.
Единствена шанса ни е ако во некој евро куп се паднеме заедно па да осетиме барем еден натпревар што било тоа.Ако се падне Динамо со Ѕвезда или Партизан во Лига Европа или ЛШ одам во Загреб да ја гледам па макар ми било тоа задње. :)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
прост пример против металац 7500 гледачи со
Ова беше всушност и најслабо посетениот меч на Звезда.

@sje

Тачно, дербито ја крева бројкава, но за една до две илјади, пошто се вади просек.Ме мрзи да ти пресметам точно, ама и да се играше Звезда-Чука место Звезда-партизани просекот ќе беше негде 10.000 место 12.300.

11.000 продадени сезонски влезници.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.627
Поени од реакции
1.178

@sje

Точно е дека дербито го дига просекот бидејќи е најпосетена утакмица,но и на другите утакмици имаше доста публика,на пример

Звезда-рад 10 000
Звезда-Металац 7 500
Звезда-ОФК 11 000
Звезда-Борац 10 000
Звезда-Хајдук 8 000
Звезда-Партизан 25 000
Звезда Спартак 15 000
:toe::toe::toe:

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12

U ime svih u crveno-belom,
za zakletvu Zvezdi ja spev'o sam stih
ja kunem se srcem i dusom i telom
da bodricu, do smrti njih.
Al' zivot pred nama jos bitaka skriva
jer tezak je, tezak , taj fudbalski boj
ja znam, Zvezdu ceka jos sto ofanziva
i zivot joj poklanjam svoj.
Racunajte na nas.

Sumnjaju neki da bodrimo pogresan tim
i mrze nas zato sto uvek smo s' njim,
al' sever i dalje odjekuje tom,
navijackom pesmom najboljom.
Racunajte na nas​

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442

U ime svih u crveno-belom,
za zakletvu Zvezdi ja spev'o sam stih
ja kunem se srcem i dusom i telom
da bodricu, do smrti njih.
Al' zivot pred nama jos bitaka skriva
jer tezak je, tezak , taj fudbalski boj
ja znam, Zvezdu ceka jos sto ofanziva
i zivot joj poklanjam svoj.
Racunajte na nas.

Sumnjaju neki da bodrimo pogresan tim
i mrze nas zato sto uvek smo s' njim,
al' sever i dalje odjekuje tom,
navijackom pesmom najboljom.
Racunajte na nas​
Препреке нема да бодримо вољени тим,
радост и тугу ми делимо с њим,
у борби за трофеј, у битци за спас,
Прати Вас, наш горки глас,
РАЧУНАЈТЕ НА НАС !!!

И опет копирање или така ми се причинува??? :helou:

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Препреке нема да бодримо вољени тим,
радост и тугу ми делимо с њим,
у борби за трофеј, у битци за спас,
Прати Вас, наш горки глас,
РАЧУНАЈТЕ НА НАС !!!

И опет копирање или така ми се причинува??? :helou:
dobro glodar znam ti ja napisa ajde setaj sega

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
dobro glodar znam ti ja napisa ajde setaj sega
Ајде не пишувам веќе за да не се отвори дискусија... :smir:

П.С. Почекај го Марко, гледам дека ти сам незнаеш да се браниш... само користиш навреди... ајде :helou:

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Ајде не пишувам веќе за да не се отвори дискусија... :smir:

П.С. Почекај го Марко, гледам дека ти сам незнаеш да се браниш... само користиш навреди... ајде :helou:
Jas nikogas ne sum napagal se znae koj napaga na forumot iznesi nekoj fakti sto kako dokazi koga e napisana zs pred faktite i bogovite molcat ne begam od diskusija nikad sto znam ke pisam normalno da e vistinito, a ne aj da se pise da se isprovocira.Za Marko nemam zborovi vprocem i vie samite koga ve tepase covekot so fakti se krievte ko gluvci se vide.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Jas nikogas ne sum napagal se znae koj napaga na forumot iznesi nekoj fakti sto kako dokazi koga e napisana zs pred faktite i bogovite molcat ne begam od diskusija nikad sto znam ke pisam normalno da e vistinito, a ne aj da se pise da se isprovocira.Za Marko nemam zborovi vprocem i vie samite koga ve tepase covekot so fakti se krievte ko gluvci se vide.
Реков дека нема да пишувам, ама ајде ќе ти реплицирам, нормално без навреди...

Ми викаш изнеси доказ... па ете ти доказ... Песната е иначе на Џорџе Балашевиќ, ама ти дадов доказ дека таа песна е преработена прво од Гробари, па сега и Делије ја преработиле... и само прашав дали е ова уште едно копирање??? :toe: Еве ти факт, а пред фактите и Боговите молчат... е сега твое е дали ќе си премолчиш или пак ќе ми обрнуваш теми :toe:

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Реков дека нема да пишувам, ама ајде ќе ти реплицирам, нормално без навреди...

Ми викаш изнеси доказ... па ете ти доказ... Песната е иначе на Џорџе Балашевиќ, ама ти дадов доказ дека таа песна е преработена прво од Гробари, па сега и Делије ја преработиле... и само прашав дали е ова уште едно копирање??? :toe: Еве ти факт, а пред фактите и Боговите молчат... е сега твое е дали ќе си премолчиш или пак ќе ми обрнуваш теми :toe:
Mislis deka sega se ja prevele cudno da ne bese ti ke si pomisliv stvarno dek sega ja praevele kako bre sega koga jas ova pesna ja znam mn odamna od koga i pocnav da se sobiram navivacki pesni i bas me interesirase zato godina data koga grobari ja imale pred delije zs denes stvarno prv pat od tebe slusam dek i grobari imale neso slicno pa bas me interesirase realno.I kakov ti e taj dokaz prvo nie ja imame preraboteno pa vie na sto da veruvam na goli oci.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.627
Поени од реакции
1.178
@Mиле

Ја колку што знам Делије песнава ја пеат негде од 80 и некоја, не знам со сигурност која година но сум сигурен дека е во тоа време. Ме мрзи да барам по нетов да ти најдам.

А,оваа песна во изведба на Гробари првпат ја имам слушнато лани на дербито.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ако ја напиша дечково сега песната, незначи дека е нова. Песнава е одамна, е сега незнам кој ја преработил прв, тука неможем да тврдим...

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
@Mиле

Ја колку што знам Делије песнава ја пеат негде од 80 и некоја, не знам со сигурност која година но сум сигурен дека е во тоа време. Ме мрзи да барам по нетов да ти најдам.

А,оваа песна во изведба на Гробари првпат ја имам слушнато лани на дербито.
Realno i jas ja imam slusnato mn odamna zato i ko pisa dek sega ja imame preraboteno bas me iznenadi a nitu sum znael dek grobari imat neso slicno.

Kajgana Shop

На врв Bottom