Стаменковиќ околу 85 минута спаси зицер и е 10 пати подобар голман од другиот...Фала курцу па Стаменковиќ бранел , а не дебилон Павловиќ ...На крај спасил неколку изгледни шанси а Пижон пак се бранел последните 15 минути ...Катастрофа поставува игра понекогаш , посебен пичкарски ефект и дава на играта, али победа си е победа , и нема замерки ...
Aбе тие младите што им се први настапи се добри, они за годините играат доста солидно , ама уште по глава ми се мота онаа дебилчинана Туториќ и голманон Павловиќ ...Више не сакам да ги видам освен ако мисли да ги стаи у куп против екипа како Јединство Уб... Ја дури би ги пратил таму , да не праат гужва на Маракана ...Па според мене на Пижон паѓа 80% од вината за поразот од Славија. Постави тактика на која се чудев пола саат. Со двајца млади и неискусни бекови, едниот прва евро-куп утакмица, другиот втора. У напад без најдобриот Перовиќ почнавме, па уште Блажиќ и Каду ги немаше. Мислам дека ќе беше многу подруго да играа овие, може немаше да победиме ама сумњам дека вака ќе завршеше утакмицата.
Па тоа ми е маката на мене , и тоа ме боли од тој пораз.Да игравме 4-4-2 и да беше и 4-0 барем да знам дека сме играле фудбал , сме се бореле.5-4-1?Што е ова?Aбе тие младите што им се први настапи се добри, они за годините играат доста солидно , ама уште по глава ми се мота онаа дебилчинана Туториќ и голманон Павловиќ ...Више не сакам да ги видам освен ако мисли да ги стаи у куп против екипа како Јединство Уб... Ја дури би ги пратил таму , да не праат гужва на Маракана ...
Пижон само згреши што дефанзивна тактика примени ...Уназад у последниве 10 години Звезда нема играно со појше од еден напаѓач на европско гостовање, освен можда со Стразбур кога требаше победа ...